BAGAIMANA NAK JADI GHOSTWRITER?

Sudah lebih 4 bulan kita berada dalam tempoh norma baru... insyaAllah, aku sentiasa doakan yang baik-baik je untuk semua... baik, hari ni aku nak berkongsi jawapan kepada soalan panas yang ramai tanyakan kepada aku...

BAGAIMANA NAK JADI GHOSTWRITER?

Bagi yang belum tahu, ghostwriter atau penulis upahan ini dibayar selepas mereka menyediakan servis menulis... nama mereka tidak dicatatkan dalam hasil penulisan dan ianya dipersetujui oleh penulis dan pelanggan, ala-ala aku menulis bukan kerana nama gitu... 


Menarik kan?... okay, kat bawah ni aku dah paparkan roadmap bagaimana untuk menjadi ghostwriter ya... setakat ini lebih 1000 orang sudah mengikuti kelas online ni tau... dalam kelas ini, korang akan belajar tentang apa langkah pertama nak menjadi seorang ghostwriter, apa kemahiran perlu ada, cara nak dapatkan pelanggan, dokumen apa yang perlu diberikan kepada pelanggan. apa skrip pemasaran atau pitching pelanggan... modul yang tidak pernah dibongkarkan iaitu rahsia buat duit dengan menulis juga akan diajarkan kepada korang... belajar jadi usahawan perkataan... korang pernah dengar kerjaya camni?...


 Jadual untuk kelas bulan Ogos 2020 sudah pun keluar tau....
Kelas Online Ghostwriter Junior: 29 - 30 Ogos 2020


KEISTIMEWAAN KELAS ONLINE INI
✔ Kelas online 2 hari.
✔ Boleh disertai oleh sesiapa sahaja. Surirumah, pelajar, bisnesman, bekerja.
✔ Boleh sertai bila-bila masa sahaja. Laksanakan tugasan yang diberikan mengikut waktu anda sendiri.
 ✔ 6 Modul Rahsia Dunia Ghostwriter Junior.
✔ Nota yang lengkap, padat dan mudah difahami.
✔Yuran sangat berbaloi untuk 2 hari kelas online.


6 MODUL yang bakal dipelajari

1) Mengenali dunia ghostwriter
a. Anda akan didedahkan dengan 10 jenis kerja yang ditawarkan oleh ghostwriter.
b. Cadangan standard Caj Kerja-kerja Penulis Upahan.

2) Kenal pasti potensi diri sebagai ghostwriter
a. Anda dapat mengenali potensi diri untuk menjadi seorang ghostwriter.

3) Personal branding sebagai ghostwriter
a. Bagaimana anda ingin bermula sebagai Ghostwriter Junior
b. Bagaimana anda ingin mempengaruhi prospek dan pelanggan anda untuk mendapatkan servis penulisan anda?

4) Memasarkan diri dan pitching sebagai ghostwriter junior
a. Anda akan didedahkan tentang mengapa ghostwriter perlu ada mindset business.
b. Bagaimana anda boleh menulis mengikut kekuatan diri anda?
c. Ada skrip lengkap hanya copy paste dan send kepada client. Ya sedetail itu.

5) Servis menulis artikel
a. Anda akan didedahkan dengan 20 jenis website yang memerlukan artikel untuk diterbitkan.
b. Anda akan belajar bagaimana boleh menulis artikel dengan mudah.

6) BONUS: Bagaimana menulis proposal buku?
a. Anda akan diberikan “guideline proposal buku” yang membolehkan anda untuk menulis proposal buku dengan mudah.

Korang berminat tak?


xoxo

Share:

No comments:

Post a Comment


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS