Monday, April 3, 2017

FESTARI PJ 2017 - TARIAN INANG TAMAN SARI




Persembahan pembukaan telah dilakukan oleh puteri-puteri dari SK Assunta 1 dengan tarian inang taman sari yang sungguh lemah-gemalai... walaupun cuaca agak suram dengan hujan rintik-rintik membasahi bumi, namun, ia tidak sekalipun mematahkan semangat anak-anak ini untuk mempersembahkan tarian yang menarik... para peserta telah menjalani latihan intensif sepanjang cuti persekolahan yang lalu di samping latihan susulan yang diadakan pada waktu persekolahan... 

Dorongan daripada guru pelatih, ibu bapa juga sahabat seperjuangan membuahkan hasil apabila mereka berjaya melayakkan diri ke pertandingan akhir yang akan diadakan pada 08/04/2017 ini di Auditorium MBPJ, Dewan Sivik... para penari terdiri daripada 12 orang murid berusia seawal 7 tahun sehingga tahun 6... 

Sri Assunta diharap dapat mengekalkan momentum persembahan yang memikat untuk terus menggapai kegemilangan dalam melestarikan tarian tradisional di persada kebangsaan... semoga terus berjaya dan diharapkan agar Festari PJ 2017 bakal menjadi batu loncatan untuk anak-anak ini mengorak langkah lebih jauh di dalam arena tarian... my daughter is in the team uolls!!! Tu yang excited tu... hehehehe... 

When we came back from the competition, tak habis-habis Kaisah, Nuha dan Khairah dok menari je... hmmmp, kat mana ya kalau nak masukkan tiga orang kanak-kanak riang ni untuk mengasah lagi bakat mereka ni?... akan ku tanya kepada incik Google ini... hahahaha...

Jom kita buat persiapan untuk 08/04/2017... uolls pun... jangan lupa untuk menghadiri majlis yang gilang-gemilang ini ya... go Sri Assunta go!!! We support you through thick or thin...

xoxo

0 comments on "FESTARI PJ 2017 - TARIAN INANG TAMAN SARI"

weolls @ world

weolls @ labels

 

All About Us Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates