BERSERAH BUKAN MENYERAH

| BERSERAH BUKAN MENYERAH | Assalamualaikum dan hai hai hai everything.

Selagi nafas terus dihela, selagi kaki masih melangkah, namanya manusia, pastinya tidak terlepas dari dugaan hidup. Pada dasarnya, manusia tidak diuji di luar batas kemampuan mereka. Apabila seseorang itu mampu bersabar dan ikhlas dengan keadaan yang telah Allah takdirkan, maka hati akan terasa lapang.

Menyerah atau bertawakal kepada Allah mesti diterapkan dalam kehidupan seharian. Perkara yang paling penting untuk diingat ialah manusia berhak bekerja keras tetapi semuanya akan ditentukan oleh Allah.

Sekiranya keberhasilan masih tidak selari dengan jangkaan, tidak perlu berputus asa kerana perancangan Allah untuk hidupmu adalah yang terbaik.


Apabila kita memperbaiki hubungan kita dengan Allah, DIA menetapkan segala-galanya yang terbaik untuk kita. Ingatlah, hati menjadi resah apabila kita meletakkan harapan pada sesuatu yang lebih daripada bertawakal kepada Allah Yang Maha Memberi. Bersabarlah apabila sesuatu yang sangat kita sayangi hilang, dan percayalah Allah sedang menyediakan sesuatu yang lebih indah dari sebelumnya.

Team possible, bersabarlah untuk segala apa yang dituliskan untukmu. Semuanya ditulis oleh penulis terhebat. Aja aja fighting.

Muah ciked.

Hartini The Ghostwriter
360 creativity at your utmost priority

#engagement #media #copywritingservices #copywriter #copywriterforhire #content #startnow #connections #connectingpeople #ghostwriter #ghostwritermalaysia #kbba9 #penulisupahan #servismenulis #penuliskonten #penulishantu #kelabbloggerbenashaari #hartinighostwriter #ghostwriterforhire #jomkahfi

xoxo

Post a Comment

0 Comments