SEGMEN 24 JAM BLOGLIST #37 MIALIANA.COM

Dalam hidup ini, kita kena selalu bersedia untuk mengambil peluang yang ada demi untuk memajukan diri... itu yang aku belajar masa kat kelas Kemahiran Hidup dalam topik keusahawanan yang mana seorang usahawan perlulah bijak mengambil peluang... sama jugalah dengan apa yang sedang aku lakukan sekarang ni di dalam dunia blogging... bermula dengan hanya suka-suka untuk mengabadikan segala kenangan bak mencoretkannya di dalam diari... kini, aku terus mengorak langkah dalam bidang penulisan yang aku mulakan secara amatur...

Bertatih sebelum berdiri, berjalan sebelum berlari merupakan motto utama aku yang mana ilmu mesti dicari sekalipun lautan api perlu direnangi, gitu... ini jugalah antara tabiat yang aku jadikan kebiasaan untuk meningkatkan lagi engagement di blog aku ini... join segmen adalah antara aktiviti yang aku suka lakukan kerana ia sebenarnya adalah a win-win situation between penganjur dan peserta... yelah kan, both sides will gain benefit from the segmen tak gitu?...

Orait, kali ni aku came across segmen bloglist ni... ngam-ngam pulak tu masa tengok tu masih sempat lagi untuk join... jadi, aku nak ajak rakan-rakan blogger yang lain untuk jom sama-sama kita meriahkan lagi segmen ini...  



Pencarian bloglist bagi bulan Julai, Ogos dan September 2020 di Mialiana.com bermula pada 8.00 pagi 25/6/2020 sehingga 8.00 pagi 26/6/2020. Semua blogger dijemput join.

Syarat-syaratnya :
1. Follow blog Mialiana.com / Like Fanpage Mialiana.com / Follow Instagram @mialiana (mana-mana yang ada.
2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #37 Mialiana.com.
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2020.

** jom support Mia Liana....

xoxo

Share:

4 comments:

  1. Alhamdulillah, shida sempat join..blogwalking ke sini dr segmen yg sama :)

    jemputan juga utk join segmen shida ya :)
    http://www.duniashida.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    terima kasih

    ReplyDelete
  2. Singgah dari list peserta segmen! Cik TK datang jalan-jalan!!! =)

    Good luck!!!

    ReplyDelete
  3. DSYS https://belogsjm.blogspot.com/2020/06/segmen-24-jam-bloglist-37-mialianacom.html

    ReplyDelete
  4. Terima kasih sudi join segmen ini. Mia baru sempat nak blogwalking. Keputusan pemenang akan diumumkan pada hari ini.

    Senarai peserta ada di https://www.mialiana.com/2020/06/senarai-peserta-segmen-24-jam-bloglist.html

    ReplyDelete


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS