ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER - REVIEW ~ ALL ABOUT US

Contact Form

Name

Email *

Message *

Friday, June 12, 2020

ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER - REVIEW

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... dah PKPP ni rasa relieve sikit kannnn... alhamdulillah, pada hari aku start tulis entri ni (09/06/2020-10/06/2020), Malaysia yang tercinta hanya mencatat 2 kes... semoga kita akan maintain berjaya memutuskan rantaian COVID-19 ini sepenuhnya ya... walaupun kelonggaran telah diberikan, tetaplah beringat bahawasanya kita tetap kena mengamalkan kehidupan dalam norma baru... yelah kan, virus COVID-19 ni masih ada di muka bumi ini... kita kena terima kenyataan yang mana kita harus hidup dalam keadaan COVID-19 masih ada dan vaksin yang belum berjaya dihasilkan lagi... 

Kehidupan dalam norma baru harus diterapkan dan sentiasa dititik-beratkan lebih-lebih lagi untuk golongan berisiko seperti warga emas dan kanak-kanak... amalan PENJARAKAN SOCIAL, MEMBASUH TANGAN DENGAN MENGGUNAKAN SABUN dan MENGELAKKAN KAWASAN YANG SESAK haruslah tetap menjadi keutamaan kita... segala SOP yang telah dirangka mestilah dipatuhi untuk memastikan kemaslahatan masyarakat terjamin...


Walaupun PKP menyebabkan kita tidak dapat menjalankan segala aktiviti seperti biasa semenjak 18/03/2020, namun ia turut menjadi satu penanda aras yang baik bagi aku kerana di musim inilah tiba-tiba banyak pulak produk-produk untuk review yang DIHANTAR SEBELUM INI BARU DITERIMA... ada yang bertarikh awal tahun, hujung tahun lepas pun ada... ya Allah hai, dah dibuat pekasam gaissss... tapi takpe, aku maintain cool... dengan ini, aku nak bagitahu bahawasanya YA, BARU DAPAT BEBERAPA PRODUK... akan kureview secepatnya ya gaissss...


Okay korang... kali ni produk yang aku nak review ni namanya ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER... basically, beratnya yang 140g itu merangkumi 80 helai eye moisturizers... kalau nak dianggarkan besar kotaknya, tu, ala-ala sebesar pegangan tangan aku macam kat bawah ni... package ni boleh dikatakan just nice dari segi mudah untuk dibawa ke mana-mana sahaja sebab ia tidaklah terlalu kecil dan tidaklah terlalu besar.... pendek kata, mudah untuk diselitkan di dalam lipatan baju atau beg masa kita travel around the world gitu... tak perlu untuk sediakan ruang khas untuk bawa ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER ni... best kan...


Kalau korang perhatikan, di atas kotak ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER ni ada tertera perkataan KIM GUI-HUA EYES... baik, aku nak kupas sikit berkenaan perkataan ni... apabila kita meneliti makna di sebalik perkataan ini dengan mengambil pendekatan Pin-Yin, ia akan memudahkan kita untuk lebih memahami translationnya... okay, sebelum tu aku nak explain sikit regarding Pin Yin ya...


Pin Yin merupakan sistem PERUMIAN BAHASA MANDARIN BAKU yang paling kerap digunakan.. kalau bahasa rumi korang tahu kan gaissss?... ala, A, B, C sampai Z tu kiranya abjad rumi la ya... perenggan demi perenggan yang aku taip ni pula digarap dengan menggunakan BAHASA RUMI... okay kan setakat ni?... hehehehe... orait, sambung berkenaan Pin Yin... PIN bermaksud EJA manakala YIN pula bermaksud BUNYI... ini bermaksud bahawa Pin Yin merupakan suatu kaedah yang digunakan untuk memudahkan pengajaran BAHASA MANDARIN yang mana ia juga dikenali sebagai HURUF FONETIK CINA... korang sedia maklum kan bahawa BAHASA MANDARIN ditulis dengan penggunaan simbol maka dengan adanya Pin Yin, ia memudahkan lagi proses pembelajaran...

Okay, enough about Pin Yin... now, aku nak kupas maksud KIM GUI-HUA EYES ni...
Kim = aku tak sure tapi kalau tak silap dia macam verb
Gui-Hua = bunga atau bauan osmanthus
Eyes = mata lorrrr

Kat bawah bulatan yang ada tulisan KIM GUI-HUA EYES tu pulak ada statement "help improve fine lines, moisturizing, nutrition, minus white dark circles"... jadi, dapatlah aku simpulkan bahawasanya dengan pemakaian ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER, ia akan memberikan suatu fasa baru di kawasan sekitar mata korang yang mana ia akan mengurangkan garisan halus, melembap, memberikan khasiat dan mengurangkan bulatan hitam yang keputihan (di bawah mata)... apabila aku gabungkan dengan maksud Pin Yin pulak... nah, aku simpulkan bahawa dengan pemakaian produk ini, kawasan sekitar mata kita akan menjadi semulus, setulus, sesuci di hening subuh sunyi, sesuci terdengar nurani, sesuci salam untuk Ilahi, bagaikan memanggil insafi pada diri... hahahaha... ternyanyi la pulaknya... okay, okay, serious... maksud aku, gabungan statement dan Pin Yin tu bermaksud yang sekitar mata kita akan menjadi selembut bunga osmanthus macam gambar kat bawah ni... haaa, gitu... aku dah cuba dan YE, AKU SETUJU... memang terasa lembut dan mulus je tau...


Gaissss, below are the ingredients and benefits of this product ya:
1) Osmanthus
BENEFIT: Osmanthus is a well known herb that can improve skin, detoxify the body, reduce thick saliva in the throat and boost lung health. In practice, osmanthus tea is often consumed when one suffers from a dry skin or hoarseness.
2) Hyaluronic
BENEFIT: Hyaluronic acid is well known for its skin benefits, especially alleviating dry skin, reducing the appearance of fine lines and wrinkles and speeding up wound healing. It can also help relieve joint pain in people with osteoarthritis
3) Oatmeal
BENEFIT: Oatmeal has rich anti-oxidant properties and helps undo damage done to your skin by pollution, UV rays and chemicals. Oats helps reduce itching and inflammation and can be used to calm eczema and heal psoriasis. Owing to its healing, moisturizing and anti-oxidant properties, oatmeal is effective in soothing sunburn.
4) Glycerin
BENEFIT: Applying glycerine to your skin traps moisture in your skin and gives it a youthful, healthy glow. By drawing moisture to the top layer of skin, glycerine helps reduce the appearance of wrinkles and keeps skin looking soft and smooth. Glycerine also improves skin function to slow down aging.


So now, let's talk about the product feature which are covered ya...
1) Dessicant wrinkles.
2) Help improve all night due to worry.
3) Lack of sleep due to eye pour.
4) Undewr eyebrow and dark circles phenomenon.
5) Come with extra fresh Cassia extract essence.
6) Prompt eye skin moisturizing facilitated under eyebrows.
7) Ordered eye notes smooth.
8) Elastic the skin.

See, memang banyak kan khasiat pemakaian ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER ni... 


Kat bahagian ni pulak ada maklumat berkenaan HOW TO USE this ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER:
1) Check out a pair of rounded shape with an eye hole.
2) Stuck the flattened cornea around the eyes.
3) Press the skin lightly with your fingers.
4) Basically, the cornea will be obedient and stick to the eye skin nicely.


Upon usage, as usual, we are not having the same skin type as everyone is different in view of the skin characteristics isn't it?... thus, different cosmetic will practicably have different result... macam biasa, kalau rasa uncomfortable, please stop using it and consult your medical practitioner (doctor lorrrr)... yelah, kot la tetiba korang rasa mata membengkak ke, rasa pedih ke... jangan teruskan pemakaiannya okay...


This is how the so called cornea is stuffed within its packaging... the entire cornea is always wet with its healthy ingredients... cornea patches are recommended to be applied within 20 minutes with 3 to 4 times a week of application... several appplication sessions will then give a pronounced effect...


Besar ni ya satu kornea tu gaissss... so, based on my own experience applying the ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER, I am extremely satisfied... okay, kat bawah ni aku nak senaraikan bagaimanakah cara-cara pemakaian ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER yang aku lakukan...

CARA PEMAKAIAN:
1) Bersihkan kotoran di muka dengan tisu basah.
2) Basahkan muka dengan air suam.
3) Cuci muka dengan pencuci muka.
4) Bersihkan muka dengan air.
5) Lap dan pat lembut pada keseluruhan muka.
6) Pakai ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER di bahagian mata.


Nampak kan langsung takdak moisturiser ke lip gloss ke apa ke, bare face gitu... memang dah tak tersenyum dah... hahahaha... yang penting aku nak tunjukkan macam mana rupanya bila pakai ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER... aku amik gambar lepas pakai satu side sebab kalau pakai dua-dua macam tak boleh nak imagine pulak macam mana nak amik gambar... anyway, ini kesan-kesan yang aku rasai selepas rajin memakai ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER ni...

KESAN-KESAN PEMAKAIAN:
1) Lingkaran gelap di bawah mata semakin berkurangan (infact hilang terus).
2) No eye bag already.
3) Area bawah mata terasa lebih anjal.
4) Kulit aku semakin diperbaiki (aku pakai juga ROREC EYE MOISTURIZER AND FRESH WATER LUSTER di bahagian lain selain di wajah, saja nak test dan memang umphhhh resultnya)

So, korang yang dah baca review dari hati aku ni, rasanya dah boleh la kalau nak try out produk ni... ada banyak juga Online Shop yang jual tau...korang boleh try tengok kat:
Shopee
Youbeli
Lelong

Till then, korang kena cuba tau produk ni... seriyes best... daaaa...

xoxo

12 Comments:

  1. Selalu jumpa eye mask bawah mata je. Ni tutup sekeliling mata. Hahaha. Tak pernah lagi jumpa yang macam ni.

    ReplyDelete
  2. Menarik gak. Dek penangan anak² dok rumah..mata pun dah jadi panda. Kena cari produk untuk kurangkan eyebag

    ReplyDelete
  3. Bagus la ada produk ini sebab kita kadang asyik rawat muka dan lupa nak rawat sekeliling mata.

    ReplyDelete
  4. Belum pernah dengan jenama ni tapi bagus utk kita guna sebagai rawatan mata.

    ReplyDelete
  5. First time I heard of this brand. Sound like a good product. Thank you for sharing your review.

    ReplyDelete
  6. Menariknya eyemask ni first time jumpa yang ada lubang mata tu. tengok ingredients dia pun best je

    ReplyDelete
  7. Ooo bagus laa, sebab ianya ada kandungan herbs...lagi satu ikutkan mask dia pun bagus dia buat design macamtu, betul-betul menutupi bahagian mata...

    ReplyDelete
  8. Wah comel je cara pakai dia...senang kan khas untuk mata. Nampak macam best je pakai

    ReplyDelete
  9. Simple jer eyemask dia dan sng nk bawa ke mana2, eyebag pun kena jaga jgk agar npk segar

    ReplyDelete
  10. Jarang ai pakai produk untuk mata ni.

    ReplyDelete
  11. This brand is new to me, looks convenient to use later i will check out.

    ReplyDelete