@ sekitar Aidiladha 2010 (II)


Pada Aidiladha kali ini, MIL ada membuat sedikit korban... the day before Aidiladha, lembu tersebut telah ditambat pada sebatang pokok di hujung jalan kawasan perumahan di rumah MILku... encik suami telah menghantar kami => Kaisah, Thaqif, me and biras ke umah MIL pada malam Aidiladha (Selasa) around 10 pm cenggitu... dalam kul 11, mr hubby pun chiow sin chee sebab beliau bertugas pada keesokan harinya... sob sob sob... tinggal la kami 3 beranak...

Malam tu pulak, Kaisah payah sungguh la nak tidonya... well, memang Kaisah selalu payah nak tido pada waktu malam... sebabnye... dah biasa dok berjaga dengan ayahnya... dok lompat-lompat tengok Barney sambil ayahnye sibuk main game tembak-tembak... tapi, since ayahnya enggak ade dong... dan ibunye sudah teramat la mengantuknye... apa lagi... memang kena marah la Kaisah pada hari itew... (alahai, kesian anakku... maafkan ibu ye Kaisah... bukan saja ibu nak marah Kaisah... tapi memang dari sekarang Kaisah kena belajar tidur awal... nanti payah bila dah sekolah nanti...) padahal Kaisah baru 2 tahun 5 bulan 25 hari je pun pada hari tersebut... apela ibu Kaisah and Thaqif ni... ;p

Ok... back to our Aidiladha story-mory... at first, katanya nak mengorbankan lembu tersebut pada pukul 11 pagi... however, since imam yang bakal menyembelih lembu tersebut ada beberapa jemputan lain... waktunye dilewatkan ke pukul 12 tengah hari... Alhamdulillah, sempat la ayah Kaisah and Thaqif menyaksikannya kerana ayah anak-anakku telah selamat tiba di rumah ibundanya at 11.10am...

Silalah view antara gambar-gambar yang berjaya dirakamkan pada hari tersebut... next post I'll upload more...

Share:

No comments:

Post a Comment


LOVELY COMMENTATORS

SUBSCRIBE US

POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (129) cerita cina (3) cerita melayu (8) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (169) contact lense (3) contact us (132) contest (127) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (76) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (4) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (70) engineering (4) event (216) exercise (1) family (298) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (74) freebies (4) freelance (63) friends (202) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (22) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (58) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (45) kids (108) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (28) koleksi mutiara kata (10) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (56) koleksi minuman (28) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (30) koleksi produk kecantikan (56) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (35) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (32) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (27) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (266) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (20) parents (187) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (5) pertandingan (139) playtime (10) power bank (1) printing (1) production (1) program wakaf (2) promotion (52) property (13) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (14) red one (2) resipi (14) review (179) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (64) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (7) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (15) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (163) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (55) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (57) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS