Wednesday, May 27, 2009

@ sambutan 21052009 (I)

1 comments

Nur Alif Kaisah sudah berusia 1 tahun pada 21 Mei 2009 yang lalu... alhamdulillah, thus, kami ada buat sikit celebration on that Wednesday nite... kek chocolate moist... my favourite... as usual... disambut kat umah ummi Kaisah...

Kaisah macam tau-tau jek yang pada ketika itu umurnya dah berganjak ke satu tahun... tengah tido wa cakap lu... dan-dan terjaga... hihihihihi... takde la prepare ape sangat, just cake actually on that day...

Tapi yang excited lebih as usual, along, angah ngan ibu Kaisah yang dok sibuk amik gambar...

=> alkisah...

Sunday, May 24, 2009

@ more than 100 guests

0 comments
Alhamdulillah, kami berjaya mengadakan jamuan sempena besday Kaisah yang pertama pada 23 Mei 2009... takde la ramai sangat jemputannya... sedara-mara, kengkawan dan taulan terdekat... takdela so very the big majlisnya... sedang-sedang saja...

Menu:
- Nasi tomato
- Laksa
- Meehon goreng seafood
- Nuggets
- French fries
- Kek chocolate moist
- Air kordial oren

Masak sendiri dengan akak-akak iparku yang terror memasak... hihihihihi... btw, to all fwens yang tak terjemput ari tu, very the sorry sebab it was not really a planned event but more to adhoc actually... to all my blogger fwens tengkiu coz hadir sama... we are planning to hold another makan-makan... we'll see about it...

Thanks to all of the guests who turned up on that memorable day... to those yang tak dapat datang it's okay... kami masih menerima sebarang bentuk 'hadiah' dari anda... hihihihihi... just kidding lorrr...

Anyway, semoga Kaisah akan terus membesar dengan kuat dan sihat serta memperoleh kecemerlangan, kecerdasan, kecergasan and all the good words that you can find in the dictionary... AMIN...

=> pics will be uploaded... no worries ;)

Thursday, May 21, 2009

@ happy birthday 1 year

1 comments

=> ibu and ayah love you always and forever Nur Alif Kaisah
=> semoga membesar dengan kuat dan sihat dan menjadi muslimah sejati yang cemerlang ilmunya, ibadahnya, akhlaknya dan segala-galanya... AMIN...

@ lens ilang

0 comments

Bersama ayahanda bersantai bersuka-ria... hihihihihi... my angel nih walaupun dah pandai berjalan kengkadang tuh suka merangkak whenever she's trying to approach us... however, kena ngan Pak Lang or Ucu dia, baik dia jalan... takut la tuh... coz they loves to mainkan dan kacau-kacau Kaisah...

Alhamdulillah, before 1 year umurnya Kaisah dah pandai berjalan dan dah ada dalam 5 batang gigi... 2 lagik on the way...

So, actually gambar nih diambil masa Kaisah berusia 5 bulan... huhuhuhu... ibu Kaisah ni peram gambar sampai dah nak jadik cam jeruk dah... well, nak menjawab beberapa hutang tag nih... tapi tak berkesempatan lagik nak menghadap notebook dengan tenang... reports tak siap lagik... arghhhhh... dah la tadi ada kes...

Huhuhuhuhu, contact lens ibu Kaisah ilang!!! Aper daaa... sib baik ade opismate tercinta bawakkan ibu Kaisah pi kedai optik beli lens... round banyak gak kedai tapi tadak yang jenis ibu Kaisah pakai tuh... Bausch & Lomb Soflens 38.. tidakkkkk!!!

Nearly on hour, after a short discussion with my mate, I decided to just buy a box (although lain brand) buat sementara... coz tadak Soflens... RM25 okay, mahal gila... but what to do, beli jek la kalau tak nak balik drive cammana, mata dah le rabun... huhuhuhu...

=> tengkiu Nad and Awin... luv ya... muahhhhhsss...
=> langsung tadak kaitan antara tajuk dan gambar... hahahahahah...

Wednesday, May 20, 2009

@ lagi mau singgah

0 comments

Ini baru cousins Kaisah kat belah Pak Long ngan Mak Long... belum campur yang lelain lagik... kiranya setakat nih Kaisah yang paling bongsu la... nombor 17 gitu... ;)

Earmm, ini semasa pagi Ahad yang indah masa nak check-out dari umah Mak Long Kaisah... cakap jek nak check-out tengah hari... tapi sampai petang pun tak balik-balik lagik... dok melepak dengan santainya... dah dekat kul 6.30 pm baru la kitorang beransur balik... hihihihihi...

On the way balik, since kitorang lalu jalan dekat Kem Kinrara, of course kena lalu Ginat BK5... ape lagik, singgah la pulak... aper daa... sampai umah kul 10.00 pm... amik ko...

@ nostalgia bersama Mak Long

2 comments

Saje terkenang nostalgia masa kitorang check-in kat umah Mak Long Kaisah masa besday Kaisah 7 bulan ari tuh... Well, kalau u'olls perasan kat n3 sebelum-sebelum nih, kami (Kaisah + sepupu + ibu Kaisah + ummi Kaisah) celebrated besday Kaisah kat Midvalley... so, lepas dah penat-penat menjelajah satu Midvalley tu dari pukul 3 pm sampai 9 pm... kitorang terus check-in kat umah Mak Long Kaisah... sesampai jek kat sana... Puchong gak... everyone was so exhausted... tapi sempat lagik cekau nasi goreng yang dimasak khas untuk kami... ecececece...

Kalau nak diikutkan, we are all so full... yelah kan, makan macam-macam... bebudak nih memula jek nak itu la nak ini la... pastu ibu ngan ummi Kaisah jugak yang kena habiskan... huhuhuhu... kenyang makcik ;)

Actuallynya, Mak Long Kaisah keje ari tuh so that explains why kitorang lepak lama gila kat Midvalley... hajat di hati cam nak tengok wayang ari tu, but then askar ramai benor... kopak makcik... hihihihihihi...

After we olls berlegar-legar masuk all of the shops kat Midavalley tu, around 8.45 pm kitorang pun blah... dah la lupa park keta kat mane... ya ampun... after 15 minutes baru jumpa... poyoss sungguh... lepas dah kuwa dari Midvalley kami pun terus ke opis Mak Long Kaisah... tunggu kat dalam keta sementara Mak Long Kaisah belum kuwa opis tuh... tunggu punya tunggu, bulan tak timbul-timbul... hahahahaha...

At last, kami pun pegi la ke Parkson yang berhampiran untuk mencuci mata... banyaknya baju baby!!! Rambang mata ibu Kaisah melihatnya... nasib baik sebelum tu dah banyak kuwa RM... so takdela ibu Kaisah membelinya, hanya melihat sahaja ye... kul 10.30 pm baru lah Mak Long Kaisah kuwa dari opis... alhamdulillah...

Monday, May 18, 2009

@ beberapa hari sebelum besday Kaisah

1 comments
Earmm... tadak gambar... but what I would like to story kat korang ialah achievements Kaisah setakat ini:

1) Dah pandai pakai kasut sendirik
2) Dah pandai merajuk
3) Dah pandai berjalan
4) Suka baca buku... dan menconteng
5) Wajib tengok Wonderpets
6) Kena bawa ke playground pada waktu petang
7) Excited bila nampak playland... yang kat shopping complexes tuh...
8) Gemar mandi kat dalam pool dia
9) Loves her Teddi and Kiddie
10) Loves listening to her nursery rhymes and colours CD

Wednesday, May 13, 2009

@ hepi anniversary 3 years 9 months

1 comments
Graphics and Layouts at DazzleJunction.com

=> semoga sentiasa dirahmati Illahi dan senantiasa beroleh kecemerlangan... AMIN...

@ hepi belated mother's day

0 comments
=> happy belated mother's day to all mommies... muahhhhhhhhh... including me ;)

Tuesday, May 12, 2009

@ training at Concorde

0 comments

Yaaaaaa... training again... well, this time with regards to:
Course - ISO 9001:2008 Internal Auditing
Venue - Concorde Hotel Shah Alam
Date - 11 to 12 May 2009
Time - 9.00 AM to 5.00 PM

It was such a tiring day... for both days actually... learnt a lot on ISO related topics such as planning, handling, reporting and etc on internal auditing... well, dah tajuk kos pun internal auditing kan... earmm, since ibu Kaisah ni dah biasa being before time and to avoid jam... I reached Concorde at 7.50AM on both days okay... awal gila... kononnya nak lepak kat Plaza Masalam dulu, have a tea or coffee pastu when the time dah dekat-dekat 8.30AM ke baru la nak pegi register kat Level 3 tu... tapi, dek kerana M.A.L.A.S nak berjalan, aku duduk jek la kat coffee house yang ada kat situ... tak minum kopi pun... baca newspaper jek... hahahahahah...

Well, pengisian kursus adalah bagus yang mana, ibu Kaisah boleh guna-pakai dalam kerja seharian... now, since tengah dalam proses continual improvement... tengah review and compiling all crucial and vital infformation on 6 Sigma and Lean Manufacturing in order to produce a comprehensive proposal to be brought up to the management... hopefully that all these visions can be visualized by 2010 mid... AMIN...

=> promoted to be HOD ke... hihihihih... anyone??? sokonglah saya!!! ;)

Tuesday, May 5, 2009

@ ibuku segala-galanya

0 comments
Orang kata aku lahir dari perut mak.. (bukan org kata...memang betul)

Bila dahaga, yang susukan aku....mak
Bila lapar, yang suapkan aku....mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....Mak
Bila bangun tidur, aku cari....mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ....mak
Bila nak bermanja, aku dekati....mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....mak
Bila nakal, yang memarahi aku....mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma....mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....mak
Bila takut, yang tenangkan aku....mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....mak
Aku selalu teringatkan ....mak
Bila sedih, aku mesti talipon....mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....mak
Bila bengang.. aku suka luah pada..mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....mak
Bila ada masalah, yang paling risau.... mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku....mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....mak
Yang selalu berleter kat aku...mak
Yang selalu puji aku....mak
Yang selalu nasihat aku....mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....mak

Aku ada pasangan hidup sendiri....

Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....emakku

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....mak

Bila sambut valentine. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”

Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak ingat kat aku

Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya........

Tapi kalau mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:
1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.

=> so touching... originated from tazkirah
=> untuk semua ibu, emak, mama, mummy, mother, ummi, amma etc...
=> specially dedicated to ibuku, ibu mertuaku, emakku, opahku, nenekku, mak-mak sedaraku

@ mandi dimulakan dari kaki

0 comments
KEBAIKAN DAN KELEBIHAN:
1) Menjadikan pengamalnya awet muda dan fresh.
2) Mengembangkan salur darah otak-menjadikan sistem darah di bahagian otak jadi bertambah baik untuk berfungsi.
3) Menjadikan sistem pertahanan badan akan bertambah baik fungsinya seterusnya menjana sistem hormon badan dengan lebih hebat untuk tahap kesihatan yang maksimum.
4) Mengurangkan tekanan (stress) yang telah dih as ilkan oleh otak.
5) Melancarkan perjalanan darah.
6) Menjadikan pengamal semakin pintar.
7) Meninggikan daya ingatan.
8) Mengelakkan atau mengurangkan sakit kepala.
9) Menjadikan state mood yang tenang dan ceria.
10) Menjadikan jiwa sentiaa bersemangat.
11) Memiliki daya ketahanan mental.
12) Menambahkan semangat berani.
13) Menguatkan gusi dan gigi dan banyak lagi yang akan diketahui apabila mula diamalkan.

@ kek gulung

0 comments
This was part of the food for the 11 months birthdate celebration... kek gulung ek?... well, sedap la gak but actuallynye, yang menarik minat Kaisah dan ibu Kaisah was of course the sweet pastel colour of the 'cake'...

This activity was celebrated on the nite we went to R&R Kinrara but at a different location... masa nih pegi Giant dulu sebab nak meningkapkan diri sambil membeli ampers Kaisah...

=> yummy... nyum nyum...

@ anak

0 comments
Ketika engkau dilahirkan
Engkau menerangi alam
Kegelapan ayah dan ibu mu

Betapa murni kasihnya
Ketika kau nyenyak tidur
Menatapi wajahmu oh anak

Kenanglah ibu mu tidur tak lena
Menjaga tidur mu
Takut engkau terbangun
Menangis kehausan susu

Di belai mu dengan cermat
Penuh kasih dan sayang
Tiap detik dan setiap waktu

Kini masa terus berlalu
Di mandi dengan kasih sayang
Kau besar sudah oh anak

Ibu dan ayahmu memberi kau
Kebebasan yang engkau mahu
Di samping didikan agama
Yang sempurna untuk hari mu

Monday, May 4, 2009

@ 11 months old development (week 3)

0 comments
Growing physical independence:
Now that she's only one month shy of her first birthday, your baby is no longer that helpless infant who couldn't do anything without you. She still needs plenty of care and support, but her growing independence -- evident in her standing, stooping and squatting -- is becoming apparent. She may walk while gripping your hand, and she'll hold out her arm or leg to help you dress her. At mealtimes, she may be able to grip a cup and drink from it independently (though some children may not do this for a few more months) and hand-feed herself an entire meal.

Of course, once your child is able to drink from a cup by herself, you may need to start ducking, because she's just as likely to toss it when she's finished as she is to put it down gently. She'll also purposely drop objects for someone, probably you, to pick up.
Books for your little reader

Your child likes to look at books and leaf through the pages, though she won't always turn them one by one. She may have favorite books too, that she likes to come back to time and again.

Becoming her own person:
At this age your baby may assert herself among her siblings and begin to engage in parallel play contentedly playing alongside (but not with) another child. She may also have designated a favorite blanket or stuffed animal as a security object.

Time to start setting limits:
Your baby now probably understands simple instructions and may purposely choose to ignore you when you say "no." (To help the word carry a little more weight, reserve its use for things that are truly dangerous.) But even though your baby may not always remember tomorrow what you've said today, it's not too soon to set certain boundaries and start teaching her right from wrong.

You're not being mean if you don't let her devour a second cake; you're setting limits. If she pulls kitty's tail, move her hand, look her in the eye and say, "No, that hurts the cat." Then guide your daughter's hand to pet the animal gently. Her desire to explore is stronger than her desire to listen to your warnings, so it's up to you to protect and teach her. What seems to be defiance isn't; it's just her natural curiosity to see how the world works.

Talking up a storm:
Words and word-like sounds are now spilling out of your baby -- words she's now able to use meaningfully. As the frontal lobes of her brain gradually develop, coinciding with the arrival of higher cognitive abilities such as reasoning and speech, you can continue to encourage her interest in language by avidly listening and responding to her words and babbling. This type of interaction is crucial to teaching her about two-way communication. Playing games such as patta-cake and peek-a-boo will help polish her memory skills.

At this age, your baby can probably imitate word sounds and inflections as well as actions. She may be able to follow simple directions, such as "Please bring me the ball" or "Pick up the spoon." Help her learn by separating commands into easy-to-follow steps.

Cherish this brief but remarkable period when your baby's communication skills are emerging: They're perhaps the most important ability she'll ever have.

=> Nur Alif Kaisah has her own favourite teddy since 3 months of age...
=> juga has her own favourite nursery rhymes book since 5 months of age... now every nite before going to bed, kena bagi Kaisah 'baca' buku nursery rhymes tu dan flash cards dia...

@ kisah semasa makan

0 comments

Semasa kami menyambut hari lahir bulanan Kaisah di R&R Kinrara... masa nih sate Kajangnye belum sampai lagik... sempat la ibu dan anak kesayangannya berposing dulu... tu pun Kaisah dah nak melonjak-lonjak sebenarnya kat kerusi baby tuh... bukannya bole Kaisah duduk dengan tenang kat kerusi tuh... bahaya gak sometimes... have to hold her if not... bole jatuh...

Nak dijadikan cerita, lepas kitorang makan sate... (ni kata nak sambut hari lahir bulanan Kaisah, tapi ibu ngan ayah Kaisah yang sibuk mamam... hihihihihi)... Kaisah tak sabar-sabar nak keluar dari kerusi baby tersebut... aku yang sedang menikmati sate dengan penuh asyik diterkejutkan oleh jeritan Kaisah yang hampir terjatuh dari kerusi baby!!! sabo jek la... dah tak menyempat-nyempat tu la dianya... sib baik ayah Kaisah ada dekat dan terus peluk Kaisah...

Alkisah...

@ susu time

1 comments

Nur Alif Kaisah sedang menikmati susu Isomil EyeQnya dengan sungguh berselera... ;) saje jek ibu Kaisah ni... nak minum susu dengan tenang pun tak bole... hihihihihihi... inilah botol Kaisah antara yang awal dibeli kira-kira semasa Kaisah berusia 3 bulan... yang nih jek la yang paling tahan pun... Pureen... yang lelain hmppp, sekejap jek dah pecah penutup la, retak la... fuhhh... ganaz gak anak den menyusu ek...

By the way, since ada satu jek botol susu yang tinggal... terpaksala ibu Kaisah beli botol susu baru although it is not in the list of things to be bought this month... memula tu kami check-it-out kat buku iklan barangan Giant Part 2 (April entah sampai 7 May 2009)... ditulis kat situ, RM 1.99 for baby bottles... so, ini sudah bagus!!! Aku baekkk punya ajak ayah Kaisah pegi Giant last Sunday to grab one of those because it was like a clearance sale... brand cam Pureen, Jolly Tots, Dr Baby... ape ntah lagik... but banyak la brand-brand lain... so, it was like bulan jatuh ke riba la kan... cari punya cari, tadak la pulaknye... yang paling murah pun Jolly Tots RM 4.99... so amik la yang itu... what I like about that bottle is that ia fleksibel... botol tu tak keras macam botol biasa... dia punya plastik tu macam... macam ape ek?.. kira bila kita tekan dia ke dalam, lebey kurang camtu la conditionnya... dan yang paling penting, kalau feeding time, bole gak masukkan the feeding item kat dalam botol tu... 2 in 1 laa nih... milk bottle + feeding bootle...

Sunday, May 3, 2009

@ sape yang enjoy

1 comments

Sape yang seronok naik buaian nih??? Kaisah ke ayah Kaisah??? hihihihihihi... ni kat taman permainan kat area perumahan lain... meaning like bukan kat area umah kami... but dekat jek la... the field is slightly bigger but then, cam tak berapa nak best sebab ramai mat-mat Bangla ngan minah-minah Indon suka lepak kat situ... thus, bebudak tak berapa berani nak main kat taman permainan ini... that's why la taman permainan kat area umah kami penuh ngan bebudak...

Ayah Kaisah was on a one week holiday masa gambar nih disnapped... ummi Kaisah balik kampung for one whole week... well, the school was on holiday though... earmmm, nasib baik ayah Kaisah bole dicover oleh Pak Lang Kaisah with regards to work-wise... kalau tak, fenin gak keala nak cari sape lah yang bole jaga Kaisah sementelah ibu ngan ayah Kaisah bekerja mencari rezeki...

Jadiknya, for the whole week, bukan main seronok la anak-beranak nih mengenjoykan dirik... guess what, nearly everyday I have to locate them at the playground... sabo jek la... but kiranya okay la kan... kira bole diharap la ayah Kaisah ni dalam hal-hal menjaga anak...

Ibu Kaisah bagik 4.5 bintang (out of 5 bintang)

@ pencapaian Kaisah yang terbaru

0 comments

Kaisah dah pandai pakai kasut sendirik!!! What an achievement... sukanya hati aku... well, with regards to part berjalan, dah banyak langkah la jugaknya... more than 10 steps without trailing with us (ibu n ayah Kaisah)...

Nowadays, Kaisah punya jadual waktu pada waktu petang ialah bersiar-siar di taman permainan bersama ibunda tercinta... (that's why ibu Kaisah selalu before 6pm or at least before 6.30pm dah sampai umah... nak bersiar-siar lagik... nak masak makan malam lagik...) So, berikut adalah kekdahnya:
1) Menunjukkan kasut
2) Bila dah pakai kasut, menunjukkan tudung ibunya
3) Bila dah pakai tudung, menunjukkan pintu umah
4) Bila dah buka pintu, menunjukkan ke arah taman permainan

Favourite Kaisah ialah buaian dan gelongsor... well, sometimes agak payah sebab tidak disediakan buaian yang baby-friendly kat area nih... agak merunsingkan... huhuhuhuhu... tu yang kadang2 kalau along Qashah ngan angah Adid main agak jauh, ibu Kaisah 'terpaksa' naik buaian tuh dengan Kaisah... ngeh ngeh ngeh... almaklumlah, berat ibu Kaisah as at 2 Mei 2009 adalah 36 kg... TURUN LAGIK!!!

Berbalik kepada proses pemakaian kasut Kaisah, si pintar ini akan bertungkus-lumus membengkokkan kakinya untuk dimasukkan ke dalam kasutnya yang comel... (ayat... skema tak hengatttt...) hahahahahaha... well, usually Kaisah akan buat sendirik... kalau kasut yang dah agak ketat dan agak payah nak masukkan kaki barulah dia akan meminta bantuan daripada ibunda tercinta...

Langsung tadak kaitan dengan gambar... hahahahaha... gambar ni taken last few days... masa nih actually selepas Kaisah dan aksi-aksi pemakaian kasutnya selesai... lalalalala... tak sempat nak snapped... it was so fast... nak-nak pulak handphone ayah Kaisah habis bateri masa tuh... but guess what, ada video on pemakaian kasut tersebut cuma belum dimasukkan ke dalam notebook ibu Kaisah... tungguuuuu... (hopefully ibu Kaisah tak ilang ingatan untuk memasukkan entri tersebut...)

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates