Thursday, November 18, 2010

@ sekitar Aidiladha 2010 (II)



Pada Aidiladha kali ini, MIL ada membuat sedikit korban... the day before Aidiladha, lembu tersebut telah ditambat pada sebatang pokok di hujung jalan kawasan perumahan di rumah MILku... encik suami telah menghantar kami => Kaisah, Thaqif, me and biras ke umah MIL pada malam Aidiladha (Selasa) around 10 pm cenggitu... dalam kul 11, mr hubby pun chiow sin chee sebab beliau bertugas pada keesokan harinya... sob sob sob... tinggal la kami 3 beranak...

Malam tu pulak, Kaisah payah sungguh la nak tidonya... well, memang Kaisah selalu payah nak tido pada waktu malam... sebabnye... dah biasa dok berjaga dengan ayahnya... dok lompat-lompat tengok Barney sambil ayahnye sibuk main game tembak-tembak... tapi, since ayahnya enggak ade dong... dan ibunye sudah teramat la mengantuknye... apa lagi... memang kena marah la Kaisah pada hari itew... (alahai, kesian anakku... maafkan ibu ye Kaisah... bukan saja ibu nak marah Kaisah... tapi memang dari sekarang Kaisah kena belajar tidur awal... nanti payah bila dah sekolah nanti...) padahal Kaisah baru 2 tahun 5 bulan 25 hari je pun pada hari tersebut... apela ibu Kaisah and Thaqif ni... ;p

Ok... back to our Aidiladha story-mory... at first, katanya nak mengorbankan lembu tersebut pada pukul 11 pagi... however, since imam yang bakal menyembelih lembu tersebut ada beberapa jemputan lain... waktunye dilewatkan ke pukul 12 tengah hari... Alhamdulillah, sempat la ayah Kaisah and Thaqif menyaksikannya kerana ayah anak-anakku telah selamat tiba di rumah ibundanya at 11.10am...

Silalah view antara gambar-gambar yang berjaya dirakamkan pada hari tersebut... next post I'll upload more...

0 comments on "@ sekitar Aidiladha 2010 (II)"

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates