SEGMEN BLOGLIST PERTAMA BLOG HAYATISUKIDOTCOM

Assalamualaikum dan hai hai hai everything... dah agak lama juga aku tak bersiaran kan... ada beberapa perkara yang memerlukan perhatian mendalam beberapa minggu ni antaranya:
1) Kelas yang aku tengah pursue - certification
At the moment, kelas dilakukan secara online but of course sometimes ada yang straight mudah difahami dan ada yang perlukan perbincangan lanjut... basically, tahap kefokusan aku kat kelas masih okay cuma a few distractions macam anak nak tu la nak ni la, ada yang berebut la, ada yang dok bermain la... but apa-apa pun, aku tetap bersyukur sebab kelas online ni memudahkan aku untuk adapt dan arrange masa aku accordingly menurut our new normal... ada sekali tu siap sempat pergi pantai Desaru seh (sebelum PKPB).. hehehehe, depa pi bina istana pasir, aku dok kat tepi tu belajo... why not kan... sambil menyelam minum air...
2) Final documentation tasks berkenaan inspection
Yang ni kalau nak diikutkan memang sampai tak boleh nak angkat punggung nak pergi ke toilet langsung pun sebab memang banyak nau forms yang nak dicheck dan acknowledged... memang banyak tapi aku suka sebab inspection ni dah jadi macam darah-daging aku... kiranya walaupun beribu-ribu inspections yang perlu dilakukan pun aku memang suka... teringat zaman mengandungkan Nuha dulu, sampai panjat tank pun aku buat masa dah 8 bulan setengah (but of course with all of the protections la kan)... time mengandungkan Kaisah, Thaqif dan Khairah pun aku lasak je... haaaa, baru aku perasan, patutla depa dok aktf sokmo kan... hehehehe...
3) Kelas online Kaisah, Thaqif, Nuha, Khairah.
Sampai serabut kepala kadang-kadang tu tengok group WhatsApp... mana message daripada cikgu, mana message daripada parents... seriously, aku memang respect those parents yang boleh maintain follow group-group kelas anak-anak... aku memang kena pull up my socks in this matter


Tadi, sambil aku browse the entire WhatsApp group anak-anak dan pick up back whatever yang dah ketinggalan, aku recce blog sahabat-sahabat blogger yang lain... then, aku landed kat blog ni... ada segmen  bloglist ohoiiii... apo leei?... memang tak nak ketinggalan la aku ni kan kan kan... dapat masuk bloglist atau tidak lain cerita... yang penting dapat berkenal-kenalan dengan sahabat blogger... aku masih lagi keep in touch dengan geng blogger since 2008 tau... kiranya, walaupun kami hanya dipertemukan di alam maya but the bond is there gitu... yelah kan, kita berkawan biar beribu, BERKASIH BIAR SATU... agitchewwww...

Pencarian bloglist ini dibuat bagi bulan November dan Disember 2020, bermula pada 5 November 2020 sehingga 20 November 2020, tepat jam 6.00 petang. Semua blogger Malaysia sangat dialu-alukan untuk join segmen ni.

Syarat-Syarat Penyertaan:
1) Follow blog hayatisuki.com.
2) Follow instagram pengedarshakleekapar.klang.
3) Buat entri bertajuk Segmen Bloglist Pertama Blog HayatiSukiDotCom.
4) Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen di entri ini.

Mudah kan korang?... jom join jom... see you there ya gaissss...

xoxo

mazharalti

Event planner at all time, a mother to three intelligent pretty gals and an intelligent handsome boy always, a wife to a loving husband forever, a one stop service provider to all of my valuable customers

8 Comments

Previous Post Next Post