JANUARY GA+BLOGWALKING BY LIEYZANORDIN.COM


Giveaway lagi... weehuuuu... again, while blogwalking, I came across this Giveaway + Blogwalking gaissss... benarlah kata pepatah tu kan, jauh berjalan luas pemandangan... hehehehe... basically, memang dalam dunia maya ni, kita berjalan ke blog-blog, website-website, page-page dan sebagainya yang mana ia tidak dilakukan secara fizikal... but still, the impact is quite significant lebih-lebih lagi sekiranya kita menggunakannya ke arah yang positif... tak gitu?...

Kalau sebelum ni aku ada mengupas sedikit berkenaan rezeki yakni rezeki dalam perspektif mata kasar kita, kali ni aku nak up sikit berkenaan cara menjemput rezeki yang boleh aku simpulkan secara ringkas...
1) Bersedekah - bak lirik dalam lagu Kalah Dalam Menang tu... "Orang kita kata nak senang kena banyak simpan duit... tapi Islam kata nak senang kena banyak keluarkan duit... sedekah, amal jariah, senyumanmu itu juga satu sedekah... haa, gitu...  berikanlah sedekah dengan ikhlas tanpa mengharapkan balasan...
2) Berdoa - ia seharusnya dijadikan antara perkara yang perlu ditik-beratkan iaitu sebelum, semasa dan selepas apa-apa pun yang ingin kita laksanakan... sudah tentulah ia merupakan jambatan selepas segala usaha dikerahkan dalam mencapai sesuatu hajat tersebut...
3) Solat di awal waktu - basically, sekiranya kita mengikut anjuran berkenaan solat yang seeloknya dilakukan di awal waktu, memang kita akan dapat rasa bahawasanya waktu kita akan lebih panjang... ni aku memang rasa sendiri gaissss... kalau lewatkan solat, ya Allah hai... rasa macam tak cukup je 24 jam tu... try la ye...
4) Solat sunat Dhuha - yang ni selalunya akan dikaitkan dengan orang yang berniaga... basically, bagi aku, bukan hanya untuk orang berniaga je, tetapi untuk semua umat Islam ya... ia sebenarnya merupakan sesuatu yang dilakukan dengan matlamat menjadikan kita lebih mengingati Ya Rabb juga dalam penerimaan segala apa yang telah diaturkan untuk kita di samping usaha juga keyakinan terhadapNya yang tidak berbelah-bagi...
5) Membaca Surah al-Waqiah 
6) Beristighfar
7) Menjaga wudhuk
8) Membaca al-Quran secara amnya
9) Solat Tahajjud

Semoga bermanfaat ya, pengisian buat kali ini... yalah, kita kan seelok-eloknya pesan-berpesan ke arah kebaikan... insyaAllah... semoga kita semua diberkatiNya...

By the way gaissss, berkenaan Giveaway + Blogwalking pada kali ini... sis excited nak join ni yuhuuuu... tengoklah hadiahnya di bawah ni... menarik ke menarik?... hehehehe...


Syarat-syarat untuk menyertai Giveaway + Blogwalking ni mudah je uolls:
2) View YT channel sekurang-kurangnya 5 min - - - > Sini, KLIK SINI dan SINI 
3) Lepas view 5 min subscribe YT channel, untuk elak SPAM, please view dulu baru SUBSCRIBE tau...
4) Nanti letak link kat komen ya...

Oraito, hadiah dah ada kat gambar kat atas tu... thus, apa lagi... jom la kita join together-gather gaisss... all the best tau...

xoxo

Share:

2 comments:


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS