[BLOGGING IS IN THE BLOOD. REVIEW, TRAVEL, EVENT, PRODUCTS, BOOKS, FOOD AND BEVERAGES, SAFETY, HEALTH, QUALITY ASSURANCE, MYSTERY SHOPPING, TRANSLATION, PARENTING, FAMILY, EVERYTHING.] [FOR ANY REVIEW, EVENT, FREELANCE, TRAINING, CATERING, ALL KINDS OF JOB, KINDLY CONTACT: 018-2767882 / DE.ALIF.SHOPPE@GMAIL.COM] [ANY PICTURE(S) WHICH WAS @ WERE NOT ORIGINATED BY US ARE THE PROPERTY OF THE OWNER AND THE CREDIT GOES TO THEM.]

Breaking

Friday, November 15, 2019

9:30 PM

MAKE KOREAN FRIENDS - WINNERS LIST

Gaissss, kalau sebelum ni aku ada up entri berkenaan Make Korean Friends kannnn, boleh tengok kat sini... well, now dah keluar resultnya uollssss... ya Allah hai... excited sungguh rasanya masa tengok keputusannya yang mana senarai keseluruhan nama para pemenang telah dikeluarkan... aku ni dup dap dup dap dah ni tazzabar nak tengok nama pemenang... siap dah plan, kalau menang nak bawa siapa lagi tu... hehehehe... nampak tak betapa optimistiknya aku?... yelah, tak salah kita menggantung harapan kan... yang penting kita dah usaha... menang tak menang, itu kerja Tuhan kan... as long as we had already done what need to be done... itu yang penting bagi aku... kiranya ini bukan hanya untuk peraduan ni je tau... basically for every single happenings and each of our doings kena ada rasa cenggini tau... #motivasi #sekalisekala


Korang boleh juga tengok kat sini ya... 
Credit to: Live Like A Korean website...

Kalau nak diikutkan, aku takde ingat sangat bila announcement of the winners will be made (although sebelum ni ada je entri aku pasal peraduan Make Korean Friends ni kan)... hehehehe... bukan apa wei, schedulenya penuh bebeno... sampai aku rasa aku nak kena reschedule balik kesemua agenda aku... dari sudut positif, ia menunjukkan bahawasanya aku dah menggunakan masa dengan sepenuhnya... dari sudut pembaikan pula, aku perlu memastikan improvement dilakukan dari semasa ke semasa yang mana kita sebagai manusia ni kan memang kena sentiasa muhasabah dan tingkatkan diri kita... gitchewwww...

Okay gaissss... di bawah ni aku persembahkan, winner announcement untuk chuollssss... nah... nikmatilah... hehehehe...


Anyhow, korang pun boleh tengok kat bawah ni ya... mana la tau, ada di antara readers yang berjaya memenangi hadiah yang ditawarkan kannnn... jom scroll ke bawah untuk tengok nama-nama pemenang ya korang...


Congratulations to the 3 winners whom will be getting a flight ticket to South Korea and one companion for an economy class flight, round-trip... memang rezeki kannnn... dapat menginap selama 3 hari dan dua malam termasuk tambang pengangkutan juga disediakan sekali dengan penterjemah... best ke best?...

Yang bawah ni pula adalah pemenang-pemenang untuk Survey Event... dapat Apple AirPods (2nd Generation) hokey... tahniah...
Ri Des**
riabebade***@gmail.com

Zeesh** Khan 
 zee***@yahoo.com

Mari**Stefani Osesoga 
epie_j***@yahoo.com

周毅**
 amy-st***@qq.com

Chaisu** Kositaphai 
 supermanjun***@hotmail.com 

 Ondř** Vančo 
 ondra.va***@seznam.cz 

 Marshan** Niquita Wuwungan 
 marshandaw***@gmail.com 

 Flora** Obleanda 
 obleanda***@gmail.com 

 陈静*
 784773***@qq.com 

 sukmali** indah putri 
 sukmalitaindahpu***@gmail.com 

 Rodol** C. Pepito Jr. 
 rodolfopepi***@gmail.com 

 张婉* 
 zwy***@163.com 

 Ysabel** Diloy 
 janysabell***@gmail.com 

 太田** 
 mocon***@i.softbank.jp

 Di** Ayu Anggraini 
 dian_ayu_anggra***@yahoo.com 

 Claris** Sarah Williady 
 clarissa.cs***@yahoo.com

 Caris** 
 carissa.ti***@gmail.com 

 rame** sundas 
 alexrames***@gmail.com

 Ank** Ranjan 
 ankit9934778***@gmail.com 

 Nico** Brazier 
 nicoletheartis***@gmail.com

Yang bawah ni, untuk Commenting Event ya gaissss, dapat LINE X BT21 TATA Wireless Charging Pad hokey... tahniah uollssss...


marie.lep***@gmail.com
miho.sae2***@gmail.com
begumtasa***@hotmail.com
youki***@126.com
ejaytee2***@yahoo.com
chenster***@yahoo.com
1097428***@qq.com
shanina.juli***@gmail.com
noriko.tf.0***@gmail.com
nurazwee***@gmail.com
sheilarashi***@gmail.com
sashi_***@hotmail.com
fakhriznl.student.sasin***@gmail.com 
 susyd***@gmail.com
Burudang***@gmail.com
claudinefuentes***@gmail.com
bfm2***@gmail.com
windows***@gmail.com
1219742***@qq.com
lisanah.rohma***@gmail.com
rnb_vi***@mail.ru 
 lotlotravel***@gmail.com
jintaogong***@sina.com
irmahani***@gmail.com
imjustbeings***@yahoo.com

Last but not least, untuk TV Show Sharing Event pulak... para pemenang akan menerima LINE Friends Duo Wireless Speaker... I am so happy for all of you gaissss... congratulations...

Instagram
nuraulia_** 

Instagram
mukhamadsokhi** 

Instagram
Katyusha_mozgalyo** 

twitter
ayuningtyas9** 

Instagram
lynx_wo** Weibo LimKei** 

twitter
Grz_t** 

twitter
Myndfo** Weibo nilizLao4** 

twitter 
dianseput** 

Facebook 
Reina Kobayas** 

twitter 
dhelaroshi** 

twitter
sweetcherry2** 

twitter 
jbiad** Weibo bosco_ch** 

twitter 
marisakr** 

twitter 
supersaiyanto** 

twitter 
farynn** 

Instagram 
ella_edit** 

twitter 
einesx**

Tahniah ya semua... next time kalau ada lagi contest macam ni, jom kita beramai-ramai join lagi ya...

xoxo

Thursday, November 14, 2019

10:19 PM

FARMHOUSE - MINI REVIEW

Assalamualaikum dan hi hi hi all... agak lama juga tak bersiaran ni... hehehehe... baru-baru ni, kami sekeluarga ada dapat produk Farmhouse untuk direview gaissss, untuk pengetahuan korang, Farmhouse ni merupakan antara produk daripada Fraser and Neave yang mana 136 years ago, there were two visionaries, John Fraser and David Chalmers Neave who formed The Singapore and Straits Aerated Water Company in order to produce carbonated soft drinks... haaaa, nampak tak... friendship goal gitu...  so, this company eventually became one of the region’s food and beverage giants... along the way, diorang berkembang dan terus berkembang sehinggalah kini... so, sekarang ni, Fraser and Neave ada new product... jeng jeng jeng... haaaa, ini dia, susu Farm House gaissss... dengar nama branding tu pun dah terasa kesegarannya kannnn...


Cuba korang tengok gambar promosi dari laman sesawang F&N ni... tengok gambar pun dah rasa yummylicious sangatttt kannnn... walaupun smoothie tu nampak disnap agak jauh tapi nampak kegebuannya sehhhh... dengan strawberrynya lagi... aummmm... so basically, susu Farmhouse ni macam yang korang semua tengok, BUKANlah susu yang dibekukan yang mana ia dipek segar dari ladang gitu... susu segar ini didatangkan khas dari Australia yang mana lembu-lembunya telah diternak dengan SOP yang penuh teliti... yelah kan, dari penjagaan sehinggalah ke pemakanan semuanya perlu dititik-beratkan barulah dapat membuahkan hasil yang memberangsangkan...


So, inilah logo F&N yang banyak menghasilkan produk-produk yang bermutu tinggi tu... tapi laaa ni, hakak just nak bercerita berkenaan susu Farmhouse hokey... susu ni berkrim, disukai ramai yakni anak suka ibu percaya gitu... mana taknya, dah la mudah didapati, warna packagingnya memikat, dari jauh dah kenal dah... pastu bila bukak je, rasa creamynya terus memikat deria rasa gitu... masa bagi anak-anak rasa for the first time baru-baru ni, seriously diorang terus fall in love gaissss... yes, hakak dah tambah satu lagi produk dalam senarai beverages yang diminati oleh anak-anakku...


F&N bukan sahaja merupakan suatu syarikat yang menghasilkan produk-produk yang berkualiti malah turut mempunyai hala tuju yang jelas dalam meletakkan diri sebaris dengan para gergasi global... antara yang dititik-beratkan oleh F&N adalah memacu nilai ekonomi, memperkasa bangsa juga meningkatkan kebolehjadian sosial... see, those are parts of the values which are needed in order for us to obtain and further sustain the success momentum within our community gitu...



Dengan berpaksikan hala-tuju yang jitu, F&N turut fokus terhadap:
1) F&N Quality Policy
2) Halal Commitment
3) Consumer Trust

Seterusnya, inilah antara faktor yang membolehkan syarikat ini memperoleh beberapa certification yang diperakui oleh beberapa badan tertentu yang sudah semestinya melalui pelbagai fasa pengesahan sebelum diiktiraf... oleh itu, kita sebagai pengguna tidak perlulah berasa gusar atau ragu-ragu dengan ketelusan produk yang dihasilkan ya...


Cuba korang tengok ni, susu Farmhouse buat masa ni didatangkan dalam tiga jenis rasa yang berbeza... yang anak-anak aku try baru-baru ni merupakan fresh milk... so, rasa yang lain adalah Low Fat Milk dalam packaging warna hijau dan Low Fat Chocolate Milk dalam packaging warna maroon gitu... so, macam yang korang dapat lihat, packaging turut memainkan peranan dalam memastikan ia sampai ke minda para pengguna kan... thus, penggunaan warna yang menarik juga design yang memikat telah direalisasikan dalam packaging susu Farmhouse yang sodap baitu ni... hehehehe...


Tengok gaissss, baru tuang pun dah nampak creamy kan... well, creamy tak la bermaksud pekat sengsangat tetapi of course la dalam keadaan yang sepatutnya susu tersebut berada kan in terms of all of its nutrients so on and so forth termasukla cara ia dipek gitchewwww... so, we opened the package straight after receiving it and wallaaaa, tulah susu yang tengah dituang tu...


Gaissss, serious sedap susu Farm House ni... tengok la my cutie pies ni, menikmatinya dengan penuh perasaan gitu... susu Farm House ni lain dari yang lain dari segi rasanya yang mana ia mempunyai rasa yang tersendiri... susu memang banyak susu tapi susu Farm House ni rasanya segar macam baru lepas diperah gitu... bukan biasher-biasher tau... bukan susu yang telah dibekukan tetapi straight dipek selepas diperah... haaaa, boleh imagine tak kesegarannya?... hehehehe... korang boleh cuba nanti ya... weolls definitely akan letakkan susu Farm House dalam our groceries list... uolls should too tau... creamy, fresh and tasty gitu... susu Farm House yang berkhasiat ni boleh juga korang gunakan dalam masakan macam kari (pstttt, cubalah... sedap tau)... above all, this product is a HALAL certified product ya... worry not ya gaissss... let start our great week with a cup (or bowl) of deliciousness overloaded through the Farm House Fresh Milk be it either a cereal bowl or a cup of milk...yeahhhh... #hometesterclub #htcmyxFarmhouse #NOTFromFrozenMilk #FarmHouseMalaysia #hometesterclubmy #dealifshoppe #review #productreview


Punyalah suka, siap dengan reaction A plus plus lagi tu... amacam, boleh buat iklan tak? hehehehe... eh, kalau ada yang nak panggil my kids for young talent, email over je tau kat hartini.hussain@yahoo.com... boleh kita discuss gitu-gini how to move forward... eh, sempat la pulak... hahahaha... neway, lepas dah minum susu tu, basically ada jugak la my kids makan cereal sambil berkuahkan susu Farmhouse... so, reviewnya adalah... "sedap sangat ibu... nak lagi boleh?" haaaa, gitu reviewnya... dapat dua kotak haritu... apa lagi, kena la pi cari kat kedai sebab depa dah jatuh chenta dengan susu Farmhouse...


Okay gaissss, so sekarang ni nampaknya pilihan susu segar dah semakin bertambah untuk kita semua... macam-macam mana pun, aku memang nak suggest agar korang semua pi lah cuba susu Farmhouse ni... memang takkan kecewalah... rasa yang authentic, creamy dan sesuai juga untuk digunakan dalam masakan... pssstt, member aku pi try buat kari nun guna susu Farmhouse haritu... rasanya superb weiiii... sodap baitu... tak terasa macam guna susu pun gaissss... makna kata, kalau time nak masak lemak ke nak masak kari ke tetiba santan dan kehabisan, susu Farmhouse boleh juga jadi rescuer beb... cuba tau... till then, daaaa...

xoxo 

Tuesday, November 5, 2019

9:40 PM

SENIOR ASSOCIATE SOCIAL AND CONTENT WRITER (KELANA JAYA) - RM3000 - RM7000

*MUST HAVE*
  Degree in Media Communications, Marketing or equivalent qualifications 
-4 years of experience in social media marketing or content designer 
-Proven record of experiences in developing content for multiple platforms 
-Experience in video, infographics and image design for various media channels 
-Experience with various marketing platforms and tools (example: Canva, Landing pages platform, LinkedIn, Google Adwords, Google Analytics, Facebook Marketing) 
-Experience in Telecommunications, Digital technology and Fintech

*OTHERS/ADVANTAGES*
  Experience in working with Marketing, Sales and Product teams 
-Experience in using social media tools for content delivery 

*RESPONSIBILITIES*
  Design content strategy and update social calendar to increase brand awareness and drive engagement
-Design and develop content for all media channels (web, app, social media, advertising and trade) 
-Develop multiple contents for the various platform including website, video, landing, email 
-Create user education content including a tutorial, videos and documentation 
-Build and engage online communities 
-Collaborate with the marketing and product team to ensure all marketing content is correct and precise
-Ensure that all content that was developed is shareable, original and engaging 
-Responsible in manage user feedback and FAQ with the customer service team to ensure consistent communication of product and services. 
-Responsible for copywriting and translation 
-Research on topics and content to cater to specific targeted audiences 
-Measure the performance of the social media campaigns 

  
About the company:
Green Packet is an internationally recognized telecommunications, media and technology Company. Founded in the heart of California’s s Silicon Valley in 2000 and subsequently listed on the Malaysian Stock Exchange in 2005, Green Packet designs and produces wireless devices, user-centred applications and services that enable the delivery of valuable digital experiences.


xoxo

Saturday, October 19, 2019

2:03 AM

AERODANCE ANAK-ANAK

Apabila terkenangkan zaman kita bersekolah dahulu... tak kira la di sekolah rendah stau sekolah menengah juga maktab, kolej mahupun univeriti... sudah tentulah ada pelbagai aktiviti yang kita akan ceburi... ada yang menceburi diri dalam bidang muzik, bahasa, matematik, sains, kesusasteraan dan sebagainya lagi... semuanya kita lakukan demi minat juga bakat yang dicungkil sedikit demi sedikit sepanjang kita meningkat usia kannnn...

Okay, baru-baru ni, Nur Alif Kaisah dan Nur Alif Nuha telah sama-sama terpilih untuk mewakili rumah sukan masing-masing dalam pertandingan Aerodance di peringkat sekolah mereka... well, it was just for fun di samping membentuk keberanian di dalam diri meereka kannnn sementelah pula Nur Alif Kaisah memang penari sekolah dan Nur Alif Nuha baru hendak berjinak-jinak... as parents, kami memang memberikan sokongan penuh asalkan ia sentiasa berpaksikan agama, adat dan budaya yang kita junjung...


Ni untuk rumah Hermine... Hermine ni adalah rumah kuning yang mana sebelum ni dikenali sebagai rumah Suria... basically, the entire Assuntarians worldwide memang menggunakan nama Hermine sebagai pengenalan untuk rumah kuning... untuk pengetahun korang, kat Malaysia ni hanya ada 3 sahaja sekolah Assunta rendah iaitu:
SK Assunta Satu - Petaling Jaya
SK Assunta 2 - Petaling Jaya
SK Assunta Convent - Kuantan

Yang kat bawah ni pulak adalah rumah Francis... rumah hijau yang dahulunya dikenali sebagai rumah Buana...


Acara Aerodance ini telah dipertandingkan dalam dua kategori yang mana semua rumah sukan terlibat...

Kategori 1 (Tahap 1)
Assunta (Merah) previously known as Wira
Clare (Biru) previously known as Samudera
Hermine (Kuning) previously known as Suria
Francis (Hijau) previously known as Buana

Kategori 2 (Tahap 2)
Assunta (Merah) previously known as Wira
Clare (Biru) previously known as Samudera
Hermine (Kuning) previously known as Suria
Francis (Hijau) previously known as Buana

Keputusannya, team Hermine Tahap 2 berjaya menggondol naib juara begitu juga dengan team Francis Tahap 1 yang berjaya meraih naib juara... tahniah gurlssss... tahun depan kita cuba lagi ya... #chaiyokkkk

Youtube video credit to: Cikgu Jannah

xoxo

Wednesday, October 16, 2019

6:34 AM

MAKE KOREAN FRIENDS - 27/09/2019 - 31/10/2019


Hai hai hai korang... nampak tak excited lain maciammmm... ni ada satu lagi event yang best gaissss... korang boleh participate in the event and stand a chance to meet a Korean friend... pastu korang pun boleh juga menikmati dan merasa sendiri bagaimana kehidupan di Korea gitu...fefeeling Winter Sonata... The Successful Story Of A Bright Girl... Strong Woman Do Bong Soon gitu... kannnn... hehehehe... so, for those Korean series lover atau yang memang suka melancong melihat negara luar, jom la kita sertai event ni...

Event Dates: 27/09/2019 until 31/10/2019
Winner Announcement: 06/11/2019





Untuk dapatkan peluang ke Korea dan experience sendiri gaya hidup di sana, korang boleh klik kat gambar ni untuk tengok kat mana korang patut klik ya... kat gambar arrow tu tau...


Then, korang akan masuk ke screen ni... korang boleh pilih kawan yang hendak korang kenali... bila korang klik kat gambar tu, akan keluar details berkenaan rakan tersebut... korang boleh je check setiap satu untuk tengok siapa yang korang berkenan okay...


Kat bawah ni cara-cara nak Make Korean Friends ya uollssss...



Kat sini korang boleh tengok Live Like A Korean reality show... ada influencer... ada Korean friend... korang boleh tengok macam mana keadaannya bila diorang bertemu... hehehehe... 


Okay gaissss, I've already participated... korang pun boleh try jugak tau... mana tau ada rezeki nak dapat hadiah tiket free... siap boleh bawak companion gitu... FOC gaissss... FOC... cuba tau... all the best...

xoxo

Tuesday, October 15, 2019

4:59 AM

CLINELLE CASHBACK - 11/10/2019 - 31/10/2019

Assalamualaikum korang... okay, hari ni aku ada dapat offer yang akan aku sharekan dengan korang... untuk kaki mekap dan yang bukan kaki mekap pun... penjagaan kulit kan sangat penting... thus, ada setengah orang akan guna certain regime series kannnn... aku nak bawakan kat korang produk dari Clinelle... 


About the company:
EIG, Esthetics International Group has more than 30 years of experience in the skin care industry and which is also one of the leaders in the beauty and wellness industry in ASEAN and Hong Kong and has been publicly listed on the Main Market of Bursa Malaysia since 2004. EIG has developed an uncommon understanding of what the consumer really needs from their skin care and skin health. Clinelle skin care made its first appearance in 2004. Since then, we have expanded our brand distribution network through chain pharmacies, independent pharmacies across Malaysia, Singapore, Thailand, Indonesia, Hong Kong and Australia. 

 With RX3 Action to Repair, Refine and Reshield skin for optimized skin health. All Clinelle products are dermatologically tested for its tolerance and also formulated with 7 secrets to the happy skin which excludes potential harmful ingredients:
1) No artificial coloring
2) No artificial fragrances
No lanolin
No mineral oil
No SD-alcohol
No comedogenic ingredients
No paraben


Below are a few of Clinelle's product range...


Okay gaissss, kat bawah ni ada campaign terbaru ya...

Campaign Period: 11 Oct 2019 - 31 Oct 2019
Coupon Code: GWP3DFR
(Copy Code Gift With Purchase 3D Facial Roller worth RM79.90)
Description: Enjoy RM10 cashback and exclusive Free Gift only at Clinelle's official webstore!


Hurry, for a limited-time offer only! Good news! You can now pay with GrabPay OR Boost e-wallet at Clinelle Official webstore!
1) Less RM10 with every purchase of RM75 FREE Shipping
2) FREE samples on all orders
3) New Member Extra 10% off on your 1st order. 
4) Not a member yet? Sign up here

xoxo

Friday, October 11, 2019

8:10 PM

MAX HEALTH TONGKAT ALI ESSENCE - PILIHAN LELAKI SEJATI

Assalamualaikum dan hai korang... aku ni kalau ikutkan hati dari haritu lagi aku nak cerita kat korang semua berkenaan produk Matxi Corp yang memang bukan calang-calang ni... tapi tu lah kan, dek kesuntukan masa dengan pelbagai aktiviti lain membuatkan aku dok tak sempat je nak cerita kat korang... okay, dengan ini, aku nak kupas dengan mendalam berkenaan produk Matxi Corp iaitu Max Health Tongkat Ali Essence... 


Tongkat Ali Essence terdiri daripada ekstrak tongkat ali (nisbah pengekstrakan 100: 1) yang ditambah enzim buah plum semulajadi dan tulen yang bebas daripada sebarang bahan kimia tambahan... untuk lelaki, Tongkat Ali Essence ni akan memberi manfaat berikut:
1) Faedah peningkatan kesihatan seksual
2) Sebagai penggalak tenaga dan stamina
3) Anti-keletihan
 4) Meningkatkan peredaran darah
5) Penggalak testosteron

Mana taknya gaissss, Tongkat Ali Essence ni menggunakan 100 kali ekstrak tongkat ali pekat yang kemudiannya digabungkan dengan enzim yang telah menjalani 2 tahun penapaian semulajadi... nampak tak korang?... betapa produk ini diproses dengan penuh teliti... selepas itu, pihak Matxi menggunakan Iso-maltooligosaccharide sebagai pemanis... makna kata, kemanisan yang dirasa tu adalah semulajadi... natural gitu... dek kerana inilah, pesakit kencing manis turut boleh consume produk ini tau...



Berikut adalah bahan-bahan yang membentuk Tongkat Ali Essence:
1) Ekstrak Tongkat Ali
2) Enzim Plum
3) Enzim Mulberi
4) Isomalto-Oligosakarida


Sebelum aku mengorak langkah dengan lebih jauh lagi dalam entri ni, aku nak cerita sikit tentang bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk terbaik ini ya... 

Tongkat ali

Sejak dari dulu lagi, masyarakat Melayu telah menggunakan akar tongkat ali untuk penyelenggaraan kesihatan... menurut orang-orang lama (berusia) ia membantu untuk memulihkan tenaga juga awet-muda dan ia dikenali sebagai alfodisiak asli... secara amnya ia dikenali sebagai PASAK BUMI... maksud tongkat ali dari segi bahasa pula, tongkat dalam bahasa Melayu bererti bahagian organ lelaki, dengan jelas menunjukkan bahawa ia mempunyai nilai yang bermanfaat kepada lelaki... itulah sebabnya sebutan tongkat tu diletakkan di pangkal gaissss...

Beberapa round clinical testing turut dijalankan di universiti-universiti di Malaysia untuk membuktikan banyaknya peri fungsi tongkat ali ni, ekstraknya juga terbukti dapat:
 1) Meningkatkan kekuatan dan kecergasan fizikal
2) Mengurangkan keletihan
3) Anti-bakteria
4) Anti-ulser
Walaupun memberikan kesan antipiretik, ia turut memperbaiki pelbagai penyakit seperti hipertensi juga diabetes ya... menurut Lianhe Zaobao (2002) ia turut dilaporkan bahawa Tongkat Ali juga didapati mengandungi beberapa komposisi kimia anti-kanser dan anti-AIDS... banyak betul khasiatnya kannnn...

Plum


Greengage (plum) kaya dengan pelbagai asid organik, flavonoid, asid fenolik dan sebatian antioksidan yang membolehkan mereka meningkatkan metabolisme badan... berikut adalah khasiatnya:
1) Boleh mengurangkan keletihan
2) Mempunyai ciri-ciri detoksifikasi

Mulberi


Mulberi berkhasiat dalam memperbaiki:
 1) Pening
2) Gejala anemia
3) Menggalakkan pertumbuhan rambut hitam 
4) Pencegahan hati berlemak

Isomalto-Oligosakarida


Isomalto-Oligosakarida merupakan serat makanan yang berasaskan tumbuhan secara semulajadi... ia adalah prebiotik, larut, dan mempunyai glisemik yang rendah... antara kebaikannya adalah seperti berikut:
1) Tidak mempengaruhi kadar gula darah.
2) Tidak mempengaruhi kadar insulin.
3) Tidak diserap dalam usus kecil.

Haaaa, berkhasiat kannnn Tongkat Ali Essence ni gaissss... okay, tadi kita dah berbicara berkenaan bahan-bahan yang digunakan dalam penghasilannya... sekarang, jom kita telusi pula cara pembuatan Tongkat Ali Essence ni ya... orang kagta, tak kenal maka tak cinta... dah kenal dah tau barulah jatuh chentaaaa... gitu...

Mekanisme fermentasi (penapaian)



Untuk memperkayakan diet melalui perkembangan kepelbagaian rasa juga aroma, gula diproses untuk membentuk alkohol dan gas karbon dioksida... enzim dan metabolit sekunder dapat diperoleh dengan mudah melalui proses osmosis sepanjang kecerunan tumpuan... okay, kat bawah ni menunjukkan kepekatan dalam buah (persekitaran A) dan kepekatan sekitar ruang penapaian (persekitaran B)


Dalam persekitaran A yang berada di dalam buah, kepekatan air dan enzim (jus) adalah lebih tinggi daripada persekitarannya (persekitaran B) kerana hanya gula yang akan diatur untuk proses penapaian... larutan dengan kepekatan air yang tinggi dipanggil hipotonik manakala keadaan dengan kepekatan air yang rendah dipanggil hipertonik... fenomena semulajadi seterusnya melibatkan proses air yang mengalir dari larutan hipotonik (persekitaran A) ke arah larutan hipertonik (persekitaran B) melalui membran... gaissss, proses osmosis ini akan berterusan sehingga kedua-dua persekitaran A dan B mempunyai kepekatan air yang sama dan kedua-dua keadaan akan dikenali sebagai larutan isotonik... dalam proses pengilangan Matxi Corp, jus (air + enzim) akan mengalir dari persekitaran A ke persekitaran B yang seterusnya menghasilkan peningkatan jus dalam ruang penapaian... haaaa, gitulah lebih kurang proses penapaian atau fermentasi ya korang...

Selepas proses fermentasi dan seterusnya siap sampai la ke pembungkusan, seterusnya dapatlah produk terbaik ini dinikmati di samping pengguna beroleh kebaikan daripadanya...



Okay gaissss, hari ni aku nak bagi korang bonus... kita akan bincangkan beberapa soalan yang mungkin akan terlintas di fikiran korang sebelum korang nak dapatkan produk ni...

Soalan 1
Berapa banyak botol yang perlu saya makan setiap hari?
Jawapan 1
1 hingga 2 botol setiap hari sebelum makan semasa siang hari. Jika terdapat masalah perut, sila ambil makan dahulu...


Soalan 2
Semasa saya menggunakan produk ini, sedimentasi  dapat dilihat dalam botol. Adakah produk rosak? 
Jawapan 2
Tidak, kerana produk ini mengalami penapaian semulajadi, adalah normal untuk memerhatikan pemendapan dalam botol...

Soalan 3
Saya telah membeli beberapa batch Tongkat Ali Essence dan mendapati bahawa terdapat sedikit perbezaan dalam rasa dan warna. Adakah ia normal?
Jawapan 3
Ya, penapaian adalah proses semulajadi yang melibatkan mikroorganisma sehingga mungkin terdapat perbezaan rasa tidak signifikan antara kumpulan, ini kerana Matxi Corp tidak menambah apa-apa rasa buatan mahupun pewarna ya...


Soalan 4
Bolehkah saya mengambil ubat saya semasa mengambil Tongkat Ali Essence?
Jawapan 4
Tidak, seseorang akan memisahkan masa semasa mengambil Tongkat Ali Essence dengan ubat-ubatan mereka... biasanya 2 jam kemudian selepas mengambil ubat...

Soalan 5
Jika saya seorang wanita, bolehkah saya memakannya?
Jawapan 5
Ya, inti tongkat ali juga bagus untuk melegakan masalah sendi dan arthritis... kecuali wanita hamil ya... wanita hamil tidak boleh consume produk ini...


Untuk pengetahuan korang, pelbagai kajian telah dilakukan sebelum terhasilnya produk Tongkat Ali Essence ni... rujukan demi rujukan telah dilakukan untuk memastikan bahawa produk yang dihasilkan dapat memberikan manfaat yang terbaik kepada para pengguna... berikut adalah antara sumber rujukan yang telah digunakan:
1) Samy, Joseph; Manickam, Sugumaran (2005). Herbs of Malaysia. Times Editions. pp. 104–105. ISBN 9833001793.
2) Crane, Michael (2016-03-09). "LJ 100 Tongkat Ali Extract Granted New Safety Confirmation and Health Canada Claims". NutritionalOutlook.com. Retrieved 2016-04-12.
3) Alemendarez, Sandy (April 2014). "Addressing Andropause: Natural dietary ingredients that boost testosterone and prostate health for aging men". Natural Products Insider. Virgo Health Nutrition.

Sebagai kesimpulan, Tongkat Ali Essence sesuai untuk lelaki yang ingin meningkatkan prestasi mereka di samping meningkatkan tahap testosteron... 

Selain daripada maklumat-maklumat di atas, kilang pemprosesan Matxi Corp di Malaysia juga telah memperoleh sijil ISO 190, GMP dan HACCP... bagus bukan?... tak perlu risau dengan kualiti produk ini kerana ia sememangnya berkualiti... bolehlah readers semua dapatkan produk ini apabila ia berada di pasaran kelak ya...

#matxicorp
#YouDeserveABetterLife 

Nama syarikat: Matxi Malaysia Sdn Bhd (1340975-W)
Instagram rasmi: @matxicorp

xoxo