[BLOGGING IS IN THE BLOOD | REVIEW | TRAVEL | EVENT | PRODUCTS | BOOKS | FOOD AND BEVERAGES | SAFETY | HEALTH | QUALITY ASSURANCE | MYSTERY SHOPPING | TRANSLATION | PARENTING | FAMILY | EVERYTHING.] [FOR ANY REVIEW | EVENT | ADVERTORIAL | FREELANCE | TRAINING | CATERING | ALL KINDS OF JOB | KINDLY CONTACT: 018-2767882 / HARTINI.HUSSAIN.WORK@GMAIL.COM] [ANY PICTURE(S) WHICH WAS @ WERE NOT ORIGINATED BY US ARE THE PROPERTY OF THE OWNER AND THE CREDIT GOES TO THEM.]

Breaking

Thursday, May 14, 2020

RESIPI ROTI JOHN MUDAH GILA

Assalamualaikum dan hai everything... malam ni makcik rasa penat sungguh laaaa... sakit belakang dibuatnya dek kerana dok berdiri je tadi... penat berdiri, melunjur, penat melunjur, bersila pulak... walaupun begitu, penat sakit belakang tak la sepenat apabila melayan spesies yang macam kat bawah ni kan... mana-mana la kita pergi pun, memang akan ada je spesies cenggini...

Kalau tinggal rumah sewa
Tapi beli kereta mewah
Amboi amboi
Kalau mahu gaji besar
Tapi kerja sambil lewa 

Mari-mari tuan puan akak adik abang dengar ini cerita 
Ambil teropong kaca mata tengok jenguk dipersila 
Nak panggil waras susah tak baik kalau gelar gila 
Ni kes sebelanga susu rosak akibat dua tiga titik nila 

Bila masuk kerja, tak pernah on time 
Lepas masuk kerja, dia terus Online 
Tak boleh buat kerja, sibuk jaga hal orang lain 
Tangan mengelat, kaki mengular, mulut celupar, lambat masuk, awal keluar

Nampak tak?... hehehehe... tapi takpelah... bagi makcik, yang penting kita jalankan tugasan kita dengan ikhlas dan setimpal dengan apa yang telah diamanahkan kepada kita... kerja adalah ibadah... jadi marilah kita menjadi hambaNya yang berjaya duniawi dan ukhrawi...

Okay, hari ni makcik nak share sikit resipi Roti John yang mudah sangat nak dibuat dan insyaAllah anak-anak pun akan suka...


Bahan-bahan:
1) Telur.
2) Garlic.
3) Unsalted butter.
4) Serbuk sweet potato IK atau vege IK.
5) Roti.
6) Serbuk ayam IK.

Cara-cara:
1) Sapukan unsalted butter pada roti dan bakar seketika.
2) Dalam mangkuk, pukul telur, serbuk sweet potato IK, serbuk ayam dan garlic.
3) Tuangkan telur ke dalam pan dan tekapkan roti.
4) Masakkan sehingga telur masak dan terbalik kan roti 5 saat.
5) Angkat roti.

Tadaaaa... dah siap... mudah kan?... dah la mudah, sedap pulak tu... kalau korang nak dapatkan produk IK, boleh je klik kat sini... insyaAllah anak-anak akan semakin berselera makan dan yang paling penting ialah ianya dihasilkan daripada bahan-bahan yang bermutu dan semestinya terjamin kebersihannya... halalan toyyiban gitu...

Ingat makanan baby and toddler, ingat IK...
Remaja dan ibu-ayah pun boleh makan juga tau...


Sambil stay at home tu, boleh shopping online... ingat, duduk di rumah ye gaissss... let's break the chain... wassap 019-3458610... #COVID-19 #stayathome #dudukdirumah #kitajagakita #frontliners #socialdistancing #basuhtangandengansabun #jagakebersihan #kkm #mkn #malaysiabersatu #janganbalikkampung #wecangothroughthis #RMO #MCO #babyfoodhalal #babyfoodhomemade #babyfoodsedap #babyfoodberkhasiat #babyfoodberkualiti #izliyahkitchenbabyfood #izliyahbabyfoodagent #izliyahbabyfood #izliyahkitchenhomemadebabyfood #izliyahkitchen #babyfood #babyfoodrecipes #trustedseller #dealifshoppe #kedaionline #onlineshop #onlineseller

xoxo

14 comments:

  1. mudah btul ..yg ni resepi tkde letak daging cincang...xmkn lg rotijohn bln ramadhan ni

    ReplyDelete
  2. Wuuuuu sedapnya roti john makan time berbuka puasa.. Pakai serbuk IK je ye buat penyedap rasa. Boleh usha ah nnt

    ReplyDelete
  3. Mudah betul resepi roti john ni. Haa ni nak pi cari serbuk IK ni. Dah jumpa nanti Qiss try resepi ni okeh. Mudah sangat. Mesti sedap kan.

    ReplyDelete
  4. Memang nampak mudah, jadi boleh la saya cuba buat untuk berbuka nanti.

    ReplyDelete
  5. Rawlins pun buat - guna bread gardenia tu sebab nak habiskan bekalan kat rumah time pkp dan puasa nie. Simple gak hehe

    ReplyDelete
  6. Tak pernah lagi buat roti john sendiri, selalu beli aje...nanti boleh gak le cubanya sebab anak-anak semua ada ni...

    ReplyDelete
  7. simple je rupanya ya. nanti saya cuba based on resepi ni ya. thanks sharing

    ReplyDelete
  8. La, mudah je buat roti john rupanya. tula, bila dah terbiasa beli ni rasa macam susah je nak buat, padahal kalau buat sendiri senang je. Bagus juga la bila kena duk rumah ni. semua buat sendiri.. hehe

    ReplyDelete
  9. senang je ek buat roti john ni rupanya, boleh la Mat Drat try lepas ni

    ReplyDelete
  10. senang je. tapi nak buat tu malas haha tapi feveret roti john ni. bestt

    followed here #64

    ReplyDelete
  11. ok boleh try ni. Dari hari tu nak buat roti john tapi tak buat2 lagi. petang ni boleh la try.

    ReplyDelete
  12. Setisp kali Ramadan mesti ada Roti John kan? Tapi tak minat sangat. Nape nama John ek Siapa tau?

    ReplyDelete
  13. Ye memang mudah sangat dan sedap. Haritu pun saya ada try buat roti john tapi pakai roti gardenia je. Macam ek nak beli roti mcm ni

    ReplyDelete
  14. Oh yumsss, nak cuba sendiri kat rumah coz i like to eat roti john tipa kadang yang beli kat luar the ingredients macam sikit sangat

    ReplyDelete