Friday, May 28, 2010

@ water tank keta meletup



Actuallynye, kami pun kompius camne lah water tank keta Pak Itam leh melotup... well, not actually meletup as in 'kebaboom'... but mebi the water tank was opened when it was still in a hot condition... ye arr, pressure from inside the water tank kan lebey kuat darik pressure kat luar... thus, ia akan menghasilkan suatu letupan kecil yang mana suatu ledakan air akan terpencik once it is opened... tengok le badan kazen tuh... habih melecur... tapi kira alhamdulillah la... dia maintain cool... kalo nak diikutkan sakit woo...

On that day, hubby la yang paling bz as usual... coz he has always been the bread and wine of the family kan... no matter for our own family ke, family pak-pak sedara ke... mak-mak sedara ke... he'll always be the one... he went to Sunway kot kalo tak silap pi amik anak Pak Itam... pastu terus pi ke Kerinchi bawak pi kat this one tempat perubatan tradisional... alhamdulillah lepas dah check semua... everything was ok...

After that, hubby rushed back to the scene at Sunway where Pak Itam was waiting... ke ayong was waiting over there ek?... hmmpp, tak hengat la pulok tapi ayah Kaisah and Thaqif went back to settle on the car... bawak le ke bengkel... ya ampun, kat 5 rat wa cakap lu nak mengr'repair'nye... hmm, apo nak buek, benda dah terjadi... kata pun malang tak berbau kan... thus, repair jek la... kalo tak, tak berjalan la keta tuh... (tu pun jenuh gak mintak kurang... dapat le gak kurang sampai kat 3 rat lebey)


=> moral of the story, please do not open the car's (van's, lorry's etc) water tank when it is still hot...

0 comments on "@ water tank keta meletup"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates