12 BUFFET RAMADHAN BEST DI KUALA LUMPUR DAN SELANGOR 2021 ~ ALL ABOUT US

Contact Form

Name

Email *

Message *

Tuesday, April 20, 2021

12 BUFFET RAMADHAN BEST DI KUALA LUMPUR DAN SELANGOR 2021

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... dah seminggu dah kita berpuasa, menunaikan ibadah ketiga yang dituntut dalam Rukun Islam... alhamdulillah, untuk makcik sekeluarga, kami jalaninya dengan penuh keinsafan dalam kesederhanaan... berbicara tentang ibadah puasa, sudah pasti kita akan tercari-cari lokasi juga harga terbaik untuk berbuka puasa bersama-sama keluarga tercinta juga insan tersayang... ni makcik ada kumpulkan 12 BUFFET RAMADHAN BEST DI KUALA LUMPUR DAN SELANGOR... bolehlah korang recce kalau nak bawak family untuk berbuka puasa di luar kan kan kan... masih belum terlambat kan makcik bagitau korang ni betul tak?... ada tiga minggu lagi untuk kita layari Ramadhan Kareem yang memang amat kita rindui ini ya gaissss... so, apa tunggu lagi?... ajommmm kita layanzzzz...

Makcik ni sebenarnya serba-salah nak update berkenaan buffet Ramadhan ni tapi yelah kan, walaupun kita berada dalam PKP, PKPB atau PKPP masih ada sahabat-sahabat kita yang tetap keluar bekerja demi kelangsungan hidup kan... thus, ada je tempat-tempat makan yang turut mengadakan perkhidmatan penghantaran juga bungkus dan bawa balik... walau bagaimanapun keadaannya, marilah kita sama-sama berdoa agar COVID-19 ni segera lenyap dari bumi Illahi ini... yang paling penting, sentiasalah patuhi SOP yang telah ditetapkan... sama-samalah #kitajagakita...

Buffet Ramadhan 1: Citi Cafe Cititel Midvalley Hotel



Location: Cititel Midvalley Hotel
Address: Lingkaran Syed Putra, Mid Valley City, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Phone: 016-617 0134 / 03-2296 1188

Adult: RM78
Children (5 -12 years): RM54

Buffet Ramadhan 2: Flamingo Hotel By The Lake



Location: Flamingo Hotel By The Lake
Address: 5, Tasik Ampang, Jalan Hulu Kelang, 68000, Ampang Jaya, Selangor
Phone: 03-4256 3288 / 018-220 1032

Adult: RM78
Children: RM58

Buffet Ramadhan 3: Icip-icip Kampungku Buffet Dinner Eastin Hotel




Location: Eastin Hotel Kuala Lumpur
Address: Pusat Dagang 13, Jalan 16/11, Seksyen 16, 46350, Petaling Jaya, Selangor.
Phone: 03-7665 1111

Swez Brasserie signatures
Sup Gearbox
Whole Roasted Lamb
Rendang Rusa
Nasi Lemang Kukus Daun Teratai

Adult: RM148
Children: TBC

Buffet Ramadhan 4: Rentas Selera Ramadan Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie



Location: Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie
Address: 1, Jalan Usahawan U1/8, Seksyen U1, 40250, Shah Alam, Selangor.
Phone: 03-7802 5200
Email: dining@holidayinnkl.com.my

Over 200 authentic local dishes
Able to accommodate up to 1,500 people
Free parking
Inspired by Chef Othman's 32 years experience

Adult: RM108
Children (6 to 12 years old): RM65

Buffet Ramadhan 5: Juadah Bulan Kesyukuran Teh Tarik Place Kip Hotel



Location: Kip Hotel
Address: 77, Jalan Seri Utara 1, Sri Utara Off Jalan Ipoh, 68100, Kuala Lumpur
Phone: 03-6256 0888 / 011 3935 1930
Email: enquiry@kiphotel.com.my

Adult: RM58
Children: RM24

Buffet Ramadhan 6: Semarak Rasa Ramadhan WTC Kuala Lumpur





Location: World Trade Centre Kuala Lumpur
Address: 41, Jalan Tun Ismail, Chow Kit, 50480, Kuala Lumpur
Phone: 03-2614 6701 / 03-2614 6702 / 019-267 8960
Email: enquiry@kiphotel.com.my

Adult: RM80 (Early bird: RM70 - extended until 23/04/2021)
Children (7-12 years old): RM45
Senior citizen (60 years old and above): RM45

Buffet Ramadhan 7: Wawasan Sajian Desa Pullman Kuala Lumpur Bangsar




Location: Hotel Pullman Kuala Lumpur Bangsar
Address: No. 1, Jalan Pantai Baharu, Jaya Tower 3, 59200, Kuala Lumpur
Phone: 03-2298 1888 ext 5000

Adult: RM138
Children: RM69

Buffet Ramadhan 8: Citarasa Nusantara Royale Chulan Kuala Lumpur



Location: Royale Chulan Kuala Lumpur
Address: 5, Jalan Conlay, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
WhatsApp: 019-3254718

Looking for the BEST ramadan buffet spread 2021 in KL?
Look no more! Jom buka bersama!

FULLY BOOKED: 24/4, 25/4, 30/4 and 1/5

Adult: RM138 nett
Senior Citizen: RM98 nett
Children (6-12years old): RM68 nett

Buffet Ramadhan 9: Nostalgia Santapan Keluarga Menara Kuala Lumpur



Location: Menara Kuala Lumpur
Address: KL Tower No. 2 Jalan Punchak Off Jalan P.Ramlee 50250 Kuala Lumpur
Tel: 03-2020 5499

Megaview Banquet Hall, KL Tower
6.30 pm - 9.30 pm

Monday - Friday
Adult: RM110
Children (5-12 years old): RM63

Saturday & Sunday
Adult: RM145
Children (5-12 years old): RM83

Buffet Ramadhan 10: Citarasa Nusantara Royale Chulan Kuala Lumpur




Location: Dorsett Putraja
Address: Lot 3 (Lot 3C5 Precinct 3, Wilayah Persekutuan Bandar, 62000, Putrajaya
Tel: 03-8992 8302
WhatsApp: 016-6680 951

Ayuh ke kedai membeli kelapa,
Kelapa muda segar rasanya,
Hai selamat berbuka puasa,
Untuk sahabat semua di mana pun berada

Adult: RM99
Children (5-12 years old) dan Senior Citizen (60 years and above): RM58

Buffet Ramadhan 11: Selera Ramadan Hotel Corus Kuala Lumpur



Location: Corus Hotel Kuala Lumpur
Address: Persiaran Hampshire, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Tel: 03-2161 8888
WhatsApp: 012-2875820

Dondang Sayang Coffee
6:30pm - 10pm only

Adult: RM88
Children (5-12 years old): RM50

Buffet Ramadhan 12: Buffet Ramadhan Arina Skyview KL



Location: Arina Skyview Kuala Lumpur
Address: Level 20, Menara Arina Uniti Kuala Lumpur, 97, Jalan Raja Muda Abdul Aziz, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur
WhatsApp: 018-201 4264 or 011-61832457

Adult: RM48
Children (5-12 years old): RM24

Dah nak FULLY BOOKED ya kat sini... hurry up gaissss...

Oh ya, nak pergi ke buffet Ramadhan yang selesa, murah dan sedap?... klik kat sini... area Kuala Lumpur juga ya...

Oraito, till then, see you when I see you...

xoxo

0 Comments:

Post a Comment