MYDIN, PASAR RAYA BESAR PERTAMA DI MALAYSIA YANG MENAWARKAN PEMBAYARAN TANPA SENTUHAN MELALUI SHOPEEPAY ~ ALL ABOUT US

Contact Form

Name

Email *

Message *

Tuesday, January 12, 2021

MYDIN, PASAR RAYA BESAR PERTAMA DI MALAYSIA YANG MENAWARKAN PEMBAYARAN TANPA SENTUHAN MELALUI SHOPEEPAY

SUBANG JAYA, 11 Januari 2021: Rangkaian pemborong dan peruncit tempatan, Mydin Mohamed Holdings Berhad (MYDIN) kini menawarkan ShopeePay di cawangannya di seluruh negara, menjadikannya pasar raya besar pertama di negara ini untuk berbuat demikian.

Kerjasama strategik antara MYDIN dan dompet mudah alih ShopeePay memberikan pilihan pembayaran tanpa sentuhan baharu untuk pelanggan MYDIN dengan tujuan meningkatkan kecekapan pembayaran dan menggalakkan pembayaran tanpa sentuhan pada masa yang membimbangkan ini.

Datuk Wira (Dr.) Hj Ameer Ali Mydin, Pengarah Urusan MYDIN berkata, "Dengan trend semasa di mana lebih daripada ribuan transaksi dilakukan di cawangan-cawangan kami, memperkenalkan ShopeePay sebagai salah satu kaedah pembayaran akan membantu mempercepatkan proses apabila dibandingkan dengan pembayaran secara tunai di kaunter. Dengan menggunakan sistem ini, ia juga dapat mengurangkan kadar kesilapan manusia."

“Kami sedang melakukan yang terbaik demi memutuskan rantai penularan Covid-19. Pembayaran tanpa sentuhan merupakan salah satu langkah berjaga-jaga yang berkesan untuk mengurangkan sentuhan dan melindungi kakitangan serta pelanggan kami di cawangan MYDIN.”

Sempena kerjasama ini, para pengunjung MYDIN akan menikmati pulangan tunai istimewa sekali sahaja bernilai RM4 apabila mereka berbelanja sekurang-kurangnya RM10 dan membayar dengan ShopeePay di mana-mana cawangan MYDIN dari sekarang hingga 28 Februari 2021, atau sehingga ia ditebus sepenuhnya. Para pembeli juga bakal menerima pulangan tunai RM3 setiap hari bagi pembelian seterusnya di mana-mana cawangan apabila mereka berbelanja sekurang-kurangnya RM15 dalam satu transaksi.

Selain itu, pengunjung yang menggunakan ShopeePay buat kali pertama akan menerima baucar RM8 apabila mereka melakukan pembelian pertama dengan perbelanjaan minimum RM25.

Alain Yee, Ketua ShopeePay berkata, “Dengan keadaan semasa, semua pihak sedang berusaha untuk melakukan segalanya demi memelihara keselamatan, dan ini termasuk bagi pelanggan dan kakitangan dalam sektor peruncitan. Oleh itu, perniagaan-perniagaan pada masa ini wajar mengamalkan pembayaran tanpa sentuhan, seperti menggunakan ShopeePay, sebagai langkah dalam meminimumkan risiko."

"Dengan adanya ganjaran seperti pulangan tunai, ini juga akan mempercepat penggunaan pembayaran tanpa sentuhan yang selari dengan visi negara menuju sebuah masyarakat tanpa tunai."

Untuk mula menggunakan ShopeePay dan menikmati penjimatan, para pengunjung boleh mengambil kesempatan ini untuk membeli peralatan sekolah di MYDIN untuk anak-anak mereka menjelang permulaan sesi persekolahan tahun 2021. Kempen istimewa "Kembali ke Sekolah Bersama MYDIN!" berlangsung dari 7 Januari hingga 24 Januari 2021, dan akan menawarkan pakaian seragam sekolah, kasut, stoking, beg sekolah, barangan alat tulis dan banyak lagi dengan tawaran menarik.


Mengenai MYDIN

MYDIN merupakan rangkaian peruncit tempatan yang beroperasi sejak 1957. MYDIN terus menjadi pengerak utama Industri Peruncitan HALAL Malaysia yang membekalkan pelbagai pilihan produk yang pada masa sama berorientasikan polisi harga borong sepanjang tahun. Mengapa Bayar Lebih? Belilah Dengan Harga Borong! MYDIN menawarkan harga yang berpatutan tanpa berkompromi aspek kualiti barangan. MYDIN mempunyai 68 cawangan seluruh negara, melibatkan 7 format perniagaan. Cawangan-cawangan ini termasuk 27 Hypermarket, 17 Emporium, 3 Bazar, 8 Supermarket, 8 MyMart, 3 cawangan francais (Mydin Mart) dan 2 SAM’S Groceria.

Jabatan Komunikasi Korporat
Mydin Mohamed Holdings Berhad
Untuk sebarang maklumat sila hubungi: Ashraf Roslan -010 982 2581

Mengenai ShopeePay

ShopeePay ialah dompet mudah alih bersepadu yang menawarkan pengguna akses mudah kepada perkhidmatan pembayaran digital. Dilancarkan pada tahun 2015, ShopeePay memberikan pengalaman membeli-belah yang lancar dengan membolehkan pengguna membuat pembayaran atas talian di Shopee, menambah nilai dompet mereka, memindahkan dan mengeluarkan wang, dan membuat pembayaran di luar talian di beribu-ribu lokasi perniagaan.

ShopeePay memudahkan pengguna untuk berbelanja dan menjalankan perniagaan. Ia memberi pengguna pilihan pembayaran yang mudah, selamat dan dilengkapi ganjaran; ia memperkasakan perniagaan dan membantu mereka untuk merebut peluang baharu.

ShopeePay adalah sebahagian daripada SeaMoney, bahagian perkhidmatan kewangan digital Sea Group. Sebagai penyedia pembayaran dan perkhidmatan kewangan digital terkemuka di Asia Tenggara, misi SeaMoney adalah untuk menaiktaraf kualiti kehidupan pengguna dan perniagaan di rantau ini dengan perkhidmatan kewangan menerusi teknologi.

Untuk maklumat lanjut mengenai ShopeePay dan SeaMoney, layari https://www.seamoney.com.

xoxo0 Comments:

Post a Comment