IBU-IBU TAK PAYAH RISAU DAH KALAU ANAK TIDUR KELUAR AIR LIUR BASI

Setiap kali buka sarung bantal yang nak dibasuh, mesti rasa geli tengok rupa bantal yang dah kuning, bertompok-tompok coklat. Belum lagi hidu, ada kalanya buang je sarung dah ada bau semerbak.

“Nasib baik pakai sarung, kalau tak memang tak ada hati nak tidur”, monolog sendiri dalam hati.

Lembapan daripada air liur basi, peluh dan rambut yang basah terperangkap dalam bantal menyebabkan fiber mati. Bagaimana ia mati? Begini. Bantal biasa memerangkap debu kotoran. Apabila ia bercampur dengan wap air, ia menjadi mendap bersama fiber. Lama-kelamaan fiber tidak dapat mengembang dan mati. Fiber yang mati menjadikan bantal menipis, tidak gebu dan isi berketul-ketul serta lembik.


So sekarang you all dan tahu kenapa bantal kat rumah kita jadi leper dan lembik. Bagaimana nak atasi?

Selain rajin tukar sarung bantal dan tepuk bantal setiap hari, pemilihan bantal yang berkualiti adalah sangat penting. Anda boleh gantikan bantal biasa di rumah dengan bantal yang boleh di basuh.

Gunakan bantal hotel DAG jenis H-Classic kerana ia diperbuat dari teknik hollowfill yang menjadikan ia empuk dan selesa untuk tidur. Dilengkapi dengan tag MACHINE WASHABLE pada sebelah sisi bantal, ia telah diuji kaji dan terbukti boleh basuh tanpa merosakkan tekstur dalaman bantal.

“Saya dah guna bantal tu. Lembut, gebu sedap buat tidur. Mak ayah datang rumah mereka teruja dapat tidur bantal hotel”.


“Bantal ni dah selesaikan masalah hidu bau bantal yang busuk dan masam setiap hari”.

“Masalah sakit tengkuk saya hilang lepas guna bantal hotel DAG. Sebelum ni terpaksa tidur guna dua bantal, ketinggian dan tekstur dia sangat sesuai dengan citarasa tidur saya”.

Kenapa anda patut miliki bantal H-Classic?
1) Bertaraf hotel 4 bintang.
2) Tidak terdapat di pasaran biasa seperti pasaraya atau kedai perabot.
3) Anti debu, anti hama dan tidak mudah memerangkap habuk serta kotoran.
4) Diperbuat dari fiber yang berkualiti serta tahan lasak.
5) Boleh dibasuh dengan mesin basuh.
6) Menyelesaikan masalah bantal cepat lembik dan leper.
7) Membantu masalah bantal berbau dan berpeta.


Harga H-Classic adalah RM 45.30.
Untuk belian lebih daripada 2 biji, dapatkan diskaun lebih lagi!

Wow!!! Jimat banyak tu.
Beli 4 biji jimat sehingga RM 11.20. Berbaloi sangat.

INGAT DAG, INGAT BANTAL HOTEL.

“Sleep Like A King


xoxo

Share:

10 comments:

  1. Bantal DAG boleh basuh dalam mesin basuh? Serius? Akak ada yang masa memula mereka jual tu. Dah leper, nak basuh bleh ke? Bantal fav anak-anak DAG ni.

    ReplyDelete
  2. Nampak gebunya. Tidur malam lena selesa bangun pun tak nak. hihi

    ReplyDelete
  3. senangnya kalau guna bantal ni takyah pikir kalau bantal kotor kan, basuh je

    ReplyDelete
  4. Hahaha. Tak tertahan pasal bau tu. Tu memang betul, Rawlins sampai buang a few bantal la and beli baru. Ada nie, boleh pakai lama la kan.

    ReplyDelete
  5. Saya pon dok mencari bantal macam ni. Beli kat shopee dpt bantal entah papee... Nanti saya try yg ni eh..tq share

    ReplyDelete
  6. Betul tu, boleh cuci yang jadi mudah.. Sis ada dua bantal ni, dapat hadiah kawan bagi.. tidur selesa dan tang kotor tu memang senang, masuk mesin je cuci..

    ReplyDelete
  7. Air liur basi tu kira normal la, yg dewasa pun ada je air liur basi kan. Ada seketul bantal ni kat rumah, memang lembut.

    ReplyDelete
  8. Wahhh nampak sgt selesa la bantal ni... Boleh beli la nanti utk ganti bantal lama!

    ReplyDelete
  9. Tgk bantal ni pun sis tau mmg selesa. Tak pernah guna bantal DAG tapi sgt menarik features dia

    ReplyDelete
  10. Bagusnya bantal nie sebab washable. Xdelah bantal tu berbau. Selalu mmg guna spray pewangi je utk bantal2 yg xboleh dibasuh nie. Tp tetap berbau

    ReplyDelete


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS