[BLOGGING IS IN THE BLOOD | REVIEW | TRAVEL | EVENT | PRODUCTS | BOOKS | FOOD AND BEVERAGES | SAFETY | HEALTH | QUALITY ASSURANCE | MYSTERY SHOPPING | TRANSLATION | PARENTING | FAMILY | EVERYTHING.] [FOR ANY REVIEW | EVENT | ADVERTORIAL | FREELANCE | TRAINING | CATERING | ALL KINDS OF JOB | KINDLY CONTACT: 018-2767882 / HARTINI.HUSSAIN.WORK@GMAIL.COM] [ANY PICTURE(S) WHICH WAS @ WERE NOT ORIGINATED BY US ARE THE PROPERTY OF THE OWNER AND THE CREDIT GOES TO THEM.]

Breaking

Wednesday, May 13, 2020

MINUMAN TERBAIK YANG MEMELIHARA METABOLISM DAN MENGANDUNGI MINERAL


Memang cur-lass sangat kan uollssss, sahur minum koko... hehehehe... kalau nak diikutkan, mesti ramai yang menjangkakan bahawa Shake Me Cocoa ni lebih kuranglah macam minuman coklat yang sedia ada di pasaran NAMUN tidak begitu ya... ada pelbagai khasiat sebenarnya yang terkandung di dalam setiap satu sachet Shake Me Cocoa...

SHAKE ME COCOA Hai O adalah minuman berprotein yang sihat, lengkap dan lazat dalam satu peket mudah. Shake ME Cocoa Hai O dirumus istimewa daripada protein berkualiti tinggi yang ditambah dengan garam buluh asli dari Korea, serat makanan, ekstrak garcinia cambogia asli, multivitamin dan mineral. Kebaikan dan khasiat bahan-bahan ini dalam shake me cocoa Hai O diadun sempurna dengan koko mewah bertaraf premium yang memberikan anda sensasi rasa coklat yang lazat... haaa, best ke best?... 

Tahukah anda bahawa protein dalam Shake Me Cocoa adalah sebatian kedua terbanyak di dalam badan selepas air?... ia merupakan komponen utama dalam benda hidup dan membentuk struktur asas dalam setiap sel hidup termasuklah hormon, enzim dan antibodi selain terlibat dalam kebanyakan interaksi metabolism...  protein dalam Shake Me Cocoa penting untuk tumbesaran dan pemulihan serta pemeliharaan otot-otot, tisu, rambut, kuku dan banyak lagi... selain itu, protein turut dikenali sebagai sumber tenaga yang mana setiap gram protein dalam Shake Me Cocoa membekalkan 4 kilo kalori... secara ringkasnya, protein dalam Shake Me Cocoa amat diperlukan untuk fungsi badan, kecergasan dan kesejahteraan kesihatan maka adalah penting untuk kita memilih sumber protein yang baik ya semua... 


Konsep 3M - (PEMELIHARAAN, METABOLISME, MINERAL)

PEMELIHARAAN 
Protein Pekat Berkualiti Tinggi


1) Kaya Protein yang membekalkan 11g protein dalam setiap hidangan. 
2) US FDA mencadangkan pengambilan 25g protein soya sehari untuk membantu menurunkan kolestrol darah. 
3) Protein dalam Shake Me Cocoa Hai O lengkap dan berkhasiat yang dibekalkan oleh protein soya, protein whey dan protein soya terasing
4) Khasiat yang lengkap dalam Shake Me Cocoa Hai O - mengandungi 9 asid amino penting yang tidak boleh sisintesiskan oleh badan tetapi  mesti diambil daripada makanan.

5) Shake Me Cocoa Hai O membina dan memulihkan sel termasuklah otot, tisu, rambut kulit, kuku dan lain-lain. Membentuk antibodi, enzim dan hormone yang penting untuk tindakbalas metabolism dalam badan. 

6) Shake Me Cocoa Hai O Menganduing BCAA (Branced-chain animo acid), sekumpulan asid nimo penting iaitu leucine, isoleucine dan valine. BCAA memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga semasa bersenam, pembentukan otot, pengurangan otot letih dan pengekalan jisim otot. 

7) BCAA dalam Shake Me Cocoa Hai O penting untuk pengurusan berat badan yang sihat kerana ia menghalang kehilangan otot terutamanya ketika penurunan berat badan yang intensif. Jisim otot yang kurang lemak membantu meningkatkan kadar metabolism dan membakar lemak dengan lebih cepat! 

METABOLISME
Garcinia Cambogia Asli Membantu Menyekat Lemak Sepanjang Hari 


1) Gracinia Cambogia, mengandungi bahan aktif Asid Hidroxicitrik (HCA) dalam Shake Me Cocoa Hai O sangat dikenali kerana khasiat mujarabnya dalam menurunkan berat badan dan meningkatkan metabolism. 
2) HCA dalam Shake Me Hai O bertindak sebagai penyekat lemak yang berkesan. Ia  menghalang kalori daripada disimpan sebagai lemak badan. HCA membantu menukarkan kalori kepada glikogen iaitu bahan yang penting untuk pembentukan otot. 
3) Gracinia Cambogia membantu meningkatkan metabolisme, menggalakkkan penghasilan tenaga yang berkesan untuk kecergasan sepanjang hari. 
4) HCA dalam Shake Me Hai O mengurangkan selera makan untuk mengelakkan berlakunya kejadian makan berlebihn dan membolehkan anda mengawal pengambilan kalori dengan lebih berkesan semasa proses penurunan berat badan. Terbaiklah Shake Me Cocoa ni!



Kaya Serat Makanan 

1) Shake Me Cocoa Hai O mengandungi inulin iaitu sejenis serat yang boleh larut tetapi tidak boleh dihadamkan. 
2) Shake Me Cocoa Hai O kaya serat yang membuatkan anda berasa kenyang lebih lama
3) Inulin dalam Shake Me Cocoa Hai O menggalakkan penuruan berat badan secara sihat kerana inulin dalam shake me cocoa mengurangkan 'hormone lapar' dan membuatkan perut berasa kenyang. 
4) Oleh sebab inulin tidak boleh dihadamkan oleh perut ataupun susu kecil, ia beredar turun ke usus bawah dan bertindak sebagai prebiotik ataupun sumber makanan kepada bakteria baik di dalam usus. 
5) Inulin dalam Shake Me Cocoa Hai O membantu meningkatkan penghadaman, merangsang pembiakan bakteria baik dalam usus, menggalakkan pelawasan dan melegakan sembelit.  

Manfaat Lain Serbuk Koko Premium 

1) Coklat dalam sShake Me Cocoa Hai O adalah kaya dengan asid stearik dan antioksidan flavonoids. 
2) Kajian menunjukkan bahawa asid stearik dan flavonoids membantu menggalakkan kesihatan jantung dan mengurangkan lemak visceral, iaitu lemak badan yang disimoan dalam kaviti abdomen yang dikaitkan dengan peningkatan risiko kesihatan. 

MINERAL 
100% Garam Buluh Asli dari KOREA 

1) Shake ME Cocoa Hai O diperkaya dengan 100% garam buluh asli dari Korea yang mengandungi banyak mineral dan mikroelemen termasuk kalsium, magnesium dan potasium. 
2) Diperkuat Dengan Campuran Vitamin dan Mineral dari Amerika Syarikat.
3) Shake ME Cocoa Hai O diperkaya dengan pelbagai vitamin, mineral dan elemen surih.
4) Vitamin-vitamin B termasuklah Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7 dan B12 yang membantu meningkatkan metabolism dan memberikan kecergasan sepanjang hari.
5) Diperkaya dengan Vitamin A,C, D, E, K , Kalisum, Magnesium, Zat Besi, Fosforus, Kromium, Tembaga, Selenium, Mangan, Iodin, Molybdenum yang membekalkan vitamin-vitamin penting, mineral dan elemen surih yang meningkatkan lagi kadar metabolism dan pengekalan kesihatan  yang baik. 



Khasiat secara ringkas:
1) Hanya 97 kilo kalori dalam setiap hidangan.
2) Kaya protein.
3) Kaya serat makanan.
4) Kaya magnesium.
5) Sumber kalsium.
6) Kaya Vitamin B12.
7) Kaya Vitamin C.
8) Tiada gula tambahan.
9) Tiada kolestrol.
10) Tiada lemak trans.
11) Tiada bahan pengawet.
12) Tiada pewarna tiruan.
13) Tanpa fruktos - mesra diabetik.

Minuman berprotein berkualiti tinggi SHAKE ME COCOA Hai O ini juga lengkap dan sangat sesuai untuk kanak-kanak, remaja, orang dewasa sehinggalah warga emas... mereka yang sedang dalam usaha menurunkan berat badan juga vegetarian juga sesuai untuk consume minuman ini... apa tunggu lagi gaissss, jom dapatkannya sekarang... bila lagi nak minum minuman berkhasiat tapi tetap sedap dan menyelerakan kannnn?... 


Your trusted agent ID: MY1079989

Sambil stay at home tu, boleh shopping online... ingat, duduk di rumah ye gaissss... let's break the chain... wassap 019-3458610... #COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO

xoxo

14 comments:

  1. Shake Me ini rasa sedap dan tak rasa susu yang biasa tu.klau nak rasa berlainan boleh lah campurkan Shake Me ini.

    ReplyDelete
  2. sesuai sangat kalau rendah kalori ni, minum banyak kali pun tak risau lemak bertambah. Banyak pulak tu khasiat dalam segelas koko curlass ni

    ReplyDelete
  3. minuman yg berprotein tinggi mmg bagus...suka juga minuman berasaskan koko ni

    ReplyDelete
  4. Bagus ni minum lagi lagi bulan puasa. Bangun sahur shake shake je.

    ReplyDelete
  5. What an awesome product! I love hot chocolate. Thank you for sharing your review on this product ya.

    ReplyDelete
  6. wahh bew product from hai o. kena cuba ni. mesti tak manis sebab ada garam buluh tu. sedappp

    ReplyDelete
  7. Suka minum hot cokelat... teringat hit chocolate di London memmang sedap huhu apatah lagi masa musim sejuk. Produk ni blm pernah try lagi.

    ReplyDelete
  8. Kalau LH suka minum minuman coklat ni bukan sebab nak diet. Sebab sedap. Haha.

    ReplyDelete
  9. Bole la kalau nak diringkas kan sebagai supplement tambahan yang kengkap dengan khasiat pemakanan seimbang kan.. Menarik ni.. Perisa koko pulak tu.. Xlah muak bila minum

    ReplyDelete
  10. Tak pernah tahu ada produk minuman berkhasiat ni. Bila baca satu persafu khasiat yang ada. Wow not bad. Produk Hai O memang kebanyakannya bagus.

    ReplyDelete
  11. nyummy sedapnya coklat. Menarik Shake Me Cocoa Hai O ni. minuman berprotein tinggi dan rendah kalori ni memang bagus

    ReplyDelete
  12. boleh la cuba nanti faedah untuk kesihatan bagus sangat produk ni. perasa pun sedap tu.

    ReplyDelete
  13. Yaaa bagus ni minuman ni, rasa coklatnya sedap...walau kata ada garam buluh, ramai ingat masin-masin, tapi rasa coklatnya tetap pekat...Sis dah cuba, ada kawan bagi cuba sepeket...

    ReplyDelete
  14. Mat Drat suka hot chocolate jugak... tapi bila nak beli akan tetao tgk ingredient dia. mcm ni, cholestrol free... kira bagus ni

    ReplyDelete

[INFO] If you are interested in placing any link in any of the entry, please contact the author at hartini.hussain.work@gmail.com.

[DISCLAIMER] https://weolls.blogspot.com and the owners of this blog in particular will not be liable for any liability, damage, loss, loss of risk, personal or otherwise resulting from, directly or indirectly from the use and application, of what also content obtained from this blog.

The blog owner will also not be responsible at all for the comments posted and it is the responsibility of the author of the comment itself.

All articles produced by the owners of this blog are just personal opinions that want to be shared with the readers of this blog as well as for a collection of references for blog owners' future use.

Click The Picture For Best Deals At Balok Pahang

Click The Picture For Best Deals At Desaru Coast Johor

Click The Picture For Best Deals At Genting Highlands Pahang