Sunday, November 30, 2008

@ playpen Kaisah

0 comments

Playpen Kaisah yang wajib di bawa ke mana-mana untuk membolehkan segala urusan kerja rumah dijalankan dengan lebih fokus... ecececcececce... yo-yo ooo jek ibu Kaisah nih... tapi sekarang nih, Kaisah dah jarang dok main kat playpen nih sebab letak jek sekejap kat situ dah ilang... ke bawah meja lah, masuk bilik lah... yang paling scary ada this one day, dah sampai nak masuk toilet!!! alhamdulillah ibu Kaisah perasan... sabo je lah...

@ oh nonaku nur alif kaisah

0 comments

Kaisah sedang berbaring di peha ibunya sambil memandang mesra... confuse... confuse... ape kebendanya yang kat bawah kepala Kaisah tuh?.. jangan takut yek... itu hanyalah gimmick yang mana sebenarnye, ia hanyalah refleks kegelian yang terjadi pada kaki ibu Kaisah... tu yang peha jadik cam lonjong jek tuh... ehehehhe... posisi gambar di sebelah pula menunjukkan yang Kaisah sedang tersenyum lebar terhadap ibunya sambil mendengarkan 'sumbang'an lagu dari ibu kesayangannya... begini lagunya... jeng jeng jeng...

Rupa kamu yang cantik
Mata kamu yang bulat
Membikin pemuda
Jadilah gembira

Senyumanmu yang manis
Gigi kamu yang putih
O nonaku Nur Alif Kaisah
O nonaku Nur Alif Kaisah

Hidungmu yang mancung
Rambutmu kerinting
Membikin pemuda
Sehari-hari menaruh cinta padamu
O Nur Alif Kaisah

Cantik rupamu
Cantik rupamu
Dipandang mata
Bagai biduan
Bagai biduan
Dari Syurga
(ulang sekali lagi)

Tidur malam terbayang
Teringat kamu seorang
Membikin hati pemuda
Menjadi bimbang
O Nur Alif Kaisah

=> copyright reserved of lyrics only to Tan Sri Dr P. Ramlee

@ hot wheels & Kaisah

0 comments

Aksi-aksi Kaisah bersama hot wheels kesayangan... you rock girl... yiiiiiihaaaaaaaaaaaaa...

@ hot wheels Kaisah

0 comments

Inilah hot wheels kesayangan Kaisah... well, inilah medium paling penting yang wajib ada each time aku nak masak ke, nak mengemas ke, nak buat ape-ape je lah... sebab Kaisah sekarang dah tersangat lah laju dok some-sort like merangkak... ya Allah. memang kena dok perati je ape yang dia nak buat... kalau tak, sampai ke mana-mana jelah... my princess nih leh pegi... ari tu siap leh pegi bawah katil lagik tuh... astaganaga... iskk, tak clear aaa gambar... ala, kira okay la tu eekkk... Sweet Cherry nama brand hot wheels nih... actually ini hadiah darik memeber opis ibu Kaisah untuk Kaisah sebaik sahaja Kaisah dilahirkan ari tuh... thank u all...

Friday, November 28, 2008

@ love ya alwiz

0 comments
Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Thursday, November 27, 2008

@ romantica de amour

0 comments
Love Graphics

Ibu and ayah Kaisah's loving conversation... romantica de amour ;)

@ kenduri ucu kaisah bertunang (VII)

0 comments
Aiyakk, gelap gila gambar nih kan??? ala, malas aaa nak edit, tengah banyak keje nih... upload je lah dulu ye tak, ade masa nanti edit la balik... hehehehehhe (kot ye edit... kata-kata marah terhadap diri sendirik...)... Kaisah dah tiga kali tukar baju sewaktu gambar ini berjaya disnap...
1) Masa kat dalam van
2) Sebaik sampai rumah bakal tunang Ucu Kaisah (dah jadik tunang dah pun...)
3) Masa selepas makan

Sabar je lah... penat betul ari tuh... panas lagik... but actually Kaisah have been very obedient and good that day... (selalu pun memang camtu maa... ;)..) inilah achik Nor... walaupun Kaisah jarang jumpa achik Nor, Kaisah kira bole la get along dengan dia... so on that particular day, memang aku dok bagi dik Nor jaga Kaisah lah... nak jaga sangat, amik ko... hihihihihih... bila Kaisah dah lapar and nak tido jek dik Nor bagi balik Kaisah kat aku...

@ meja ibu Kaisah

0 comments

Inilah meja ibu Kaisah di opis... tengoklah tu, punya berselerak macam la banyak gila kerja nak buat... ehehhehehe... banyak ooooo... btw, ini sebahagian dari plot gua... ada masa lagik nanti aku tangkap la gambar... (padahal hobi kegemaran tuh...)

@ kenduri ucu kaisah bertunang (VI)

0 comments

Tengoklah tu, amboiiiii... manjanya Kaisah dengan along... sayang selalu... cuppp cuppppp (cium laa... ingat ape lah tadi kan kan) ... ;p.. senario ini telah berjaya dirakamkan juga dalam perjalanan kami ke Jengka... sekian, terima kasih...

@ kenduri ucu kaisah bertunang (V)

0 comments
Ntah ini entry yang keberapa ek untuk episod Kenduri Ucu Kaisah bertunang..? well, I'm too busy lately actually, tu la pasal, mindanya seolah-olah tak dapat nak menjana idea with regards to write whatever desciption for pictures taken during our journey to Jengka... I've been busy with finding a good source info untuk science yang aku dah letakkan kat post-post sebelum nih... as what I've told all of you before this, aku memang gila-gila takde masa nak alter gambar... kiranya, kalau dah gelap tu aku biarkan jek...so, inilah hasilnya... daripada seorang aku pengalter yang malas... ehehehhehe... btw, mas anih Kaisah sedang tidur dengan lenanya sambil memeluk ibu kesayangannya... ehemmm... sape lagik, gue la... since naik kenderaan ini sehinggalah sampai ke Jengka... say about 3 hours Kaisah tido, bangun pun kejap-kejap jek... just move here and there untuk meng'selesa'kan diri jek... minum susu pun tak... ngantuk sangat lah tu... mane taknye, the night before dia dok berjaga, tak nak tido...

Iskk.. nih senyum ke mengcover gigi yang dah sedia ro-plus-ngak... ehehehhe... ntah apelah yang Kaisah tengah tengok tuh... khusyuk la pulak...

Ini adalah aksi budak ro-plus-ngak meng'control' macho sambil cuba menyembunyikan gigi mereka yang sungguh menawan hati...

Menung ape tuh Aliuddin?.. lambat lagik nak sampai maa... masa nih kalau aku tak silap lah kan, baru jek 1/4 perjalanan... hmppp... naik van maa, kalau naik bm ker boleh la laju... itupun Ucu bebudak nih banyak kali dok kring kring tanya kami dah sampai mane... karang rempit dengan van nih baru tau... hahhahahahaha... ;)

Aikk, clever girl ibu dah bangun tido?.. ibu lah pulak yang melelapkan diri... hihihihihi... tadakla... sebenarnye masa nih gua tengah dok borak ngan angah... ntah ape yang diborakkan pun gua dah lupa daa... siap pejam-pejam mata lagik tuh... tangkap lentok ka??

@ hugs for you

0 comments
Hug Graphics

Specially for Nur Alif Kaisah's blog visitors... please come again... ;

@ selamatkan jari kaki

0 comments

Berhati-hati yek... ada kaki yang akan mengalami proses penggigitan... iskkkkk... Kaisah, tidakkkkkkk!!! Don't do it girl... ehehheheh... tu kaki Aliuddin masa dia dok syok tidur tuh... Kaisah pun ape lagi, dah lame aim maa... dah le dah pandai dok pick up whatever things kat lantai tuh... aiyakkk... ini bahaya... sepanjang masa aku kenala pastikan yang umah sentiasa bersih dan kemas serta jauh daripada habuk dan keadaan yang menyesakkan mata memandang... in a way, actually keadaan ini amatla bagus sebab:
1) Rumah sentiasa kemas dan bersih
2) Kalau setakat tetamu nak datang... anytime je bole datang
3) Kemalasan tahap cipan boleh dikurangkan...

Along Kashah menyelamatkan keadaan... (yaa right...) padahal nak enterprame jek... hihihihihihi... memang tak dapatdisangkal lagik, aku telah berjaya meng'train' anak-anak sedaraku untuk menjadi seorang yang fotogenik dan peng'enterprame' terhebat... BRAVO!!! ehehehhe... disebabkan hobi baru aku iaitu gila mengambil gambar... snap sikit... say cheese...

@ mittens n booties

0 comments

Dua keadaan Kaisah yang mane gambar yang kat atas kusyen tuh Kaisah actually baru 3 bulan masa nih... that's why her hands masih ada sarung tangan tuh... sekarang mane pakai sarung tangan lagik... but actually memang takpe ke dah tak pakai sarung tangan??? bukannye ape, babies tau je la, they tend to scratch their face kan, aku risau la kalau pipi or muka puteri kesayanganku ini terguris... iskk... kuku kan bisa... even kalau kita kena kuku sendirik pun dah sakit, ape lagik babies ye tak?.. tapi angah (kakak kedua hubby) cakap takpe dah... dah boleh biar Kaisah tak pakai sarung tangan ngan sarung kaki... mittens n booties tak diperlukan lagi at this moment...

Masa amik gambar nih, Kaisah dok melepak kat bilik Pak Lang Kaisah dengan ayah... ibu Kaisah biasalah, sebagai photographer yang tak bertauliah memang teramatlah suka mengambil gambar Kaisah... hihihihihi... sometimes hubby sampai cakap, 'Sudah-sudahla tu... dok asyik amik gambar jek...' ala, bukan buat ape pun kan?.. amik gambar jek, takkan tak boleh kan... usually, after one or two snaps I'll back off... but then, lepas dalam 10 minit... amik gambar balik... ;)

@ pengubat rindu

1 comments
Inilah pengubat rindu semasa berada di office sambil jari-jemari mengetuk keyboard... huhuhuhuhu... saje jek aku print gambar ni black and white... kita bagi retro sikit... ;)... tapi memang betul lah orang kata... orang lah kata kan... bila dah ada anak, badan jek ada kat tempat lain... hati ngan perasaan semua dok ada kat umah... kiranya body and soul cam dah terpisahlah... hmppp... betul sungguh apa yang orang kata tuh... aku sedang mengalaminya sekarang... dalam hati dok kira-kira pukul berapa la nak abis keje nih... pukul berapa la nak balik nih... pukul berapa la hubby nak amik nih... pukul berapa la nak sampai umah nih... banyak sungguh persoalannya yang membelenggu fikiran... whatever it is... Nur Alif Kaisah... ibu sayang kamu...

Wednesday, November 26, 2008

@ sepetang di taman permainan (II)

0 comments
Tengokla 3 beradik nih... bersusun macam kek lapis lak... hehehehehe... bukan main susah lagi nak tangkap gambar depa nih... dok nak bergaduh sokmo... ehehhehe... budaklah katakan, ape yang dia tau ye tak?.. well, according to the sequence kat dalam gambar nih... of course yang belakang sekali tu angah, then along and finally Aliuddin... actually kan, it was quite suprising bila tengok Aliuddin nak duduk kat slide tu sambil bermanis muka... sebabnye, dia memang la tak ngamnye dengan abang-abang dia yang berdua tuh except along la... sometimes boleh la Aliuddin get along dengan dia... dengan angah??? hmppp... bergumpal lagik ada... one more thing, jarang actually Aliuddin turun atau brought to the playground... why???

1) Tak larat nak angkat
2) Selalu hujan kat area nih
3) MALAS.... hahahahahah...

Kira okayla Aliuddin maintain jek... it seems that he can already adapt to the keadaan hiruk-pikuk kat taman permainan nih... (ecececec... yo-yo lah hiruk-pikuk, macam la ramai sangat bebudak main kat sini... memang ramai maaaaa) penuh gila especially during weekends... itu yang sampai tempat exercise pun jadik tempat panjat... tak makan saman tul... bila kita konon-konon nak exercise jek... tengok equipments tu dah tak up to the standard yang sepatutnye... spring dah tak bouncing lah dan yang sewaktu dengannye... bukan ape, kalau dulu, nak biar dia sengsorang kat one spot and kita pergi away dari dia... takde la jauh mane pun, mulala dia nak ber'hard rock cafe'... (menangis)... waaaaaaaaaa... kat sipi kiri tu tengoklah si comel yang bijak tuh... eheheheh... siapa lagik... puteri kesayangan ibu dan ayah laa... duduk kat bahu angah...

Kaisah di atas bahu along pulak... amboi, seronoknya dia... ewah, ewah... nak join sekaki boleh?.. huhuhuhuhu... asyik ibu Kaisah jek tak dapat nak enterframe, dok jadik photographer jek... waaa... nak masuk kat dalam gambar ni jugak... apa nak buat, tadak tempat yang boleh diletakkan kamera nih untuk gambar diambil secara automatik... ape nak panggil ek tuh?.. kiranya kalau zaman dulu-dulu, aku ingat lagik, masa tuh mana ade lagik camera digital nih, kalau nak amik gambar family without the help pf other people, mesti kamera tuh akan disetkan... guna timer la kan?.. then diletakkan kat atas one spot, tekan n my father will quickly run to the spot where we are standing ke sitting ke untuk masuk kat dalam gambar... dalam beberapa saat kemudian, the picture will be snapped... terkenang semasa lalu...
Waduh, waduh... apa ini?..
1) Minta diangkat?
2) Konon-konon macam nak nangis?
3) Saje sibuk nak angkat?

Eheheheh... sebenarnya pada masa ini, once upon a time, iskk... macam nak bercerita kisah fairy tale lak... masa nih actuallynya saje Aliuddin nak bermanja ngan ayah Kaisah... hihihihihi... for your information la kan, actually sangatlah susah untuk Aliuddin rapat or manja or mesra dengan orang... masa memula dulu pun susah gak nak rapat ngan aku n ayah Kaisah but alhamdulillah sekarang things become better where Aliuddin siap boleh makan bersuap dengan kami lagik tuh... kalau orang biasa tengok cam... "biasa lah tu, anak sedara dengan mak dan bapa sedara"... it's not that way okay... Aliuddin memang tak nak dengan orang lain selain Ummi ngan Abi dia... whatever it is, alhamdulillah dia pun dah semakin membesar and I guess dah semakin faham that we are living in a huge family kot... perhabs...

Tengok dari pandangan ni pun dah nampak yang Aliuddin tengah senyum... seronok sangat la tu... sehinggakan masa kami dah nak balik... dia tanak balik... siap geleng-geleng kepala lagik tuh... tapi for my personal opinion, memang best gila ari yang kami pegi playground nih coz jarang sengsangat nak dapat pegi memane ngan ayah Kaisah sekarang nih... well, it is not his fault actually... dobi kan kena diuruskan dengan baik... so as a wife I have to be very positive dan memberi sokongan moral kepadanya sepanjang masa... doaku, semoga kami berjaya di dalam kehidupan di dunia dan akhirat bersama anak-anak yang soleh, solehah, bijaksana dan berguna kepada agama, bangsa dan negara... AMIN

@ sepetang di taman permainan (I)

0 comments

Tengoklah tu, seronoknya Kaisah dok main ngan ayah... hihihihihihi... saje jek ibu Kaisah amik gambar sebab ayah Kaisah ni dah la susah sangat nak ambil gambar... ;) geram jek tengok... Kaisah siap tunjuk-tunjuk lagik tuh... if I'm not mistaken, masa nih ada satu motor lalu... seronok sangat la Kaisah tu agaknye... korang tengok ada tak macam baru 6 bulan?.. macam dah besar kan gaya puteri kesayangan aku nih...

@ sama tapi tak serupa

0 comments

Lihatlah dunia, inilah puteriku Nur Alif Kaisah dalam dua posisi yang berbeza... tapi mempunyai keadaan diri yang hampir serupa... satu ni Kaisah tengah tidur dan satu lagi gambar ni tengah memandang ayahnya dengan pandangan yang sungguh serius... wahhh, keseriusan melanda nih... ntah ape la yang dipandang dek Kaisah pun aku tak tau... alaha, lemah rasanya tubuh badan aku bila tengok Kaisah... bukan sebab ape, tak boleh nak tinggal maaa... rindu rasanya... huhuhuhu... kat tempat keje dok pandang gambar and call jek la...

@ cute moments

0 comments

Tengokla tu... alahai, manjanya... anak ngan ayah sama jek... ibu Kaisah memang suka sangat bila tengok senario di dalam gambar ini... seolah-olah kemanjaan yang teramat nyata sedang ditunjukkan oleh kedua-dua beranak ini kan?.. jealous ibu Kaisah tengok... hihihihihihi ;).. yang kat bawah ni pulak ari tu sementara ibu Kaisah dok survey blog template yang cute, terserempak ngan icon yang comel sungguh nih... saje jek post kat sini... sesape kalau nak copy dan letak kat blog ke whatever ke, copy je lah... no sweat...

@ Kaisah menoleh

0 comments
If all of u can noticed, actually inilah gambar yang ibu Kaisah gunakan kat profile blogger nih... I dunno why but I really like this picture so much... termasuk baby yang berada di dalam gambar ni of course... tengokla anak sape... ehehhehehehe... btw, masa ni Kaisah baru 4 bulan lebih... tapi masa nih dia dah very the macam orang besar lagaknye... as I mentioned before, especially kalau time kita pegang digital camera or phoned camera... selagi tak klik Kaisah akan maintain kat position di mana dia berada... Bijak... bijak... (macam iklan susu ape ntah...) ;)

Tuesday, November 25, 2008

@ Kaisah's learning tools

0 comments
Inilah flash card Kaisah yang everyday will be shown to her either by her ayah or me... sometimes, kalau tak sempat masa siang, after we came back from work, kami akan tetap tunjuk dan ajar Kaisah perkataan-perkataan A, B, C bla bla bla... bukannye ape, since ibu Kaisah dalam pantang lagi memang dah biasakan ajar Kaisah guna this method... so, sekarang ni, whenever we forgot to teach her or terlambat nak ambil flash cards tu untuk ditunjukkan pada Kaisah, she will make noises as if ada something is missing somewhere... hope that she'll grow n become a smart brilliant child...


Yang ni lak dapat free dari Mead Johnson because ibu Kaisah join club Mead Johnson... diorang bagik first book la kiranya nih... dapat kat Kaisah, bukan setakat belajar... siap hisap buku tu lagi... babies kan memang macam tu, dah la sekarang ni Kaisah dah pandai mengengsot dengan lajunya n dah start angkat punggung nak merangkak... lagik la aku risau... tangan pun dah pandai amik anything kat lantai tu then masukkan kat dalam mulut... memang sepanjang masa aku pastikan yang lantai tu clear dari sebarang bendasing... like syiling ke, sisa makanan ke dan yang sewaktu dengannya... Kaisahlah seorang buah hati pengarang jantung ibu... Love ya alwiz...


Bila Kaisah tengok je gambar star ni, memang terus dia excited... she loves to hear the Twinkle-twinkle Little Star song actually... mane taknye, aku dok nyanyi lagu tu hari-hari selang-seli dengan lagu ABC... kan sama melodi... saje je nak enhancekan pemikiran Kaisah untuk menyukai proses pembelanjaran... tapi bagus sebenarnya My First Book by Mead Johnson ni because for each picture tu diselitkan fabrik berbeza so that children leh rasa dengan tangan sendiri... kira the method of teaching to macam learning while having fun la...

Sunday, November 23, 2008

@ metereology

0 comments
Most of us have heard a television meteorologist talk about the dew point and the relative humidity, yet few of us know what those quantities are. All air has some moisture in it, but how wet the air feels depends not just on the amount of moisture but also the temperature of the air. Imagine that you can put one cup of water in a roomful of air at 60 degrees Fahrenheit. If you cool the room down it will no longer be able to hold the same amount of water, so a fog may develop and some water may condense on the walls. We have all seen this on a cold winter's day in the bathroom when you run hot water in the shower or sink. The temperature at which fog or condensation occurs is the dew point temperature (because dew forms).

You can find the dew point temperature with a simple experiment. You will need

- a large metal can or pot
- a thermometer that can read temperatures down to 35° or 40° Fahrenheit
- some ice.

Fill the can ¾ full with room-temperature water. Place the thermometer in the water and measure its temperature. With the thermometer still in the water, slowly stir in some ice a little bit at a time. Do this slowly so you can watch the temperature fall on the thermometer. At some point water will start to condense on the outside of your can. The temperature at which this happens is the dew point temperature. Try it in a bathroom right after someone has taken a shower. Try it right next to a heating vent. You should be able to find different places and days when the dew point is very different. On a dry winter day it is possible that the dew point may be below freezing, and then this method of finding the dew point will not work because you can not make the water colder than its freezing point. However, it will still work in a humid bathroom.

Relative humidity is closely related to the dew point temperature. The relative humidity tells us how close the air is to being full of water (saturated). Remember that if the air temperature falls to the dew point the air cannot hold any more water (we get fog), so then the relative humidity is 100%. To find the relative humidity you need to know the dew point temperature and the air temperature. Look on the graph below and draw a straight line up from the air temperature and a straight line to the left from the dew point temperature. The place where these two lines meet gives the relative humidity. If the lines don't meet on one of the relative humidity lines estimate the value by guessing how far the meeting point is from the two nearest lines. For example if your meeting point is halfway between 50% and 60% then the relative humidity is about 55%. On the graph the temperatures are in °C. To get from °F to °C add 40 to your temperature in °F, then multiply by 5/9, and then subtract 40.

°C = ( °F + 40 ) 5/9 - 40

and the reverse:

°F = ( °C + 40 ) 9/5 - 40

=> originated from science&wonderoftheatmosphere

@ balancing nails on a nail

0 comments
Pound a large nail far enough into a board so that the nail stands securely upright. Lay a second large nail on a flat surface and place other nails across this nail, head to head as shown above. Finally, place another nail on top of this assembly, head to tail with the second nail. Carefully pick up the assembly and balance it on the upright nail.

In a gravitational field, any object is most stable when its center of mass is as low as possible. The center of mass of the nail assembly is below the point of support and at its lowest when the assembly is balanced. If the assembly swings to the side, its center of mass rises. Gravity that exerts a restoring force to bring the assembly back into balance.

@ choosing a meaningful Islamic name

0 comments
It's always a joy when Allah blesses you with a child. Children bring happiness and joy, but also trials and great responsibilities. One of the very first duties you have toward your new child, besides physical care and love, is to give your child a name that carries honor and Islamic meaning behind it.

It is reported that the Prophet (peace be upon him) said: "On the Day of Resurrection, you will be called by your names and by your fathers' names, so give yourselves good names." (Hadith Abu Dawud)

Remember, just because a name stems from a certain language or culture, doesn't mean that it has a good Islamic meaning. Several of the companions of the Prophet Muhammad (peace be upon him) changed their own Arabic names, because the meanings of their names connoted wickedness.

For example, someone named Harb ("war") had his name changed to Silm ("peace"), and one named Al-Munba'ith ("one who lies") became Al-Mudtaji' ("one who stands up," i.e. for the truth).

=> originated from crazyartzone

Friday, November 21, 2008

@ happy monthly birthday - 6 months

0 comments
JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes


Specially for Nur Alif Kaisah, my precious intelligent pretty obedient angel...

Thursday, November 20, 2008

@ bending water experiment

0 comments
What you need:
- a hard rubber or plastic comb, or a balloon
- a sink and water faucet.

What to do:
1. Turn on the faucet so that the water runs out in a small, steady stream, about 1/8 inch thick.
2. Charge the comb by running it through long, dry hair several times or rub it vigorously on a sweater.
3. Slowly bring the comb near the water and watch the water "bend."
4. This project can also be done using a balloon instead of the comb.

What happened: The neutral water was attracted to the charged comb, and moved towards it.

@ anak bijak dari kandungan lagi

0 comments
Pembentukkan otak yang sempurna bermula dari 4 bulan kandungan. Mutu makanan adalah sangat penting. Protin adalah bahan asas untuk pembentukkan otak. Sumber-sumber protin terbaik ialah ikan, susu, makanan dari kacang soya seperti tauhu, tempe dan lain-lain, ayam, daging dan lain-lain. Banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan. Mulai tujuh bulan kandungan makan minyak ikan atau telur ikan yang dipercayai mengandungi DHA satu bahan penting untuk fungsi otak. Tingkatkan makanan kaya dengan omega oil seperti sardin dan salmon.

=> originated from hamid arshat

@ babysitter service

0 comments

Location: Taman Bukit Kinrara, Puchong, Selangor
Price: RM 200.00 per child
Care-taker: Malay, Muslim, mother to 3 children

NO EXTRA CHARGE FOR LATE PICK-UP
=> Call 019-2097040 for further info

Wednesday, November 19, 2008

@ along Kashah yang perasan

0 comments
Tengok le tu, muka stenggg jek... ni dia amik sendirik... malas nak amikkan... mane taknye, dok sibuk nak amik gambar kat sana, gambar kat sini... kalau gambar diorang adik-beadik takpe la gak... ini dok sibuk amik gambar kerusi la, gambar lantai la, gambar ntahapeapentah... tu yang malas gua nak layan... btw, tengokla ke'perasan'an along ni... agak terserlah wa cakap lu... ehehehehe... layan jek la ye... oh ye, masa ni kitorang tengah dok buat ape ek, earmm... ibu Kaisah of course tengah berulit dengan Kaisah... ayah Kaisah tu kat sipi-sipi dalam gambar tu kalau ada yang perasan... tengah memerhatikan gelagat along dengan ke'serius'an tahap gaban... ;) biasak la tu kan amik gambar sendirik or jadik gila sekejap untuk amik gambar semua benda... macam aku gak masa memula beli digital camera ngan hubby punya telefon yang berkamera, dok excited amik gambar ajelah hari-hari... tapi sekejap jek... dah boring, berenti la...

Ehehehehe... ntah apelah yang si along ni nak tersengih tu... dok control macho la tu... sabo je la, tapi, kalau diteliti... agak fotogenik jugak cousin Kaisah ni kan?.. kira boleh la... kalau setakat nak masukkan dia kat iklan or jadik model kanak-kanak untuk majalah ke boleh tahan la jugak rasanya nih... ;).. tapi la kan, kalau nak diikutkan bebeudak ni memang suka bangat kalau aktiviti menangkap gambar dilakukan... tak kira la kat mana or dengan sape, usually whenever kalau ibu Kaisah pegang digital kamera or phone yang berkamera, mesti Kaisah pandang jek... siap tak bergerak wa cakap lu... posing baik punya untuk memudahkan ibu Kaisah untuk mengambil gambar... baguskan kan permata hatiku ini... ;)


Masa ni, along Kashah dah tak dapat nak tahan gelak... ehehehhe... hubby and me dok tengah borak sambil melayan Kaisah... tetiba jek along sambil tergelak-gelak datang kat we all... 'ibu, along rasa cam kelakar pulak sebab tak tau mane nak tengok dan along pakai tekan je button tu masa nak tangkap gambar...' hihihihihihih... pastu aku kata la, 'tu la along, kan ibu dah cakap, nanti-nanti la tangkap gambar, ni sepanjang masa dok nak tangkap gambar jek... camera tu pun dah boring tengok muka along... HAHAHAHAH... angah Adid pun masuk bilik sambil gelak, 'padan muka along...' alkisah...

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates