AISKRIM MALAYSIA - SEDIA MENERIMA TEMPAHAN









Aiskrim Malaysia in the house gaissss... 
Bersedia untuk menerima tempahan... 
Choki-choki baru 80 sen je tau... 
Meh wassap, kita boleh bincang-bincang... 

Menu Aiskrim Malaysia: 
1) Choki-choki coklat - susu 
2) Choki-choki chocomilk - susu 
3) Laici jelly 
4) Laici sumi 
5) Laici sumi puding 
6) Laici mint jelly 
7) Fruitale (hijau) sumi puding 
8) Fruitale (hijau) sumi 
9) Fruitale (hijau) jelly 
10) Fruitale (hijau) mint jelly 
11) Asam with flakes 
12) Laici with jeruk mangga 
13) Frozen jelly 
14) Frozen sumi 
15) Frozen sumi puding 
16) Frozen mint jelly 
17) Jambu merah jelly 
18) Jambu merah sumi 
19) Jambu merah sumi puding 
20) Anggur jelly 
21) Anggur sumi 
22) Anggur sumi puding 
23) Anggur mint jelly 
24) Asam with jeruk mangga 
25) Cendol susu gula merah - susu (bergantung kepada availability of stock cendol yang berkualiti)
26) Milo kaw - susu 
27) Oreo - susu 
28) Milo Nabati - susu 
29) Frozen Oreo - susu 
30) Kopi susu kaw - susu 
31) Teh susu kaw - susu

Boleh juga kalau nak perisa lain... freshly homemade... makcik ada buat banyak lagi jenis aiskrim Malaysia ye gaissss... walau bagaimanapun, kalau uollssss ada menu asikrim yang uollssss teringin nak tempah dengan makcik, boleh je makcik buatkan... ala-ala your wish is my command gitu... hehehehe...


#aiskrimmalaysia #aiskrimmalaysiasedap #aiskrimmalaysiamurah #aiskrim #aiskrimkatering #aiskrimsedap #aiskrimmurah #aiskrimviral #hakakjualaiskrim #dealifshoppe #eskremsedap #eskremmalaysia #eskremmurah #aiskrimjelly #aiskrimchokichoki #eskremasammasin #aiskrimlaici #sayajual #jomsupport

xoxo

Share:

14 comments:

  1. Wah menariknya, tak pernah cuba lagi aiskrim malaysia macam ni. Biasa makan flacour biasa. Kalau masa kecik dulu suka makan aiskrim bubur kacang :)

    ReplyDelete
  2. Aiskrim ni mengimbau kenangan masa kecik dulu la. Latest punya majlis kahwin memang ada aiskrim malaysia ni. Dah jadi macam trend pula aiskrim malaysia.

    ReplyDelete
  3. amboiii mcm2 perisa dah ada ye jual aiskrim malaysia sekarang ... zaman dulu milo , asam boi dgn sirap je...hahhaha insyallah sis kalau kita nak merasa ..nnt kita halo2 ...

    ReplyDelete
  4. Banyaknya pilihann eskremnyaa...time panas ni kalau dapat nyonyot yang asam tu sedapnyaa...aishhhh

    ReplyDelete
  5. Colorfulnya aiskrim dia. Dah lama tak makan aiskrim malaysia. Macam2 perisa ada ye

    ReplyDelete
  6. Sekarang ni dah macam jenis perisa aiskrim Malaysia yang ada kan. Teringat kenangan zaman kanak kanak aiskrim Malaysia memang popular.

    ReplyDelete
  7. macam2 perisa ada ya. mesti sedap. aiskrim legend kita kan. dulu2 suka sangat beli. 10sen 1

    ReplyDelete
  8. Wow banyaknya perisa dia. Paling lazat Choki Choki dan asam tu kan? Sedapnya kalau minum time panas-panas

    ReplyDelete
  9. jiran aida pun buat eskrem m'sia ni pelbagi perisa.
    syok anak2 kejiranan makan ni tiap ptg.
    terkenan zaman aida kekecik dulu kala. ni la eksrem yg trending time tu :)

    ReplyDelete
  10. Epik ais.krim ni. Feveret ais krim masa zaman kevik. Mmg mostalgia betul

    ReplyDelete
  11. Dengan musim panas macam ni. Memang sedap kalau ada jiran yg jual aiskrim malaysia. Lagi yg kalau ada pelbagai perisa. Aduhaiii ada sesiapa boloh toling buatkan utk nur

    ReplyDelete
  12. Wuu sedapnya aiskrim Malaysia! Favourite yaya dari kecik ni sselalu beli kat jiran yang jual time cuaca panas memang layan sangat hee

    ReplyDelete
  13. Wah banyaknye perisa. Macam2 dah boleh cipta perisa tersendiri lain dari yg lain. Sebatang tak cukup ni, haha

    ReplyDelete
  14. Wah i m salah seorang peminat aiskrim malaysia, i like the asam boi one.

    ReplyDelete


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS