Sunday, May 3, 2009

@ pencapaian Kaisah yang terbaru



Kaisah dah pandai pakai kasut sendirik!!! What an achievement... sukanya hati aku... well, with regards to part berjalan, dah banyak langkah la jugaknya... more than 10 steps without trailing with us (ibu n ayah Kaisah)...

Nowadays, Kaisah punya jadual waktu pada waktu petang ialah bersiar-siar di taman permainan bersama ibunda tercinta... (that's why ibu Kaisah selalu before 6pm or at least before 6.30pm dah sampai umah... nak bersiar-siar lagik... nak masak makan malam lagik...) So, berikut adalah kekdahnya:
1) Menunjukkan kasut
2) Bila dah pakai kasut, menunjukkan tudung ibunya
3) Bila dah pakai tudung, menunjukkan pintu umah
4) Bila dah buka pintu, menunjukkan ke arah taman permainan

Favourite Kaisah ialah buaian dan gelongsor... well, sometimes agak payah sebab tidak disediakan buaian yang baby-friendly kat area nih... agak merunsingkan... huhuhuhuhu... tu yang kadang2 kalau along Qashah ngan angah Adid main agak jauh, ibu Kaisah 'terpaksa' naik buaian tuh dengan Kaisah... ngeh ngeh ngeh... almaklumlah, berat ibu Kaisah as at 2 Mei 2009 adalah 36 kg... TURUN LAGIK!!!

Berbalik kepada proses pemakaian kasut Kaisah, si pintar ini akan bertungkus-lumus membengkokkan kakinya untuk dimasukkan ke dalam kasutnya yang comel... (ayat... skema tak hengatttt...) hahahahahaha... well, usually Kaisah akan buat sendirik... kalau kasut yang dah agak ketat dan agak payah nak masukkan kaki barulah dia akan meminta bantuan daripada ibunda tercinta...

Langsung tadak kaitan dengan gambar... hahahahaha... gambar ni taken last few days... masa nih actually selepas Kaisah dan aksi-aksi pemakaian kasutnya selesai... lalalalala... tak sempat nak snapped... it was so fast... nak-nak pulak handphone ayah Kaisah habis bateri masa tuh... but guess what, ada video on pemakaian kasut tersebut cuma belum dimasukkan ke dalam notebook ibu Kaisah... tungguuuuu... (hopefully ibu Kaisah tak ilang ingatan untuk memasukkan entri tersebut...)

0 comments on "@ pencapaian Kaisah yang terbaru"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates