GIVEAWAY BY EJULZ & MAMAPIPIE

Masih basah lagi rasanya kelopak mata ni dengan rembesan tangisan apabila mengenangkan anak kucing oren yang terkorban tu... masih terngiang-ngiang lagi bunyi dia mengiau... masih menari-nari di ruangan mata keadaan anak kucing oren sebelum menghembuskan nafasnya yang terakhir... sedih, ya memang sedih... namun, kejadian itu membuatkan aku terus yakin bahawasanya ajal, maut, jodoh, pertemuan, perpisahan, rezeki semuanya di tangan Allah... ia tidakkan cepat ataupun lambat walaupun sesaat... contoh, kita punyalah pulun study regarding company's history, strategy and all untuk menghadapi temuduga, pastu tiba-tiba, pada hari kejadian, kita dapat tahu yang sebenarnya ada yang guna cable baekkkk punya untuk mendapatkan position tu TAPI kita tak putus asa, maintain positif dan jawab soalan temuduga dengan tenang sambil berserah kepadaNya, after 2 weeks dapat panggilan yang kita diterima untuk menjadi sebahagian daripada pekerja syarikat tu... WOW!

Nampak tak gaissss, yang penting kita tetapkan usaha dan yakin atas segala apa yang kita kerjakan... let Allah do the rest, gitu... dah, dah... let's pick up myself and move on... marilah kita bersama-sama mengambil iktibar di atas segala yang telah berlaku tak gitu?... 

Korang, tetiba aku teringat kat komen Ejulz haritu berkenaan giveaway terbaru... nah, jom kita join gaissss... jom kita meriahkan lagi segmen ni... syarat-syaratnya pun mudah je korang...

Syarat-syarat penyertaan Giveaway By Ejulz & Mamapipie
1) Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja.
2) Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & mamapipie". Letak banner di atas dan backlink ke post ini.
3) Follow blog ejulz dan mamapipie.
4) Follow IG ejulz dan mamapipie.
5) Tinggalkan penyertaan korang di post ini.
6) Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.

Tarikh Tamat: 15 JUL 2020

Jom join jom korang... all the best tau...

xoxo

Share:

4 comments:

  1. Terima kasih sudi join. Jangan lupa tengok no penyertaan kat sini https://ejulz.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html. Insyaallah keputusan pemenang akan keluar secepat mungkin selepas tarikh tamat :)

    ReplyDelete
  2. semoga ada rezeki kita..=D
    datang dari ga yg sama..

    https://meinnameisthazrina.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  3. Salam singgah!!! Saya datang dari segmen yang sama.. Good luck awak!!!

    ReplyDelete


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (138) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (77) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (70) engineering (4) event (218) exercise (1) family (304) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (78) freebies (5) freelance (64) friends (205) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (58) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (45) kids (113) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (31) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (60) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (31) koleksi produk kecantikan (56) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (35) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (35) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (279) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (182) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (66) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (14) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (15) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (167) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (55) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (57) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS