[BLOGGING IS IN THE BLOOD | REVIEW | TRAVEL | EVENT | PRODUCTS | BOOKS | FOOD AND BEVERAGES | SAFETY | HEALTH | QUALITY ASSURANCE | MYSTERY SHOPPING | TRANSLATION | PARENTING | FAMILY | EVERYTHING.] [FOR ANY REVIEW | EVENT | ADVERTORIAL | FREELANCE | TRAINING | CATERING | ALL KINDS OF JOB | KINDLY CONTACT: 018-2767882 / HARTINI.HUSSAIN.WORK@GMAIL.COM] [ANY PICTURE(S) WHICH WAS @ WERE NOT ORIGINATED BY US ARE THE PROPERTY OF THE OWNER AND THE CREDIT GOES TO THEM.]

Breaking

Wednesday, May 20, 2020

KOMPILASI EPISOD RAMADHAN UPIN & IPIN

Yuhuuu semua, alhamdulillah, hari ni aku rasa sangat bersyukur dan puas kerana segala yang dirancang untuk diselesaikan berjaya dilaksanakan...

Plan: 2 compilation of documents file (450 pages each file)
Actual: 3 compilations of documents file (500 pages each file)

Plan: 4 compilation of documents file to be printed and highlighted based on engineering drawing (450 pages each file)
Actual: 5 compilations of documents file to be printed and highlighted based on engineering drawing (500 pages each file)

Plan: 1 complete sub-system timeline (basic excel)
Actual: 2 complete sub-system timeline (Gantt Chart with P6)

Haaa, semua tu dengan izinNya yang memberikan ilham dan kesabaran dalam mengharungi segala cabaran dalam mencapai daily achievement ini... dah macam achievement gadang pulak kan... setakat biasa-biasa pun nak gembar-gemburkan kannnn... eh, tak boleh gitu gaissss, remember, every little progress each day adds up to big results... keep believing and keep improving to achieve whatever your dream may be...



Bermula dengan hanya tayangan pendek pada bulan Ramadhan 2007, kini, Upin & Ipin sedang mengorak langkah dalam mengumpul subsciber channel Les' Copaque Production sehingga 10 juta (akan menjadi channel dari Malaysia yang pertama beroleh subscriber seramai 10 juta sekiranya berjaya mencapai target) ... inilah antara  pencapaian terbaik bagi sebuah rancangan animasi tempatan dan amat dibanggakan... every little step which make an impact...

Kebetulan masa dok melayari laman sesawang Youtube, aku came across video ni... seriously, memang so coincidence sangat... yelah, kita kan dalam bulan Ramadhan yang mulia, makanya, aku pun layanlah video ni... jom korang, tengok sama-sama... aku suka tengok dan biarkan anak-anak menonton Upin & Ipin dek kerana mesej yang cuba disampaikan telah digambarkan dengan penuh natural... berbekalkan latar-belakang kampung dan juga watak-watak yang sungguh dekat dengan kita, memang tak jemulah menontonnya kannnn... 

Punyalah jadi ikutan anak-anak, sampai bila nak bagitau regarding menu masakan pun akan guna perkataan ayam Upin & Ipin untuk menggambarkan ayam bahagian peha tau... hehehehe... berhantu sungguh kannnn... aku harap Upin & Ipin akan terus menghiburkan anak-anak Malaysia juga seantero Nusantara dan dunia (Upin & Ipin kan ada kat Disney Channel) dan sentiasa menjadi contoh terbaik (jadi ikutan anak-anak kan, maklumlah dah jadi idola kecil gitu)... semoga kita sama-sama terus maju dalam rahmatNya ya... orait, jom layanzzzz...

xoxo

8 comments:

  1. ASsalamualaikum . wah seronok ni. bukan anak2 je seronok. mak ayah pun suka layan upin ipin ni

    ReplyDelete
  2. ank buah minat sgt ngan upin ipin ni..nanti bole share kompilasi ni bg dia tgk

    ReplyDelete
  3. Anak2 mmg suka la mi... nanti boleh share video kompilasi ni dengan depa

    ReplyDelete
  4. Kekekeke memang ada je nengok masa ramadhan hrtu, suka nengok gelagat mereka...kadang episod dah tengok pun, tengok banyak kali pun tak jemu kannn...

    ReplyDelete
  5. Upin & Ipin tahun ni kita tak sempat nak tengok habis nasib ada kompilasi kat sini hehehehe dah berapa tahun raya sama jer Upin & Ipin tak besar-besar juga wakakakakaka.. Selamat Hari Raya..

    ReplyDelete
  6. this is nice. my niece is a fans of Upin & Ipin , she watch it at Astro Disney Channel hehe. The storyline is interesting and the drawings are really nice.

    ReplyDelete
  7. jangan kata budak-budak orang tua pun suka upin ipin ni. saya pun layan siri ramadhan ni. besttt

    ReplyDelete
  8. Sebenarnyakan seronok layan kartun upin ipin ni. Bukn untuk budak2 ja. Orang tua pun sama suk tengok. Banyak pengajaran

    ReplyDelete

[INFO] If you are interested in placing any link in any of the entry, please contact the author at hartini.hussain.work@gmail.com.

[DISCLAIMER] https://weolls.blogspot.com and the owners of this blog in particular will not be liable for any liability, damage, loss, loss of risk, personal or otherwise resulting from, directly or indirectly from the use and application, of what also content obtained from this blog.

The blog owner will also not be responsible at all for the comments posted and it is the responsibility of the author of the comment itself.

All articles produced by the owners of this blog are just personal opinions that want to be shared with the readers of this blog as well as for a collection of references for blog owners' future use.

Click The Picture For Best Deals At Balok Pahang

Click The Picture For Best Deals At Desaru Coast Johor

Click The Picture For Best Deals At Genting Highlands Pahang