FARMHOUSE - MINI REVIEW

Assalamualaikum dan hi hi hi all... agak lama juga tak bersiaran ni... hehehehe... baru-baru ni, kami sekeluarga ada dapat produk Farmhouse untuk direview gaissss, untuk pengetahuan korang, Farmhouse ni merupakan antara produk daripada Fraser and Neave yang mana 136 years ago, there were two visionaries, John Fraser and David Chalmers Neave who formed The Singapore and Straits Aerated Water Company in order to produce carbonated soft drinks... haaaa, nampak tak... friendship goal gitu...  so, this company eventually became one of the region’s food and beverage giants... along the way, diorang berkembang dan terus berkembang sehinggalah kini... so, sekarang ni, Fraser and Neave ada new product... jeng jeng jeng... haaaa, ini dia, susu Farm House gaissss... dengar nama branding tu pun dah terasa kesegarannya kannnn...


Cuba korang tengok gambar promosi dari laman sesawang F&N ni... tengok gambar pun dah rasa yummylicious sangatttt kannnn... walaupun smoothie tu nampak disnap agak jauh tapi nampak kegebuannya sehhhh... dengan strawberrynya lagi... aummmm... so basically, susu Farmhouse ni macam yang korang semua tengok, BUKANlah susu yang dibekukan yang mana ia dipek segar dari ladang gitu... susu segar ini didatangkan khas dari Australia yang mana lembu-lembunya telah diternak dengan SOP yang penuh teliti... yelah kan, dari penjagaan sehinggalah ke pemakanan semuanya perlu dititik-beratkan barulah dapat membuahkan hasil yang memberangsangkan...


So, inilah logo F&N yang banyak menghasilkan produk-produk yang bermutu tinggi tu... tapi laaa ni, hakak just nak bercerita berkenaan susu Farmhouse hokey... susu ni berkrim, disukai ramai yakni anak suka ibu percaya gitu... mana taknya, dah la mudah didapati, warna packagingnya memikat, dari jauh dah kenal dah... pastu bila bukak je, rasa creamynya terus memikat deria rasa gitu... masa bagi anak-anak rasa for the first time baru-baru ni, seriously diorang terus fall in love gaissss... yes, hakak dah tambah satu lagi produk dalam senarai beverages yang diminati oleh anak-anakku...


F&N bukan sahaja merupakan suatu syarikat yang menghasilkan produk-produk yang berkualiti malah turut mempunyai hala tuju yang jelas dalam meletakkan diri sebaris dengan para gergasi global... antara yang dititik-beratkan oleh F&N adalah memacu nilai ekonomi, memperkasa bangsa juga meningkatkan kebolehjadian sosial... see, those are parts of the values which are needed in order for us to obtain and further sustain the success momentum within our community gitu...



Dengan berpaksikan hala-tuju yang jitu, F&N turut fokus terhadap:
1) F&N Quality Policy
2) Halal Commitment
3) Consumer Trust

Seterusnya, inilah antara faktor yang membolehkan syarikat ini memperoleh beberapa certification yang diperakui oleh beberapa badan tertentu yang sudah semestinya melalui pelbagai fasa pengesahan sebelum diiktiraf... oleh itu, kita sebagai pengguna tidak perlulah berasa gusar atau ragu-ragu dengan ketelusan produk yang dihasilkan ya...


Cuba korang tengok ni, susu Farmhouse buat masa ni didatangkan dalam tiga jenis rasa yang berbeza... yang anak-anak aku try baru-baru ni merupakan fresh milk... so, rasa yang lain adalah Low Fat Milk dalam packaging warna hijau dan Low Fat Chocolate Milk dalam packaging warna maroon gitu... so, macam yang korang dapat lihat, packaging turut memainkan peranan dalam memastikan ia sampai ke minda para pengguna kan... thus, penggunaan warna yang menarik juga design yang memikat telah direalisasikan dalam packaging susu Farmhouse yang sodap baitu ni... hehehehe...


Tengok gaissss, baru tuang pun dah nampak creamy kan... well, creamy tak la bermaksud pekat sengsangat tetapi of course la dalam keadaan yang sepatutnya susu tersebut berada kan in terms of all of its nutrients so on and so forth termasukla cara ia dipek gitchewwww... so, we opened the package straight after receiving it and wallaaaa, tulah susu yang tengah dituang tu...


Gaissss, serious sedap susu Farm House ni... tengok la my cutie pies ni, menikmatinya dengan penuh perasaan gitu... susu Farm House ni lain dari yang lain dari segi rasanya yang mana ia mempunyai rasa yang tersendiri... susu memang banyak susu tapi susu Farm House ni rasanya segar macam baru lepas diperah gitu... bukan biasher-biasher tau... bukan susu yang telah dibekukan tetapi straight dipek selepas diperah... haaaa, boleh imagine tak kesegarannya?... hehehehe... korang boleh cuba nanti ya... weolls definitely akan letakkan susu Farm House dalam our groceries list... uolls should too tau... creamy, fresh and tasty gitu... susu Farm House yang berkhasiat ni boleh juga korang gunakan dalam masakan macam kari (pstttt, cubalah... sedap tau)... above all, this product is a HALAL certified product ya... worry not ya gaissss... let start our great week with a cup (or bowl) of deliciousness overloaded through the Farm House Fresh Milk be it either a cereal bowl or a cup of milk...yeahhhh... #hometesterclub #htcmyxFarmhouse #NOTFromFrozenMilk #FarmHouseMalaysia #hometesterclubmy #dealifshoppe #review #productreview


Punyalah suka, siap dengan reaction A plus plus lagi tu... amacam, boleh buat iklan tak? hehehehe... eh, kalau ada yang nak panggil my kids for young talent, email over je tau kat hartini.hussain@yahoo.com... boleh kita discuss gitu-gini how to move forward... eh, sempat la pulak... hahahaha... neway, lepas dah minum susu tu, basically ada jugak la my kids makan cereal sambil berkuahkan susu Farmhouse... so, reviewnya adalah... "sedap sangat ibu... nak lagi boleh?" haaaa, gitu reviewnya... dapat dua kotak haritu... apa lagi, kena la pi cari kat kedai sebab depa dah jatuh chenta dengan susu Farmhouse...


Okay gaissss, so sekarang ni nampaknya pilihan susu segar dah semakin bertambah untuk kita semua... macam-macam mana pun, aku memang nak suggest agar korang semua pi lah cuba susu Farmhouse ni... memang takkan kecewalah... rasa yang authentic, creamy dan sesuai juga untuk digunakan dalam masakan... pssstt, member aku pi try buat kari nun guna susu Farmhouse haritu... rasanya superb weiiii... sodap baitu... tak terasa macam guna susu pun gaissss... makna kata, kalau time nak masak lemak ke nak masak kari ke tetiba santan dan kehabisan, susu Farmhouse boleh juga jadi rescuer beb... cuba tau... till then, daaaa...

xoxo 

Share:

12 comments:

  1. Susu Farmhouse ni biasa juga nampak tapi tak pernah cuba lagi. Nampak sedap pula tengok anak dara tu minum.

    ReplyDelete
  2. Oh nampak mcm nice jugak yea susu Farm House ni..dia jenis pasteurized or mmg 100% fresh milk je tu (xde ingredients lain)? Nnt boleh tgk2 jugak la susu ni hehee 😁

    ReplyDelete
  3. susu memang bagus tuk anak-anak, tambah minum waktu breakfasr. BBL sendiri sebelum pergi kerja mesti minum segelas susu dulu

    ReplyDelete
  4. Susu ni mmg fav keluarga. Terutama menikmatinya ketika bersarapan

    ReplyDelete
  5. Susu kegemaran anak Sis ni..ada masa mesti dia beli yang ini...tak sangka memang sedap rupanya susu ni kalau di makan dengan koko krunch di pagi hari...

    ReplyDelete
  6. kadang saya beli jugak farmhouse ni. mmg sedap. ikut prioity la. paling suka susu yarra, farmhouse, last baru beli farm fresh. kadang beli juga yang bright cow dan sekarnag tengah cuba brand baru. anak2 pun ok je mana2.

    ReplyDelete
  7. wah, nampaknya anak2 gemar ye dgn susu ni! Saya pun selalu guna susu dalam masakan, boleh lah cuba susu ni next time!😉

    ReplyDelete
  8. Tak pernah try lagi susu ni. Menarik. Boleh campur dalam masakan ye.

    ReplyDelete
  9. Tak pernah try lagi susu ni. Nanti boleh la try if jumpe. Btw F&N mmg sejak kecik dulu dah terkenal

    ReplyDelete
  10. Namanya lebih kurang macam Farmfresh lak yang terkenal dgn slogan... ini barulah suau segar hihi.. tapi Farmhouse mesti setanding dengannya kan?

    ReplyDelete
  11. alololo.. comel tul model susu tu.. Auntie nak mintak sikit susu farmhouse tu boleh??? eh, xpe2 nanti auntie beli sendiri la.. hehe

    ReplyDelete


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS