Monday, September 30, 2019

SENIOR ASSOCIATE QA (KELANA JAYA) - RM5500 - RM7500

1 comments

*MUST HAVE*
  Degree in IT / Relevant certification
-5 years of experience in testing web services / microservices / web APIs
-Excellent and proven knowledge of working on automation tools like Selenium WebDriver, Appium and Rest Assured
-Java coding skills to write automation script

*OTHERS/ADVANTAGES*
Have experience of Scrum processes

*RESPONSIBILITIES*
  Create business value by testing and maintaining extended functionality on Mobile and Web applications
-Work closely together with internal and external teams and key resources on the business side
-Writing automation test scripts and manual testing
-Testing UI and back end
-Implementing, integrating and configuring best of breed open source tools such as Appium, Selenium Webdriver and Test link
-Create automated regression tests and test packs, as well as maintain script to maintain and update existing test suite cases
-Testing web services / microservices / web APIs and Responsive pages
-Testing in web and mobile environments
-Review user stories, code and tests, execute tests at all stages of the lifecycle
-Document UAT cases together with business key users
-Contribute to the continuous of the QA test strategy and process


About The Company:
Green Packet is an internationally recognized telecommunications, media and technology Company. Founded in the heart of California’s s Silicon Valley in 2000 and subsequently listed on the Malaysian Stock Exchange in 2005, Green Packet designs and produces wireless devices, user-centred applications and services that enable the delivery of valuable digital experiences.


xoxo

Saturday, September 28, 2019

MATXI CORP GLORY TO GLORY - ULANGTAHUN KE2

17 comments

Hai gaissss, baru-baru ni aku telah mendapat jemputan untuk bersama-sama memeriahkan lagi acara gilang-gemilang ulangtahun kedua Matxi Corp di Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC) dengan tagline 'Glory To Glory'... trademark memang tak boleh tinggal ye... peace ya'll... by the way, majlis tersebut telah diadakan pada 21 September 2019 yang lalu di Plenary Hall, KLCC... kat bawah ni aku letakkan kad jemputannya depan belakang... cantik ke cantik?... hehehehe...




Seriously, teruja perasaan masa pergi ke majlis ni... yelah kan, sesampai sahaja aku di tangga majlis, dah bersusun-susun para peserta yang rata-rata ayu-ayu dan kacak-kacak semuanya... mereka ni terdiri daripada warga tempatan juga warga dari Vietnam, Thailand, Singapura, Kemboja dan Indonesia serta negara lain... pada tahun 2019 ini, Malaysia telah dipilih sebagai tuan rumah untuk Matxi Corp meraikan 2 tahun penubuhannya bersama para pengedarnya... lebih kurang 2000 pengedar gaissss yang mewakili 30 negara yang hadir untuk bersama-sama memeriahkan lagi sambutan ini...


Pengenalan syarikat:
Pada tanggal 21 September 2019 ni sebenarnya, ada double celebration yang mana di samping menyambut ulangtahun ke-2 Matxi S.G, pelancaran Matxi Corp juga turut diadakan... okay, sebelum aku mengulas dengan lebih lanjut, gini, Matxi Corp (Vietnam) sebenarnya merupakan anak syarikat MIIC Holdings Sdn Bhd dan dahulunya dikenali sebagai Matxi S.G... basically, apa yang Matxi Corp lakukan ialah pengkhususan dalam latihan perniagaan, pembangunan manusia, membantu individu dan perniagaan untuk menghasilkan jualan yang cemerlang berbekalkan pelan hala tuju latihan juga alat sokongan yang paling professional dan teratur... makna kata, bukanlah hanya cakap kosong TETAPI equipped with the correct tools gitu... so, setelah beroperasi lebih daripada 2 tahun, pelbagai pencapaian yang luar biasa dan boleh dibanggakan telah dicapai termasuklah sistem yang professional dan dianggap berkuasa di Vietnam juga negara-negara lain yang mana data ini adalah sahih dan diambil sehingga Julai 2019...



Sementara menunggu event bermula, aku santai-santai je sambil tengok kegembiraan juga aksi para peserta yang tidak sabar-sabar dan teruja menunggu acara pembukaan... tengoklah sendiri betapa gilang-gemilangnya backdrop majlis ni...  mana tak meriahnya, pada kesempatan ini, Matxi Corp turut mengumumkan pelaburan strategik dari kumpulan Malaysia dan memperkenalkan transformasi dari Matxi S.G ke Matxi Corp untuk melangkah ke pasaran antarabangsa... untuk pengetahuan korang semua, Malaysia adalah pasaran ke-2 kepada Matxi selepas memasuki pasaran Vietnam yang seterusnya akan diikuti oleh Korea dan Amerika Syarikat... menarik bukan?...



CEO:
Klimaks majlis ini adalah dengan bermulanya segmen memperkenalkan wakil-wakil negara yang turut memberikan input berkenaan hala-tuju Matxi Corp iaitu:
1) Cik Nhung (Pengarah Matxi Corp Vietnam)
2) Encik Kenny (Pengarah Matxi Corp Malaysia)
3) Cik Jenny (Pengarah Matxi Corp USA)
4) Encik Luck Kim (Pengarah Matxi Corp Korea)
5) Encik Matthew James Morris (Pengarah Pembangunan Perniagaan MIIC Holdings Sdn Bhd)

Ucapan setiap seorang CEO cukup padat walaupun ringkas yang mana setiap maklumat dikupas secara terperinci dan turut diselitkan dengan kata-kata semangat buat para delegasi.... antara kata-kata yang masih terngiang-ngiang kat telinga aku adalah setiap delegasi perlulah mempunyai matlamat yang jelas supaya usaha yang tidak mengenal erti jemu mampu melonjakkan aura juga momentum setiap seorang daripada mereka dan seterusnya berjaya mencapai matlamat ke arah kehidupan yang lebih baik... tepukan gemuruh terus diberikan oleh para tetamu yang hadir dan ia amat mengujakan...











Itulah kesemua barisan kepimpinan tertinggi Matxi Corp yang tetap teguh memperjuangkan usaha mereka dalam membangunkan model perniagaan ini berbekalkan slogan - 'Anda Berhak Memiliki Kehidupan Yang Lebih Baik'... nilai praktikal tersebut dibawakan melalui produk dan perkhidmatan yang sudah tentu memberikan nilai tambah dengan matlamat memberikan yang terbaik untuk pelanggan, komuniti, rakan kongsi dan pelabur...



Misi dan visi:
Untuk pengetahuan semua, Matxi Corp juga komited untuk mencapai visinya iaitu menjadi peneraju korporat dan seterusnya membawa syarikat ke serata dunia manakala misi utama kumpulan ini pula sudah semestinya mengubah kehidupan setiap pelanggan, ahli dan rakan strategik ke arah yang lebih baik berpaksikan nilai-nilai murni...


Gaissss, selain daripada latihan dan pembangunan perniagaan, Matxi Corp juga memberi tumpuan kepada bidang-bidang lain seperti:
- Hartanah 
- Peruncitan Bahagian Kanak-Kanak 
- Percetakan dan Pembungkusan 
- Syarikat Penyelenggara Acara 
- Produk Kesihatan dan Pengeluaran Kosmetik 
- Restoran

 

Menarik tentang Matxi Corp:
1) Mempunyai pusat R&D sendiri untuk mengkaji dan meningkatkan kualiti produk mereka di selain mempunyai kontrak strategik dengan pusat penyelidikan dan kilang pembuatan di Amerika Syarikat, Jerman, Korea dan Malaysia bertujuan untuk memindahkan teknologi penyelidikan juga mengubahsuai pengurusan dan aliran operasi agar mengikuti piawaian yang paling ketat.
2) Matxi Corp memiliki kilang GMP yang diiktiraf di Vietnam yang terletak di Amata Industrial Park dengan keluasan lebih 7000 meter persegi untuk pembuatan produk makanan dan kosmetik yang berkapasiti bulanan sebanyak 1.5 juta produk sebulan. 
3) Matxi Corp merupakan pengasas program “Anda layak memiliki kehidupan lebih baik” yang mana mereka mengagihkan 10% keuntungan syarikat untuk membantu meringankan kesusahan beban beribu isi rumah di Vietnam.
4) Matxi Corp terus melakukan kerja amal melalui Yayasan Amal Matxi serta memberi perlindungan sosial kepada kanak-kanak dan warga emas melalui Rumah Ah Nhien.


Event highlight:
Acara pembukaan memang sangat menarik yang mana ia dipersembahkan oleh 218 Dance Crew - salah satu wakil Vietnam dalam Asia's Got Talent 2017... excited sungguh sampai tak berkelip mata tengok tau... korang boleh tengok kat video atas tu... selepas acara pembukaan, segmen diteruskan dengan pengenalan tentang Matxi Corp juga ucapan daripada barisan CEO yang turut memperihalkan segala produk dan perkhidmatan yang diusahakan olah Matxi Corp... seterusnya, acara kemuncak iaitu penyampaian trofi kepada para pengedar yang telah berjaya mencapai sasaran tertinggi dalam jualan mereka... seriously meriah gaissss... sampai aku sendiri pun teruja tengok kegembiraan mereka tau...













Sementalah berada di lokasi, sempat juga aku gi tengok produk-produk Matxi Corp... 














Yang botel kecik aku pegang tu adalah tongkat ali untuk lelaki manakala yang sachet besar warna putih tu pula adalah kolagen untuk wanita... packaging pun dah superb kan... apatah lagi khasiatnya tak gitu?... hehehehe...  overall, memang menarik event kali ni... penuh dengan glamour, kemeriahan juga keterujaan... last but not least, semoga Matxi Corp terus berusaha untuk menjadi perintis juga peneraju inovasi bagi mencapai matlamat demi menjadi kumpulan syarikat yang terkuat di rantau ini juga menjangkau seantero dunia dalam tempoh 2 tahun iaitu dari 2019 hinggalah 2021... semoga berjaya Matxi Corp... #MATXICorp #YouDeserveABetterLife

Berikut adalah butiran syarikat Malaysia:
Nama syarikat: Matxi Malaysia Sdn Bhd (1340975-W)
Instagram rasmi: @matxicorp

xoxo

FAMILY'S BIWEEKLY ACTIVITY

17 comments

Only managed to do this on a weekly basis or bi-weekly... even with a so-so simple dish, my better half and our childrens were enjoying it like we were having a feast at a grand hotel dinner... the rice were being scooped one after another... yes, we love eating together in this manner whereby when I was working in the central back then, we ensure that at least for one meal time, everyone has to be in... some may call it old-school but for us, this is the best chance for our family to talk about every happening, what we have gone through and express our ideas or even anything that could be discussed about together...

Sayur pokok, telur masak kicap and ikan bilis masak cili padi are enough to make us laugh all night while flashing back the good old days stories to the kids... other than it could be taken as an example for their future, the kids could also understand on how we used to live back then during our childhood days... #greatchildhoodmoment #pjj #biweekly#weekendmom

Ye, makan bersama-sama menjadi acara penting bagi kami sekeluarga... di samping dapat mengeratkan silaturrahim, macam-macam yang dapat dibincangkan together-gather kan uolls... kalau dekat outstation area, dok pandang dinding je lah... bukannya apa, daripada dok berhuha sana huha sini tak ketahuan hala tujuan, lagi baiklah aku tapau pastu makan kat gazebo depan pantai kat homestay aku... if else, makan kat dalam bilik... or else aku makan kat tempat aku buat part-time... next time aku cerita pasal part-time yang dah beberapa kali aku dok sebut ni ya... dalam entri sebelum ni pun ada sentuh pasal part-time kan kan kannnn...

Semakin kita meningkat usia, semakin kita berpengalaman dalam menghadapi pelbagai situasi, bagi aku, ini dah bukan masa untuk kita enjoy membuta-tuli... contohnya, apabila pergi outstation atau bekerja (belajar) di tempat yang jauh dari ahli keluarga, ini bukan tiket untuk kita berubah menjadi orang lain atau mungkin kita ni dah memang macam tu TETAPI kita burukkan keadaan lagi dengan menjadi seorang yang tidak terkawal... that's not the way dearest... that's not the way...

Sepatutnya, kitalah yang patut menjadi contoh walaupun bukan yang terbaik at least boleh menjadi panduan kepada anak-muda sekalian... aku dah banyak kali nampak dan alami serta berhadapan sendiri dengan pelbagai manusia faker yang umur kubur dah panggil mari rumah dah kata pergi tapi masih lagi boleh gelak-gelak bercerita dengan bangganya betapa dia boring dengan geng budak sekolah dia yang kebanyakannya dah berubah sebab geng dulu rajin pi goyang (dangdut), karok bagai dan merayap ke sana ke mari... geng dia yang sekarang in kononnya tak reti menggunakan masa senggang yang ada sebab terperap kat rumah je and I was like what?!!! ada juga yang bila ada masa terluang, rajin ke majlis ilmu or even pergi ke aktiviti-aktiviti amal... nampak tak perbezaan kat situ?....

We shape our ownself gaissss... thus, jangan terikut-ikut sangat dengan sikap yang kononnya mengikut peredaran masa sangatttt... kalau dok kat rumah berbakti kepada keluarga tu old skool... no, it is not gaissss... yang penting adalah kita ni tahu apa yang priority, apa yang boleh apa yang tak boleh, apa yang perlu dan apa yang tak perlu and above all jadikanlah agama sebagai paksi dalam apa jua yang ingin kita lakukan... remember that gaissss... juga untuk diriku...

xoxo

Friday, September 27, 2019

BURGER KING - FREE COFFEE GIVEAWAY - 01/10/2019

0 comments

Gaissss, in conjunction with the international coffee day on this 1st Oct 2019, Burger King is giving away FREE coffee!!! Mark your calendars now!!!

Untuk semua coffee-clan, inilah masanya gaissss... jangan lupa untuk singgah kat BK okay... by the way, ni aku sertakan sekali kupon kot-kot la korang nak lepak sambil bersantai kat situ... klik je kat gambar bawah ni...


See you gaissss over there on 1st October 2019 ya... aku insyaAllah akan nyinggah... hantu coffee sehhhh... harapnya ada rezeki la ya...

xoxo

Thursday, September 26, 2019

PUBLIC RELATIONS EXECUTIVE (TTDI) - RM2500 - RM3200

0 comments

*MUST HAVE*
  1 - year of experience in public relations and communication-related roles
-Outstanding communication skills
-Fluent in the English Language (Both oral and written)
-Ability to communicate with, and adapt to, different communication styles at all levels

*OTHERS/ADVANTAGES*
  Fresh Graduates are also encouraged to apply
-Capable of managing multiple projects / events simultaneously under set deadlines
-Able to cope well under pressure

*RESPONSIBILITIES*
  Assist Account Director in the creative development workflow and is responsible for campaign implementation
-Develop public relations strategies, digital and social media programmes to help achieve clients objectives
-Manage client relationships and offer timely strategic counsel and advice to clients
-Ability to front the agency and handle day-to-day client requirements directly
-Ensures a high level of quality control to deliver error-free output on time 
-Organize, generate and disseminate reports (work-in-progress / contact reports / budgetary), billing and cost estimates
-Capable of writing media materials (press releases, company backgrounders, spokesperson biographies, media invitations, etc.)
-Writing and pitching stories, interactions and engagements to key media personnel 

  
About the company:
At Prospr, we cut through the fluff. Instead of disposable marketing and communications tactics, we create meaning for our clients and their consumers, propelling their businesses to experience the growth they deserve. We operate in a casual office environment but are very serious about producing high-quality work with unparalleled results. 

As part of a growing team where our individual job titles mean little and quality of work means everything, you will be held accountable to a high standard. You have the unique opportunity to be part of a pioneering team that is hell-bent on changing the Public Relations scene for startups, small-medium businesses. You will be at the forefront of this incredibly talented and fast-growing team, elevating the growth of both Prospr and our clients. 



xoxo

HR ASSISTANT MANAGER (JAPANESE SPEAKING OR JAPANESE COMPANY EXPERIENCED) SHAH ALAM - RM4000 - RM8000

0 comments

*MUST HAVE*
  5 years working experience in as an HR
-Knowledge of payroll administration and ISO 9001:2008
-N2 Japanese Skill or 2 years experience in Japanese company as an HR manager

*OTHERS/ADVANTAGES*
  Diploma or above 

*RESPONSIBILITIES*
  Assist in overall spectrum of HR & admin function
-Payroll
-Work environment safety
-Welfare/Recruitment
-Leave management
-Disciplinary
-Issue Foreign workers immigration/work permit, filing, training
-Business trip arrangement/Liaise with contractors
-Other ad-hoc tasks


About the company:
Tateyama Auto Machine Co (m) Sdn. Bhd. established in 1988 and is the leading Japanese auto machine manufacturing company that offers versatile and integrated solution include both factory automation hardware and software to meet wide range of assembly requirements.

Our company is the One stop centre for Total factory automation solution. We design a highly customize machines and equipments to meet specific customer requirements as well as end-user expectations. We develop new technologies and provide innovative solutions, especially in electro-mechatronics application right from concept, design, stages and manufacturing. We are proud in taking every project and turning every project and turning every ideas into reality.

With almost 2 decades of experience, supporting multitude industries from electrical/electronic, consumer, automotive and medical in Asian region and Japan.

Our designers are collaborative-mind and highly customer oriented from initial concept design stage right up, to on-site work commissioning.

The Company nature of business: 
1. Factory Automation Solution provider
2. High precision machining/milling parts manufacturer
3. Contract manufacturer for OEM FA Machinery
4. Wire harness manufacturer
5. International Procurement Centre (IPC)
6. “One stop” Outsourcing Centre for FA system


xoxo

Wednesday, September 25, 2019

TIKET TAYANGAN PERDANA JOKER - GIVEAWAY

3 comments
Siapa yang rasa nak menonton tayangan perdana JOKER bersama Gamer Santai pada 1 Oktober 2019 ini jam 8.45 malam di TGV 1 Utama, anda haruslah ikut langkah mudah di bawah untuk memenangi tiket ini... serious mudah... aku dah cuba... jom korang pun cuba la jugak ya...

 Langkah 1: Korang kena “LIKE” Facebook Page Gamer Santai


Langkah 2: Like/Love/Wow Post mengenai artikel ini di posting Facebook Gamer Santai dan kongsi artikel ini dengan hashtag #JokerMY #GamerSantai... kongsi di sini bermaksud share... ikutla korang nak share kat own profile ke, kat page korang ke, kat group korang ke... yang penting hashtag dilupa jangan tau...


Langkah 3: Jawab 2 soalan ini di bahagian komen: 
 Joaquin Phoenix pernah berlakon dalam filem mana selain Joker? 
Siapa watak Joker kegemaran anda dan nyatakan sebabnya? 
Letak #JOKERMY dan #GAMERSANTAI di bawah

 Kemudian pemenang bertuah akan dihubungi melalui Facebook Messenger; 
Perserta haruslah warganegara Malaysia 
Peserta haruslah 18 tahun keatas sahaja! 
Bertempat di TGV 1 UTAMA 
Giveaway akan berakhir pada Khamis (26 September 2019) 11:59PM 
 Pemenang akan diumumkan pada Jumaat (27 September 2019) melalui FB Messenger 
Tebus tiket wayang pada 1 Oktober 2019 jam 8 malam dan perlu ada disana pada pukul 8PM. 
Korang kena pergi booth partner Gamer Santai iaitu WANUXI untuk claim tiket movie korang.

Credit to: Gamer Santai

So, apa tunggu lagi gaissss?... cepat-cepat buat 3 langkah tu... sempat lagi ni... semoga ada rezeki untuk dapat tiket tayangan perdana ni ya...

xoxo

2ND GIVEAWAY BY MARINA BASHAH

0 comments
Penat sikit badan ni hari ni... thus, malam ni memang tak pergi part-time job... alhamdulillah la memang open schedule... sambil dok bermalas-malasan, aku berblogwalking le macam biasa... di samping membaca technical requirement MBOT (Malaysian Board of Technologies) aku came across giveaway ni gaissss... regarding MBOT, kat entri lain nanti aku kupas hokey...

Worait, kali ni Marina Bashah mengadakan giveaway yang mana hadiah yang ditawarkan adalah handbag dan Dianz mask & moist... suka ke suka gaisss?... hehehehe... nampak kan keterujaan aku di situ... yelah, semenjak dah agak jarang berblog ni, jarang juga la aku masuk Giveaway... punyalah excited sehhhh... 


Kat bawah ni aku letakkan sekali terma dan syarat yang perlu dipatuhi oleh uolls yang nak join Giveaway ni ya:
1. Follow blog marinabashah.blogspot.com
2. Buat satu entri bertajuk 2nd Giveaway by Marina Bashah
3. Letak banner dalam entri, dan link kan ke blog Marina.
4. Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen.

Klik kat sini untuk join Giveaway By Marina Bashah

Untuk pengetahuan semua reader, bulan September merupakan bulan kelahiran Marina, jadi, itulah sebabnya Marina "mengistiharkan" giveaway kedua bermula pada 01/09... untuk Giveaway kali ni, Marina mencari 2 orang follower yang bertuah. Follower yang bertuah akan diumumkan pada bila-bila masa sahaja dalam bulan September 2019...

 Pemilihan Pemenang : Aktif sampai Marina kenal dan selalu nampak dia je wujud kat blog Marina Bashah... jika ramai yang aktif Marina akan pilih secara rawak...

So gaissss, good luck ya (good luck to me too... hehehehe...)

xoxo

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates