Thursday, November 6, 2008

Kaisah kat umah nenek


Ini adalah babak di mana Nur Alif Kaisah sedang lena diulit intan... ehehhe... macam lagu Wings la pulak, mana tidaknye, the day before or easier say, last night, Kaisah did not sleep even a wink since dia bangun somewhere around 6.30pm exactly after I reached home from work sampaila ke pukul 4.30am... iskk iskk iskk, I was so exhausted coz that day I have a class to teach, 2 hours maa... mane tak penat?..

Well, memula tu tak expect la nak balik umah mak mertua kat Cheras becoz hubby tadak la pulak cakap ape-ape... but sampai jek umah after teaching tu, I received a phone call... jeng jeng jeng.......... "Cepat pack barang, nak balik umah mak ni, esok ayang amik cuti ok, mak sakit" begitulah kata-kata yang diucapkan oleh hubbyku yang tercinta... terkujat aku dibuatnya!!!

Ape lagik, terus la inform kat angah n kids to pack up gak coz nak bawa diorang sekali... hmm... what a day...


Ni kira macam babak rewind la nih... masa ni Kaisah baru jek nak start meng'laloks'kan diri sambil memerhati bumbung or should I say atap umah nenek Kaisah... sambil dibuaikan dengan lembut dan gerak-tangan yang lemah-gemalai... ecececec... tak sampai berapa minit jek Kaisah pun hanyut dibuai mimpi...

Berbalik kepada alkisah nenek Kaisah yang tak sehat tadi... dari Puchong patutnya kitorang sampai about 30 minutes later la kan kat umah mak tetapi... sesuatu telah berlaku yang mana Ucu Kaisah tersilap jalan, aper daa.... patutla aku rasa cam pelik jek, awat la adik ipar aku ni tak masuk kat jalan yang selalu hubby bawak masa nak pegi umah mak?... rupa-rupanye sudah silap jalan maa... ape lagik, terpaksalah kitorang buat a very far U-Turn tapi tak macam U-Turn coz from jalan yang dekat-dekat ngan Cheras, Pudu... we have to go all the way back to somewhere dekat-dekat Lebuhraya Bukit Jalil n patah balik...

Ni along Kashah ngan angah Adid, saje suruh diorang enter-frame... bagi nampak meriah... ehehhhe...;)... sian gak ngan Kashah coz tangan n kaki dia teruk kena cam rashes yang merah-merah tu... then, gatal le sengsangat rasanya sampai teruk dia menggaru... lately, aku tengok Kashah cam tak larat je... katanya, "Gatal sangatla ibu, along tak tahan ni... nanti along makan sayur, mesti cepat baik kan ibu?" hmmm... yelah tu, punyalah susah nak suruh makan nasi inikan pulak nak makan sayur... sesape ade idea camne nak buat ek?... dah macam-macam bentuk n warna aku n ummi dia ubahsuai sayur tu nak bagi Kashah makan but until now... janji tinggal janji... lagu KRU la ni... lagu evergreen gua ni masa tingkatan 2...

Ni pulak, along Kashah n Aliuddin berlakon konon-konon nak ayun Kaisah... Aliuddin dah pandai jalan dah since 2 weeks ago, relieved sangat rasanya coz takdela ummi dia penat sangat nak angkat time nak pi kodai beli lauk... kalau tak tu, dah la nak angkat 'baby temmm' ni, stroller lagi... wahaiiiii... berat seiii... bebudak berdua si along n angah bukan boleh harap sangat... along bole la although buat muka cekodok dia... si angah, hmpp... sabo je la, buat don-no jek...

Haa, inilah babak pertama bagi teledrama ini, ekekekke, cuba tengok bebetul, selamba jek aku letak Kaisah kat atas buai without any bantal ke stopper ke...ehehheheh...tu yang kat gambar yang atas sekali tu nenek Kaisah letakkan bantal...aperr daaa ibu Kaisah ni...;)

Whatever it is I'm so relieved and glad that my mother in law is gaining kesihatan yang lebih baik...Alhamdulillah

0 comments on "Kaisah kat umah nenek"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates