MAX HEALTH TONGKAT ALI ESSENCE - PILIHAN LELAKI SEJATI

Assalamualaikum dan hai korang... aku ni kalau ikutkan hati dari haritu lagi aku nak cerita kat korang semua berkenaan produk Matxi Corp yang memang bukan calang-calang ni... tapi tu lah kan, dek kesuntukan masa dengan pelbagai aktiviti lain membuatkan aku dok tak sempat je nak cerita kat korang... okay, dengan ini, aku nak kupas dengan mendalam berkenaan produk Matxi Corp iaitu Max Health Tongkat Ali Essence... 


Tongkat Ali Essence terdiri daripada ekstrak tongkat ali (nisbah pengekstrakan 100: 1) yang ditambah enzim buah plum semulajadi dan tulen yang bebas daripada sebarang bahan kimia tambahan... untuk lelaki, Tongkat Ali Essence ni akan memberi manfaat berikut:
1) Faedah peningkatan kesihatan seksual
2) Sebagai penggalak tenaga dan stamina
3) Anti-keletihan
 4) Meningkatkan peredaran darah
5) Penggalak testosteron

Mana taknya gaissss, Tongkat Ali Essence ni menggunakan 100 kali ekstrak tongkat ali pekat yang kemudiannya digabungkan dengan enzim yang telah menjalani 2 tahun penapaian semulajadi... nampak tak korang?... betapa produk ini diproses dengan penuh teliti... selepas itu, pihak Matxi menggunakan Iso-maltooligosaccharide sebagai pemanis... makna kata, kemanisan yang dirasa tu adalah semulajadi... natural gitu... dek kerana inilah, pesakit kencing manis turut boleh consume produk ini tau...



Berikut adalah bahan-bahan yang membentuk Tongkat Ali Essence:
1) Ekstrak Tongkat Ali
2) Enzim Plum
3) Enzim Mulberi
4) Isomalto-Oligosakarida


Sebelum aku mengorak langkah dengan lebih jauh lagi dalam entri ni, aku nak cerita sikit tentang bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk terbaik ini ya... 

Tongkat ali

Sejak dari dulu lagi, masyarakat Melayu telah menggunakan akar tongkat ali untuk penyelenggaraan kesihatan... menurut orang-orang lama (berusia) ia membantu untuk memulihkan tenaga juga awet-muda dan ia dikenali sebagai alfodisiak asli... secara amnya ia dikenali sebagai PASAK BUMI... maksud tongkat ali dari segi bahasa pula, tongkat dalam bahasa Melayu bererti bahagian organ lelaki, dengan jelas menunjukkan bahawa ia mempunyai nilai yang bermanfaat kepada lelaki... itulah sebabnya sebutan tongkat tu diletakkan di pangkal gaissss...

Beberapa round clinical testing turut dijalankan di universiti-universiti di Malaysia untuk membuktikan banyaknya peri fungsi tongkat ali ni, ekstraknya juga terbukti dapat:
 1) Meningkatkan kekuatan dan kecergasan fizikal
2) Mengurangkan keletihan
3) Anti-bakteria
4) Anti-ulser
Walaupun memberikan kesan antipiretik, ia turut memperbaiki pelbagai penyakit seperti hipertensi juga diabetes ya... menurut Lianhe Zaobao (2002) ia turut dilaporkan bahawa Tongkat Ali juga didapati mengandungi beberapa komposisi kimia anti-kanser dan anti-AIDS... banyak betul khasiatnya kannnn...

Plum


Greengage (plum) kaya dengan pelbagai asid organik, flavonoid, asid fenolik dan sebatian antioksidan yang membolehkan mereka meningkatkan metabolisme badan... berikut adalah khasiatnya:
1) Boleh mengurangkan keletihan
2) Mempunyai ciri-ciri detoksifikasi

Mulberi


Mulberi berkhasiat dalam memperbaiki:
 1) Pening
2) Gejala anemia
3) Menggalakkan pertumbuhan rambut hitam 
4) Pencegahan hati berlemak

Isomalto-Oligosakarida


Isomalto-Oligosakarida merupakan serat makanan yang berasaskan tumbuhan secara semulajadi... ia adalah prebiotik, larut, dan mempunyai glisemik yang rendah... antara kebaikannya adalah seperti berikut:
1) Tidak mempengaruhi kadar gula darah.
2) Tidak mempengaruhi kadar insulin.
3) Tidak diserap dalam usus kecil.

Haaaa, berkhasiat kannnn Tongkat Ali Essence ni gaissss... okay, tadi kita dah berbicara berkenaan bahan-bahan yang digunakan dalam penghasilannya... sekarang, jom kita telusi pula cara pembuatan Tongkat Ali Essence ni ya... orang kagta, tak kenal maka tak cinta... dah kenal dah tau barulah jatuh chentaaaa... gitu...

Mekanisme fermentasi (penapaian)



Untuk memperkayakan diet melalui perkembangan kepelbagaian rasa juga aroma, gula diproses untuk membentuk alkohol dan gas karbon dioksida... enzim dan metabolit sekunder dapat diperoleh dengan mudah melalui proses osmosis sepanjang kecerunan tumpuan... okay, kat bawah ni menunjukkan kepekatan dalam buah (persekitaran A) dan kepekatan sekitar ruang penapaian (persekitaran B)


Dalam persekitaran A yang berada di dalam buah, kepekatan air dan enzim (jus) adalah lebih tinggi daripada persekitarannya (persekitaran B) kerana hanya gula yang akan diatur untuk proses penapaian... larutan dengan kepekatan air yang tinggi dipanggil hipotonik manakala keadaan dengan kepekatan air yang rendah dipanggil hipertonik... fenomena semulajadi seterusnya melibatkan proses air yang mengalir dari larutan hipotonik (persekitaran A) ke arah larutan hipertonik (persekitaran B) melalui membran... gaissss, proses osmosis ini akan berterusan sehingga kedua-dua persekitaran A dan B mempunyai kepekatan air yang sama dan kedua-dua keadaan akan dikenali sebagai larutan isotonik... dalam proses pengilangan Matxi Corp, jus (air + enzim) akan mengalir dari persekitaran A ke persekitaran B yang seterusnya menghasilkan peningkatan jus dalam ruang penapaian... haaaa, gitulah lebih kurang proses penapaian atau fermentasi ya korang...

Selepas proses fermentasi dan seterusnya siap sampai la ke pembungkusan, seterusnya dapatlah produk terbaik ini dinikmati di samping pengguna beroleh kebaikan daripadanya...



Okay gaissss, hari ni aku nak bagi korang bonus... kita akan bincangkan beberapa soalan yang mungkin akan terlintas di fikiran korang sebelum korang nak dapatkan produk ni...

Soalan 1
Berapa banyak botol yang perlu saya makan setiap hari?
Jawapan 1
1 hingga 2 botol setiap hari sebelum makan semasa siang hari. Jika terdapat masalah perut, sila ambil makan dahulu...


Soalan 2
Semasa saya menggunakan produk ini, sedimentasi  dapat dilihat dalam botol. Adakah produk rosak? 
Jawapan 2
Tidak, kerana produk ini mengalami penapaian semulajadi, adalah normal untuk memerhatikan pemendapan dalam botol...

Soalan 3
Saya telah membeli beberapa batch Tongkat Ali Essence dan mendapati bahawa terdapat sedikit perbezaan dalam rasa dan warna. Adakah ia normal?
Jawapan 3
Ya, penapaian adalah proses semulajadi yang melibatkan mikroorganisma sehingga mungkin terdapat perbezaan rasa tidak signifikan antara kumpulan, ini kerana Matxi Corp tidak menambah apa-apa rasa buatan mahupun pewarna ya...


Soalan 4
Bolehkah saya mengambil ubat saya semasa mengambil Tongkat Ali Essence?
Jawapan 4
Tidak, seseorang akan memisahkan masa semasa mengambil Tongkat Ali Essence dengan ubat-ubatan mereka... biasanya 2 jam kemudian selepas mengambil ubat...

Soalan 5
Jika saya seorang wanita, bolehkah saya memakannya?
Jawapan 5
Ya, inti tongkat ali juga bagus untuk melegakan masalah sendi dan arthritis... kecuali wanita hamil ya... wanita hamil tidak boleh consume produk ini...


Untuk pengetahuan korang, pelbagai kajian telah dilakukan sebelum terhasilnya produk Tongkat Ali Essence ni... rujukan demi rujukan telah dilakukan untuk memastikan bahawa produk yang dihasilkan dapat memberikan manfaat yang terbaik kepada para pengguna... berikut adalah antara sumber rujukan yang telah digunakan:
1) Samy, Joseph; Manickam, Sugumaran (2005). Herbs of Malaysia. Times Editions. pp. 104–105. ISBN 9833001793.
2) Crane, Michael (2016-03-09). "LJ 100 Tongkat Ali Extract Granted New Safety Confirmation and Health Canada Claims". NutritionalOutlook.com. Retrieved 2016-04-12.
3) Alemendarez, Sandy (April 2014). "Addressing Andropause: Natural dietary ingredients that boost testosterone and prostate health for aging men". Natural Products Insider. Virgo Health Nutrition.

Sebagai kesimpulan, Tongkat Ali Essence sesuai untuk lelaki yang ingin meningkatkan prestasi mereka di samping meningkatkan tahap testosteron... 

Selain daripada maklumat-maklumat di atas, kilang pemprosesan Matxi Corp di Malaysia juga telah memperoleh sijil ISO 190, GMP dan HACCP... bagus bukan?... tak perlu risau dengan kualiti produk ini kerana ia sememangnya berkualiti... bolehlah readers semua dapatkan produk ini apabila ia berada di pasaran kelak ya...

#matxicorp
#YouDeserveABetterLife 

Nama syarikat: Matxi Malaysia Sdn Bhd (1340975-W)
Instagram rasmi: @matxicorp

xoxo

Share:

9 comments:

  1. Menarik juga kolagen dari Matxi Corp ni. Patut dorang lawa-lawa je semua

    ReplyDelete
  2. Wahhh. Matxi corp pon ada keluarkan produk tongkat ali ye

    ReplyDelete
  3. Khasiat tongkat ali ni memang dah terbukti turun temurun. Bagusnya Matxi Corp keluarkan produk ni.Proses penghasilan pun teliti.

    ReplyDelete
  4. Produk keluaran jenama ni memang go through banyak kawalan, menggunakan teknologi tinggi dan berkualiti.

    ReplyDelete
  5. Wah bagusnya produk ni. Bila ada ramuan tongkat ali tentunya ini adalah produk terbaik untuk lelaki kan

    ReplyDelete
  6. Wah bagus ye produk yang ada tongkat ali ni. Untuk kaum adam memang kena cuba ni sebab bagus untuk kesihatan dalaman dan luaran.

    ReplyDelete
  7. Bagi Rawlins, produk ini terbaik sebab menggunakan produk tempatan. Dan yang penting, keselamatan itu penting untuk semua orang. Jangan dok makan benda bukan-bukan kan.

    ReplyDelete
  8. Bagus ye Matxi corp, memanfaatkan khasiat herba tempatan dan amalan orang Melayu. Dengan teknologi terkini, tongkat ali pun dapat diformulasikan menjadi mudah diambil di dalam botol seperti ni. Tak perlu dah masuk hutan, cari pokoknya. Hehe

    ReplyDelete
  9. Banyak manfaat. Bleh suruh husband cuba. Hehehee. Paling simple untuk consume minuman kesihatan. Heheh

    ReplyDelete


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS