@ latest newz via Thaqif

Last Sunday (07112010), we as in angah, me and our young kiddoes went out as usual... firstly of course to the office and then I dropped by at the survey office to finished up all of the remaining questionnaires... after about an hour Kaisah and me got back to our car (plus angah, Thaqif, Aliuddin and Dija) that was parked at Kaisah's grand-dad's jockey service centre...

Suddenly, 'ting'... jeng jeng jeng... rasa cam nak pi meng'window-shopping' laks... so, off we went to the Midvalley Megamall yang hanya sepelaung sahaja dari tempat kami memarkir kereta... sampai jek kat sana... perghhh, ramai gilos manusia... ada PC Expo ghupanya... aku ingat sebenornye however masa sampai sana jadik cam ilang ngatan laks bila tengok ramai orang... hahahahah...

1) We went to the Jusco -> tukar pampers Thaqif... dah bising mulut dia mengomel...
2) Pi ke Carrefour -> cari walker Thaqif
3) Lapo -> pi makan kat Pizza Hut... cam biasa aarr order my fav that is Hawaiian Chcken set tuh... Kaisah as usual, sungguh berselera menghirup soup of the daynye sambil mencicah dengan breadstix (combination dengan garlic bread lagik marvellous)... sambil menikmati makanan itu, aku cam biasa letak aa grated cheese... lepas makan dua gigit tetiba tengok bawah dagu Thaqif merah-merah and seluruh tangan dia merah-merah... ya Allah... cepat-cepat aku minum air suam... alhamdulillah the colour change back to normal... oh no, Thaqif tak bole makan cheese (susu lembu)... means memang confirm la kena beli Isomil juga (macam Kaisah)... lalalalalala...

Walau bagaimanapun, aku bersyukur sebab Thaqif is back to normal sebab kesian sungguh tengok dia macam kegatalan yang teramat sangat masa bawah dagu dan tangannya menjadi merah itew... owh, kesian anakku...


Share:

No comments:

Post a Comment


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS