Monday, October 24, 2011

@ to make the kiddoes listen

0 comments
Toddlers are just like the rest of us — they don't always listen. In fact, at their age they need you to teach them how to pay attention. "But what often happens," says Roni Leiderman, associate dean of the Family Center at Nova Southeastern University in Fort Lauderdale, Florida, "is that parents say something 10 times, then they start counting down to punishment. What this does is actually condition the child not to listen until the tenth time."

By not listening, your child is getting your attention (though constant nagging isn't the best form of it). But being a good listener helps your child learn more effectively, heed danger signals, get along better with you and her teachers and other adults she'll be expected to respect, and make better friends. There are many simple strategies that, when consistently followed, will teach toddlers the skills they need to become good listeners. And, as Leiderman points out, "It's never too early to begin teaching your child. A toddler may not listen as well as a 5-year-old, but she still has lots of these skills."

=> Get on her level.
As every parent realizes sooner or later, bellowing from a great height (much less from the other room) rarely has the desired effect. Squat down or pick your child up, so you can look her in the eye and grab her attention. She'll listen much more closely if you sit down next to her at the breakfast table when reminding her to eat up her cornflakes, or perch on her bed at night when telling her you're about to turn out the light.

=> Be clear.
State your message clearly, simply, and authoritatively. Your child will zone out if you harp on a topic too long. It's hard to find the point of a wordy message such as "It's really cold outside, and you've been sick lately, so I want you to put on your sweater before we go to the store." On the other hand, "It's time to get your sweater" is unmistakable. And don't phrase something as a question if your child doesn't actually have a choice. "It's time to climb into your car seat" has a lot more impact than "Come climb into your car seat, okay, honey?"

=> Follow through — quickly.
Make it clear that you mean what you say, and don't make threats — or promises — you won't keep. If you tell your 2-year-old, "You need to drink some milk at dinnertime," don't waffle five minutes later and let her have juice instead. If you warn her she'll have a time-out if she hits her brother, give her that time-out when the blow comes. Make sure your spouse or partner shares your rules and respects them as well, so that neither of you undermines the other.

In addition, make your follow-through speedy. You would never expect to have to shout "Don't run across the street!" five times before your child heeded you. Similarly, don't fall into the trap of repeating less urgent instructions, such as "Set your cup on the table," over and over again before expecting your child to comply. Gently guide your child's hand to place the cup on the table so she knows exactly what you want her to do.

=> Reinforce your message.
It often helps to follow up your verbal statement with a number of other kinds of messages, especially if you are trying to pull your child away from an absorbing activity. Say "Time for bed!" and then give a visual cue (flicking the light switch on and off), a physical cue (laying a hand on her shoulder to gently pull her attention away from her doll and toward you), and a demonstration (steering her toward her bed, pulling down the covers, and patting the pillow).

=> Give warnings.
Give your child some advance notice before a big change will take place, especially if she's happily involved with toys or a friend. Before you're ready to leave the house, tell her, "We're going to leave in a few minutes. When I call you, it's time to come out of the sandbox and wash your hands."

=> Give realistic instructions.
"If you tell a 2-year-old to put his toys away, he looks around the room and says, 'Sheesh!'" says Leiderman. "Give him realistic tasks, like 'Let's put the yellow blocks away.' Then you can make it into play: 'Good, now let's put the blue blocks away.'"

=> Motivate.
Yelling orders may produce results (in some children), but no one will enjoy the process. Most children respond best when you treat them with confident good humor. For example, occasionally use a silly voice or a song to deliver your message. You might sing "Now it's time to brush your teeth" to the tune of "London Bridge," for example. Stress the benefits of complying over mere dutifulness ("Brush your teeth and then you can pick out your favorite nightgown" instead of "You have to brush your teeth or you'll get cavities" or "Brush your teeth NOW!"). Praise her when she finishes brushing, with "Good listening!"

The good humor, affection, and trust you demonstrate to your child when speaking to her this way will make her want to listen to you, because she'll know that you love her and think she's special. This is an important aspect of even those strategies that require firmness. Giving straightforward, authoritative instructions does not mean you have to be crabby — such messages are much more powerful when accompanied by a hug or a smile. Then your child learns that paying attention to you is worthwhile.

=> Model good behavior.
Preschoolers will be better listeners if they see that you are a good listener, too. Make it a habit to listen to your child as respectfully as you would to any adult. Look at her when she talks to you, respond politely, and let her finish without interrupting whenever possible. While it may seem like a tall order when you're cooking dinner and your toddler is being especially chatty, try not to walk away from her or turn your back on her while she's talking. As with so many other behaviors, the old saw "Do as I say, not as I do" has no value when teaching your children to listen.

@ 3 years old - learning colours

0 comments
Three-year-olds are beginning to learn colors. They can usually point to a color when asked and may be able to name four or more by midyear. Some fun ways to help them nail this skill:

Weave color references into everyday conversation. "What color shirt do you want to wear today?" "Let's find a white car." When you're reading, ask him to find the red bird on the page, or ask him what color the duck is.

Mix it up. Make clay or cookie dough, and divide it into several bowls. Add a few drops of different food coloring to each and knead it in. Then experiment with mixing the colors together. "What do you think will happen if we mix the yellow and the red?" Another fun idea: Put water in fancy clear bottles and have your child add food coloring. Put the bottles on the windowsill and let the sun shine through.

Sorting play. Most 3-year-olds start the year sorting according to their own whims rather than by color or size. But it's not too early to give him a shot at color coordination: Get some blocks in different colors and ask your child to sort them into piles by color. Or let him help you sort socks by color. It's fun to see the wheels turn in his mind as he solves the problem in his own way.

=> memang selalu main cam gini pun dengan Kaisah... bukan ape, bebudak ni kengkadang diorang tau nama dan warna tersebut tapi suka memain... Nur Alif Kaisah pun tak terkecuali... hihik...

Thursday, October 6, 2011

@ 20 Signs of Giftedness - Tips

0 comments

While IQ tests and other assessments can help identify giftedness in school-age children, kids are also commonly identified as gifted by the observations of families, teachers, and friends. Below are some of the many characteristics that gifted children often exhibit, adapted from a detailed checklist from Austega. Note: no one gifted child exhibits all the traits.

  1. Has early interest in words and reading
  2. Has exceptionally large vocabulary for their age
  3. Learns rapidly, easily and efficiently
  4. Is curious about objects or situations, asks provocative questions; enjoys exploratory activities
  5. Has an unusually strong memory, but is bored with memorization and recitation
  6. Is flexible in thinking patterns; makes unusual associations between remote ideas
  7. Is independent
  8. Has a wide range of interests
  9. Demonstrates unusual reasoning power
  10. Likes structure, order and consistency
  11. Show unusual degrees of originality, concentration and persistent hard work on projects that capture their interest and imagination
  12. Is perceptually open to his or her environment
  13. Has an advanced sense of humor
  14. Is sensitive to the feelings of others
  15. Shows more interest in creative effort and new activities than in routine and repetitive tasks
  16. Shows an intense interest and aptitude in an artistic activity, such as drawing, singing, dancing, writing, or playing a musical instrument
  17. Is intellectually playful, interested in fantasy, imagination
  18. Acts as a leader among children of their own age
  19. Tries to excel in almost everything she does
  20. Senses when problems exist; always trying to adapt or improve things
=> I'm currently tracking the progress of my two precious gifted children... however, sometimes there will be times that I think on whether had I actually been too pushy towards them or not... hopefully that everything will turn out with fantastic achievement... insyaAllah...

Wednesday, September 7, 2011

@ thank you colleagues

0 comments
Rasa sungguh disayangi dan ditatang bagai minyak yang penuh... hik hik hik... almaklumla, preggy mummy maa... semua dok jaga eden... suruh makan on-time la... makan itu la makan ini la...

=> thank you all...

Sunday, September 4, 2011

@ morning sickness sepanjang hari

0 comments
OMG... baru first day training and it was so-so-so tiring... siap demam lagik tuh... sampai kat plant kul 12.00PM and we had our lunch first... the foods were okay... yang penting HALAL... aku makan biasa-biasa aje... nasi ngan kuah ala-ala kicap taucu ngan fish fillet, sausage, cendawan and sambal... minumnye air Coke... bukan sebab takde air lain tapi sebab nak kurangkan mual dan loya...

After that, we started the training... ice breaking as usual, visiting the plant, course outline bla bla bla... kul 5.30PM baru abih and at that moment everyone dah so exhausted... we took the cab and get back to the hotel... dengan jalan yang agak jam sebab ade eksiden kat highway... kul 6.30PM we reached safely at the hotel...

Yang tak tahannye ialah sampai bilik je... eden terus muntah semuntah-muntahnye sebab dok menahan dari tengah hari... bukan saje nak tahan tapi kalau tak tahan nanti bila dah start muntah kompom lembik punya... huhuhu... Kaisah, tolong gosokkan belakang ibu... ;(


@ lonely di Raya ke7

0 comments
Dengan tak bole tidurnye... dengan keje berlambak-lambaknye... dengan takde public phonenye kat sini... huh... pelik tul... hotel punya besau public phone pun tarak... menyampah... menciii... kesian tok lang... dari subuh-subuh sepieee dah menge'call' diriku tapi tidak dapat diconnectkan kerana tadak credit sudah... payah tul dan sungguh unfair kerana apabila orang mengecall kita... credit kita tetap dipotong... credit orang yang mengecall dipotong juga... ape relevannye?... alih-alih... 'sorry, your airtime balance is insufficient bla bla bla...'


Dengar lagu raya seround... bagi mengubat rindu di kalbu... huhuhu... baru sehari dah kecoh la ibu Kaisah and Thaqif nih kan... mane taknye, I felt sad when mr hubby mentioned that thaqif terjaga kul 5 pagi and merengek... mane tak merengeknye... usually tidur ngan ibunya kan kan kan... kaisah lak as usual pagi as in bebetul pagi nak subuh tu baru leh tidur... kesian anak-anakku juga hubbyku...

Nih satgi kul 11.15AM nak gerak pi plant... well, we will kick off with lunch and I hope that it will be a great one because tadi pagi tak dapat nak sarap dengan sepuas-puasnye sebab most of the foods served here are non-halal food... iyewww... what the heck la kan... I was damn hungry and yet hanya dapat menjamah roti, puffs and a lil bit of kind of fish n chips... hmppp, syukur je la at least dapat makan daripada takde kan...

Off dulu, nak iron baju raya (tahun lepas punya) sebab balik dari plant petang karang atuk nak amik and nak chiow ke umah atuk sat... yezza...

@ away from home

0 comments
This is not the first time that I am away from home... however, what happened was that I could not sleep at all... huhuhuhu... miss my 3 babies... => incik hubby, nur alif kaisah and muhammad alif thaqif... baru first nite... nak kena bertahan sampai friday nih... uwaaa...

Thursday, August 25, 2011

@ please don't do that

0 comments

Well, what I wanna spell out here currently is actually based on real experience and true story that happened very near (close) to me... and I am truly confused... bukan confused sebab ape... some sort of tak paham sebenarnye... why lar like that...why lar always like to say bad things about others?... altho the other party takde buat ape-ape pun... wa sudah pelik nih beb...ape kes... dolu-dolu bukan main lagik kan... nih dah dapat gading bertuah... tanduk kau lupakan eks... tapi gading tak rasa bertuah juga... rasa bosan dok ada... hahaha... mane taknye, so negative... shouldn't be like that maaa... u'olls tak yah pening dengan en3 kali ini ya... sat lagi eden story-morykan kat u'olls secara terperinci...


Being nice to people is not something that we owe anyone or anybody... ia merupakan suatu tuntutan yang mana kita kena berbuat kebaikan terhadap setiap makhluk Allah di muka bumi ini... nih tidak... time susah bukan main lagi... bila time senang... huh, langsung tak memandang... i dunno la why on earth that i always met this kind of fella lar... x larat sungguh... sungguh terasa hati ini apabila langsung tidak dihargai sebaliknya segala yang kita lakukan di'terbalik'kan... citer sana-citer sini... ape yang boleh kulakukan hanyalah berdoa ke hadrat Illahi agar Allah membuka pintu hati'nya' untuk berbuat kebaikan... kadang-kadang tu, benda yang tidak dilakukan pun di'ada-ada'kan... pelik betul la dengan orang yang cenggini... tapi aku sungguh bersyukur kerana setiap kali si polan ini mengadu-domba akan ada insan lain yang menidakkan kata-katanya dengan mengatakan perkara yang sebenar... hal ini benar-benar membuktikan bahawa insan yang teraniaya memang dilindungi Illahi...

Actuallynye, bila difikir-fikirkan balik... si polan ni more to having the PHD feelings... hopefully dia akan diberikan hidayah oleh Allah agar dapat berubah demi kebaikan... but again...diri dia juga perlulah mempunyai iltizam untuk berubah kerana hidayah Allah hanya akan dapat dirasai oleh mereka yang benar-benar inginkan petunjuk dariNya... sudahlah begitu, perbuatan sentiasa mengadu-domba dan menyakitkan hati insan lain juga sebenarnya akan hanya membuatkan manusia itu menipu diri sendiri... why?... because dengan hasad dengki itu akan menimbulkan emosi yang pelbagai dan seterusnya menjurus kepada tercetusnya sifat iri-hati... as such, PLEASE STOP LYING... to anyone, everyone and especially to yourself... pesanan ikhlas sempena Aidilfitri... berubahlah...



@ posing before Aidilfitri

0 comments

Tengok la gaya Thaqif main bunga api tuh.. yo-yo ooo jeks... tapi dia memang berani pegang bunga api tuh okay... selamba jeks... playing the fire-cracker with his Mak Usu while ibu and ayah relaxing... hahahaha... xde maknenye... we were also there at that moment deq non... standing somewhere out there and menye'nap' gambo ini maa... btw, bunga api nih ade la beli dua jenis... yang standard belang-belang tuh and yang ade kuwa kaler warna-warni tuh... tu je yang ade pun... i was actually looking for a fire-cracker jenis besi yang ade gambar kucing tuh... well, during my times dulu... main bunga api jenis tuh la best... memang mahai skit but at least ciri-ciri keselamatannye better than yang kertas belang-belang tu and furthermore the tendency for the fire-cracker to masuk angin adalah lebih rendah... paling menyampah kalau time main bunga api yang belang-belang tu bila dia tanak nyala... tension siot...

Gambar Kaisah tak dapat nak amik sebab berlari-larian Kaisah main bunga api altho at first she was slightly scared... entah kenapa nak takut entah... padahal previosly selamba je cik nur Alif kaisah kita bermain dengan bunga api... ooo... maybe sebab masa memula menyalakan bunga api... the spark terkena my toe and i kind of screamed skit... ala skit je pun... tapi sakit ooo... ya ya... maybe due to that... ape la ibu Kaisah and Thaqif nih kan kan...


Anak-anakku berposing dengan baju raya masing-masing... tema kami pada tahun ini... oren ye... lepas balik dari kampung nanti kita update lagiks gambo-gambo on pakaian raya ya... adios dulu...

@ Eid Mubarak 2011

0 comments

=> we are just human being with a small heart... mohon ampun dan maaf di atas segala kekhilafan kata dan perbuatan samada dalam sedar mahupun tidak... semoga Aidilfitri kali ini memberikan seribu rahmat dan makna yang mendalam kepada kita... Eid Mubarak to all... family, friends near and far, working colleagues and every Muslim out there... please forgive us for everything and anything that we have done... Maaf Zahir dan Batin... have a safe and great journey of balik kampung... aminnn...

Monday, August 1, 2011

@ bersedekah di bulan Ramadhan

0 comments
1. SEDEKAH MENGHAPUSKAN DOSA
Rasulullah saw bersabda , “Sedekah dapat menghapus dosa sebagaimana air memadamkan api.” (HR Tirmizi, di shahihkan oleh Al Albani dalam Shahih At Tirmizi). Diampuni dosa-dosanya dengan sebab bersedekah di sini tentu sahaja perlu disertai oleh taubat atas dosa yang dilakukan. Bukan sebagaimana yang dilakukan oleh sebahagian orang yang sengaja berbuat maksiat seperti rasuah, memakan riba, mencuri, berbuat curang, mengambil harta anak yatim dan sebelum melakukan perkara-perkara itu, ia sudah merancang untuk bersedekah agar dosanya akan terbayar di meudiannya nanti. Sikap yang demikian tidak dibenarkan kerana ia termasuk dalam kategori merasa aman dari perancangan Allah yang merupakan dosa besar. Allah swt berfirman , “Maka apakah mereka merasa aman dari azab Allah? Tiada yang merasa aman dan azab Allah kecuali orang-orang yang merugi.” (QS Al A’raf : 99)

2. MENDAPATKAN NAUNGAN DI HARI AKHIRAT
Rasulullah saw menceritakan tentang 7 jenis manusia yang akan mendapat naungan di suatu hari yang ketika itu tidak ada naungan lain selain dari Allah, iaitu hari akhirat. Salah satu jenis manusia yang mendapatkannya adalah, “Seorang yang bersedekah dengan tangan kanannya, ia menyembunyikan amalnya itu sampai-sampai tangan kirinya tidak mengetahui apa yang disedekahkan oleh tangan kanannya.” (HR Bukhari)

3. MEMBERI KEBERKATAN KEPADA HARTA
Rasulullah saw bersabda, “Harta tidak akan berkurang dengan sedekah. Dan seorang hamba yang pemaaf pasti akan Allah tambahkan kewibawaan baginya.” (HR Muslim)
Apakah yang dimaksudkan hartanya tidak akan berkurang? Dalam ‘Syarah Shahih Muslim’, Imam An Nawawi menjelaskan , “Para ulama’ menyebutkan bahwa yang dimaksudkan dengan ungkapan di atas mencakupi dua perkara . Pertanya, hartanya diberkati dan dihindarkan dari bahaya. Maka pengurangan harta tersekat oleh keberkatannya yang bersifat abstrak. Namun ini dapat dirasakan oleh pancaindera dan kebiasaan. Kedua, Jika secara zatnya harta tersebut berkurang, maka pengurangan tersebut tersekat oleh jumlah pahala yang diperolehi dan pahala ini akan dilipat-gandakan sehingga berkali ganda banyaknya.”

4. PAHALA BERGANDA-GANDA
Allah swt berfirman , “Sesungguhnya orang-orang yang bersedekah baik laki-laki mahupun perempuan dan meminjamkan kepada Allah pinjaman yang baik, niscaya akan dilipat-gandakan (ganjarannya) kepada mereka; dan bagi mereka pahala yang banyak.” (QS Al Hadid : 18)

5. MENJADI BUKTI KEIMANAN SESEORANG
Rasulullah saw bersabda, “Sedekah adalah bukti.” (HR Muslim). Imam An Nawawi menjelaskan, “Iaitu bukti kebenaran imannya. Oleh kerana itu sedekah dinamakan demikian kerana merupakan bukti dari ‘Shidqu Imanihi’ (kebenaran imannya)”.

6. MEMBEBASKAN DARI SIKSA KUBUR
Rasulullah saw bersabda, “Sedekah akan memadamkan api siksaan di dalam kubur.” (HR Thabrani, di shahihkan oleh Al Albani dalam Shahih At Targhib).

@ busy busy busy

0 comments

=> my current situation... huhuhuhu...
=> but, i loikeee it much... at least no room to think of problemo...
=> earmm, planned for another teaching session... after deliver... wihoo... care for a proposal...
=> whatever it is, Nur Alif Kaisah and Muhammad Alif Thaqif, ibu loves both of you so much... muahhh... the daddy also... of course... ;p

@ salam Ramadhan Kareem

0 comments

=> salam Ramadhan Kareem to all Muslims out there...
=> semoga segala amalan kita diterimaNya...
=> Ramadhan kali ini Nur Alif Kaisah nak belajar berpuasa... doakanlah kebaikannya ya...

Tuesday, June 7, 2011

@ 7 signs that your child loves you

0 comments
1. Your newborn stares into your eyes.

He's actually working hard to memorize your face. He doesn't understand anything else about the world, but he knows you're important.

2. Your baby thinks about you even when you're not around.

Between 8 and 12 months old, she'll start to scrunch her face and look around when you leave the room — and she'll smile when you return.

3. Your toddler throws wicked tantrums.

Nope, those screaming fits don't mean he's stopped loving you. He wouldn't be so hurt and angry if he didn't trust you so deeply.

4. Your toddler runs to you for comfort when she falls down or feels sad.

Kids this age may not truly understand the meaning of "I love you," but their actions speak louder than words.

5. Your preschooler gives you a gift.

A flower picked from a garden, a finger-painted heart, a sparkly rock, or another small token is his way of saying you're special.

6. Your preschooler wants your approval.

She'll start to be more cooperative around the house, and she'll look for chances to impress. "Look at me!" will become a catchphrase.

7. Your grade-schooler trusts you with secrets, like his first crush or his most embarrassing moment.

You're his confidante, even if he shies away from your hugs in public.

=> so sweet...
=> I am experiencing it(s)...

Monday, May 23, 2011

@ happy birthday my love(s)

0 comments
Happy birthday to Muhammad Alif Thaqif and Nur Alif Kaisah on the 17/05/2011 and 21/05/2011 whereby on 17052011, my hero MuHaMmAd AliF tHaQiF sudah berusia 1 tahun... alhamdulillah... may you grow intelligently genius with all of the good values dan menjadi hamba Allah yang bermanfaat demi agama, bangsa dan negara... juga mencapai segala kecemerlangan di dunia dan akhirat... and on 21052011... my genius princess nur alif kaisah telah pun berusia 3 tahun... puteriku yang bijak bestari dan baik budi-pekerti... moga dirimu senantiasa dirahmati Illahi dan membesar dengan segala keindahan tingkah-laku serta beroleh kecemerlangan dalam segala lapangan baik di dunia mahupun di akhirat yang kekal abadi... kasih sayang dan doa kami sentiasa mengiringimu... AMIN...

On 16/05/2011 ade la Muhammad Alif Thaqif memotong kek besdaynya and on the day itself, we'olls hold a small makan-makan of KFC and Sate Kajang... on the other hand, pada 21/05/2011 laks, on the 20/05/2011 malam itself as usual Nur Alif Kaisah telah memotong kek besdaynya and on the next day ekcelli ayah Kaisah and Thaqif nak belanja makan Nasi Beriani Gam... awal pagi dia dah pi ke kedai tersebut... @ Semenyih tuh... malangnya, kedai tuh operates in the afternoon deq non... so, again we'olls makan ler KFC... sobab ee, ayah mereka sudah terlalu lapar... hihik...

=> sat sat lagik la baru upload gambo kek ngan aktiviti besday ye... kebizian melanda... ahaks...

Monday, March 7, 2011

@ main nyorok-nyorok

0 comments
Hik hik hik... sungguh best dan kelakar masa tengok Kaisah dan Thaqif main nyorok-nyorok malam tadi... sampai berdekah-dekah Thaqif gelak... Kaisah pun bukan main bijak lagik amik ati adik dia... bukannye ape, actuallynye, Muhammad Alif Thaqif kalau ibu Kaisah and Thaqif ada kat umah jek... memang nak berkepit je la kejenya... sampai if I were to go to the toilet pun, Thaqif akan menangis semahu-mahunya... kalu ayah Kaisah and Thaqif or ummi yang jaga... elok jek... pandai jek bawa diri... geram tul...

So, last nite, as usual, ibu Kaisah and Thaqif dah tidak tertahan lagiks... masa Thaqif dok leka main ngan blocks dia, diriku pun menyelinap le ke tandas... ingatkan my genius prince tak perasan... tolong skit ek, sekilas ikan di laut sudah kutahu jantan betinanya... baru jek lock pintu tandas, sudah kedengaran bunyi Thaqif menangis... aiyakkk... lepas dah settle bagaiii, aku pun keluar la dengan muka tak bersalah... tengok-tengok Thaqif dah ada kat depan pintu toilet... angkat dia pastu terus la ke dapur... dahaga la pulak... nak dukung Thaqif lagik, nak amik gelas lagik, nak amik botol air lagik, nak bukak peti ais lagik... perghhh... banyaknye keje nak buat... mana cukup tangan kan?... so, aku letakkan Thaqif kat bawah... ape lagik, menangis la lagik... masa nih la Kaisah come to the rescue... main nyorok-nyorok kat dapur... Kaisah nyorok kat belakang mesin basuh while Thaqif berdiri sambil memegang peti ais... gelak sana-gelak sini... aman dunia...

=> tengkiu kakak princess (Kaisah called herself princess...)

Tuesday, March 1, 2011

@ begitukah cinta

0 comments

Pelakon drama Begitukah Cinta ni ialah Nazim Othman, Ainul Ashah, Aida Khalida, Shahronizam, Ku Fridah, Wan Nor Azlin, Khairil Anwar, dan Ramona Zamzam.

Kisah ni diilhamkan dari Ibu Mertuaku (filem P Ramlee), cuma yang beza sebelah pihak lelaki yang kaya, Nazim Othman yang jadi anak orang kaya, dia jatuh cinta dengan rakan sekolej yang miskin bernama Riana... Ibu Nazril (Nazim Othman) lakonan Aida Khalida ni tak suka orang miskin... macam Antara Dua Darjat la pulak cuma kali ini yang kurang beradanya pihak perempuan...

Dalam drama ni ada kisah tentang gejala sosial dan keruntuhan moral, iaitu kisah pelajar kolej yang jadi GRO atau pelacur kelas atasan untuk mendapatkan wang tambahan dan hidup mewah... cereka ini mengetengahkan bahawa kita kena percaya kepada Qada' dan Qadar (in a way)... yang mana ramai orang yang lupa akan benda-benda seperti ini, yang sangat dipentingkan kini adalah darjat... but they themselves lupa darjat di sisi Allah yang paling penting...

=> kalau nak diikutkan memang ramai ibu-bapa yang macam ni... dok sibuk sangat pentingkan darjat... ada gak tu kadang-kadang tu, sibuk dok pentingkan berapa tinggi orang tu belajar... berapa banyak gaji orang tu...
=> moral of the story, percayalah kepada Qada' dan Qadar... buatla macam-macam manapun, kalau dah 'itu' jodoh mereka... tetapla mereka akan bertemu jua... wallahualam...

Monday, February 21, 2011

@ breastfeeding beyond age 2 - KESEDARAN

0 comments
1. Comfort and Security
Providing comfort is one of the fundamental reasons many moms continue to nurse beyond age two. The toddler years are full of frustrations and overstimulation, and nursing can be calming and reassuring. As Missouri mother Jessica B. shares, breastfeeding a toddler continues to offer a special bonding experience for mother and child: "We are so comfy and snuggled together... it's a really nice bonding time for mother and child."

2. Letting the Child Decide When to Wean
While many moms certainly enjoy the bonding time that breastfeeding offers, Circle of Moms members who have chosen to breastfeed beyond age two emphasize that they breastfeed for the child's sake, not their own. Liz B., who is breastfeeding a 2-year old, explains: "I don't feed her for my own benefit. In fact, I am over it. But, my little girl likes the closeness and the time out for her. I think we can rush our children too much with things. I'm trying to be easygoing with her, and she will stop when she is ready." Like Liz B., moms who breastfeed into the toddler years often decide to let their child self-wean. Karen T. shares: "I'm currently nursing my 23-month-old and will continue to do so until she's ready to stop...I believe it's best to allow the child to make this choice on his/her own."

3. Stronger Immune System
Toddlers are major germ magnets, touching and tasting everything in sight. While experts tend to agree that the most significant health benefits from breast milk occur during in the child's first year, many moms still credit the antibodies in breast milk with helping to combat infections and decrease the severity of illnesses during the toddler years. Celeste C. shares: "While my twin boys did get sick, I credit breastfeeding for the shorter duration (i.e., one of them got RSV and he was only sick for a few days)." Similarly, Mel R., a mother of 3 in Coventry, shared: "My son has only ever been poorly once, and that was only a cold. He never needs the doctor, and he is in the 97th percentile for both his height and weight."

4. Nutritional Boost
While solid foods are usually toddlers' primary source of nutrition, many breastfeeding moms feel that breast milk offers an important nutritional boost to a child's diet, especially since toddlers are notoriously picky eaters. As Cindy M., a mother of one, explains, "My son doesn't always want to eat a lot of table food or enough of the RIGHT foods. Continuing to nurse helps me feel confident that he's still getting good nutrition, even on days that he doesn't feel like eating all his veggies or chicken."

=> credit to CircleOfMums
=> actually I used to scold Kaisah when she wants to breastfeed... dah more than 2 years ok... tak larat... but when I read this article... keinsafan terus melanda...

@ 31 and thank you Allah

0 comments
Alhamdulillah... on 18th February 2011... genaplah usia ibu Kaisah dan Thaqif menjangkau ke 31 tahun... owh, I just cannot believe it... dolu-dolu selalu pikir... camnelah bila umur 30 tahun, 40 tahun... and here I am... dah masuk ke alam itu dah... ya Allah, terima kasih kerana mengurniakan segala kebahagiaan dan kejayaan kepadaku dan keluargaku... semoga kami akan sentiasa mendapat rahmatMu...

1) Hubby telah membuat a mini surprise so-call celebration...


2) My bff telah datang ke rumah untuk menyelebrate besdayku... thank you Alia & Sabri...


3) An old skool fwen from standard 1 - FNZ... belanja makan... tengkiu Farah...

4) Menyambutnya bersama rakan-rakan lain...

5) Planned to celebrate with ex-opismate... tentatively Friday 25/02/2011...

6) Beloved sister will be coming over... tentatively 26/02/2011...

7) Warm wishes and thoughts through e-mails, sms, social network and others...

=> I love all of ya...

Tuesday, February 15, 2011

@ salam Maulidur Rasul

0 comments

Tuesday, February 8, 2011

@ angry!!!

2 comments
Don't know about others BUT it was so damn hurt right in the heart when we damn care about others who's actually a damn parasite to us but they do not care even a single shit about us... in front of others, acting damn good angelic mode... why are there a lot of people (can we call them people?...) in this great world... damn hurt for god sake... HUH!!

Sunday, January 23, 2011

@ kesedaran

0 comments
Just now I watched a drama which focused on parents yang mempunyai anak OKU whereby the boy merupakan seorang kanak-kanak yang pekak dan bisu... however, despite all that, he was a bright and brilliant boy... his mother was so-so 'shy' on him and have a negative thought of her own son, on the other hand, the father was very positive and believe in his son's capabilities... lagipun mak dia nih dok sibuk dengar kata-kata orang... whereby orang-orang di sekeliling nih selalunya BUKANnye nak menyenangkan hati orang lain... dah la tak nak menolong, menyusahkan dan menyakitkan hati orang lagi ade... dunia... dunia... that's y the mother became like that towards her own son...

Moral of the story: Kita perlu sentiasa positif terhadap semua orang... jangan jadikan kekurangan seseorang itu sebagai suatu bahan umpatan sebaliknya bersama-samalah kita membantunya ke arah kebaikan dan keredhaan Illahi...

@ happy 2y8m birthday

0 comments
Happy 2 years and 8 months birthday to our heroin Nur Alif Kaisah...

Ibu, Ayah, adik Thaqif love you so much...


Monday, January 17, 2011

@ happy 8 months birthday

0 comments
Happy 8 month birthday to our hero Muhammad Alif Thaqif...

Ibu, Ayah, kakak Kaisah love you so much...


Saturday, January 8, 2011

@ ahlan wasahlan 2011

0 comments

Rasanya masih belum terlambat nak ucapkan ahlan wasahlan kepada 2011... we've started our year with a great family-day-out @ river breakaway... now, hoping for a great year ahead bundled with genius intelligent kaisah & thaqif, incredible loving marriage life, success in career & studies, joyous moments plus all the great things that anyone could write in the wish list... may Allah grant and bless all of us... AMIN...

@ some of Kaisah's artwork

0 comments

Antara hasil kerja Kaisah yang telah berjaya dirakamkan... payah sebenarnye nak rakamkan hasil kerja Kaisah... sebab dah pandai malu sekarang nih... ahaks...

weolls @ connected

weolls @ popular posts

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates