SEGMEN : UCAPAN BUAT FRONTLINERS COVID-19

Sambil-sambil blogwalking tadi, aku terserempak dengan segmen ni... perghhhh, dah hujung-hujung dah ni... esok last date ohoiiii... apa lagi, zassss, terus la aku join...


Segmen kali ni berkenaan SOKONGAN BUAT FRONTLINERS COVID-19: HERO KITA... ada one more day to go gaisss... kalau ada yang nak join jugak, sempat lagi ni, tarikh tamat untuk join segmen ni ialah pada 15/06/2020 tau... kat bawah ni syarat-syaratnya ya...

1. Buat entri bertajuk : "SEGMEN : UCAPAN BUAT FONTLINERS COVID-19"

2. Letakkan banner di atas dalam entri anda dan back linkkan ke entri ini..

3. Follow dan komen sekurang-kurangnya 2 entri blog sponsor:

4. Add / like facebook sponsor :

5. Follow Instagram sponsor :

6. Subscribe youtube sponsor :

7. Buat ucapan kepada frontliners Covid19 seluruh Malaysia mengikut kreativiti anda.

8. Setelah selesai, tinggalkan link entri anda di ruangan komen di entri ini.

9. Segmen ini hanya terbuka kepada Blogger di Malaysia sahaja bagi memudahkan sponsor pos hadiah.

Okay, itu part syarat... now, hadiahnya pun menarik gaissss... 

HADIAH UTAMA: X1
Eyes Shadow: X2
Cash/topup RM20: X2

UCAPAN BUAT FRONTLINERS COVID-19


Tiada kata seindah bahasa,
Yang dapat kuucapkan untuk meluahkan betapa berterima-kasihnya diriku,
Atas segala pengorbanan yang telah kau curahkan,
Walaupun dia bukan darah-dagingmu,
Walaupun dia bukan kenalanmu,
Walaupun dia bukan sesiapa bagimu,
Namun, kau tetap berbakti sebaik-baiknya.
Walaupun khidmatmu tidak dipandang,
Walaupun perjuanganmu tidak didendang,
Engkau tetap berdiri teguh melaksanakan tanggungjawab yang digalas demi anak-bangsa,
Engkau tetap utuh memegang janji amanahmu,
Biar tanah ini menjadi saksi,
Biar langit ini menjadi bukti,
Betapa hanya kebaikan dan penghormatanlah yang paling layak diberikan buatmu,
Betapa dirimu sungguh berharga,
Betapa dirimu adalah WIRA,
Terima kasih WIRAku wahai semua frontliners tersayang.


  Ya Tuhanku
Lindungi hambaMu
Dari segala... segala​ azabMu

Ya​ Tuhanku
Bimbinglah hamba​Mu
Dari​ segala... berat ujianMu 

Ya​ Tuhanku
Bantulah mereka
Wira​ negara yang berkorban nyawa
Demi negara bangsa dan agama
Mereka rela berkorban nyawa

Ya​ Allah Ya​ Tuhanku
Rahmatilah mereka
Wira -wira​ negara​ yang​ menggadaikan nyawa

Ya​ Allah​ Ya​ Tuhanku
Ampunilah mereka
Dari​ masa ke​ masa​
Sedang bertarung nyawa

Ya​ Allah​ Ya​ Tuhanku
Sungguh kami tak mampu
Dengan azab​ siksamu
Ampunilah​ aku
Ya​ Tuhan​ku

Ya​ Allah Ya​ Tuhanku
Rahmatilah mereka
Wira -wira​ negara​ yang​ menggadaikan nyawa

Ya​ Allah​ Ya​ Tuhanku
Ampunilah mereka
Dari​ masa ke​ masa​
Sedang bertarung nyawa

Ya​ Allah Ya​ Tuhanku
Rahmatilah mereka
Wira -wira​ negara​ yang​ menggadaikan nyawa

Ya​ Allah​ Ya​ Tuhanku
Ampunilah Mereka
Dari​ masa ke​ masa​
Sedang bertarung nyawa

Ya​ Allah​ Ya​ Tuhanku
Sungguh kami tak mampu
Dengan azab​ siksaMu
Ampunilah​ aku

Ya​ Tuhanku
Lindungi​ hamba​ Mu
Dari​ segala... segala​ azab​Mu

Ya​ TuhanKu
Bimbinglah​ Hamba​Mu
Dari​ segala berat​ ujian​Mu


xoxo

Share:

3 comments:

  1. jasa frontliners semua xkan mampu terbalas
    semoga Allah merahmati mereka sentiasa..

    ReplyDelete
  2. nak cuba..tapi tak de insta pulak

    ReplyDelete


LOVELY COMMENTATORS

FACEBOOK FAN PAGE

SUBSCRIBE US


POPULAR

TAGS

1 year (31) 1-6 months (153) 10 months (8) 11 months (11) 2 years (27) 3 years (13) 7 months (76) 8 months (16) 9 months (14) 91loading (1) accommodation (5) achievements (18) adventoro (1) airlines (2) aiskrim Malaysia (1) amazing (6) apartment (1) appreciation (8) asset management (1) attire (1) audit (1) automotive (1) award (1) baby carrier (1) babysitter (1) bath (2) beauty (7) bedsheet (1) birth (2) birthday (5) bloglist (31) blogwalking (41) bloom this (1) cadar (1) car (1) car accessory (1) car cushion (1) carsome (1) catering (3) celebration (132) cerita cina (3) cerita melayu (8) chemical (4) chocolate (3) citin hotel masjid jamek (1) colgate (1) collaboration (1) come back (2) competition (170) contact lense (3) contact us (139) contest (128) coolblog (1) cousins (76) COVID-19 (78) CSR (1) cuckoo (1) dah makan (1) delivery (5) dental departures (1) disclaimer (1) discount (6) do bong soon (2) earn online (13) effortless (1) emergency (71) engineering (4) event (218) exercise (1) family (306) female attire (4) festaka (1) festari (1) fizz saver (1) florist (3) for rent (5) for sale (80) freebies (5) freelance (68) friends (206) frozen (1) fruit ninja @ dochi (1) game (1) giveaway (49) government sector (11) granny (10) happy bunch (1) homestay (1) honestbee (1) ice-cream (1) information (24) iso standards (2) iv kids (1) iv mist (1) jargeous (1) job (59) kampung people (1) karnival nuri merdeka (1) kau yang satu (1) kerja kosong (46) kids (114) kids forte (1) kinokuniya (1) kitchen utensil (3) knowledge (32) koleksi mutiara kata (11) koleksi aksesori kereta (3) koleksi alas (5) koleksi bayi & kanak-kanak (32) koleksi beg (1) koleksi cadar (3) koleksi hadiah (28) koleksi jar (1) koleksi kek (6) koleksi kesihatan (2) koleksi kosmetik (7) koleksi lagu (26) koleksi makanan (61) koleksi minuman (29) koleksi mutiara kata (5) koleksi pemanggang (2) koleksi perabot (6) koleksi peralatan rumah (32) koleksi produk kecantikan (57) koleksi produk kesihatan (52) koleksi sarung lengan (1) koleksi telekung (2) koleksi tudung (6) koleksi wanita (36) korean fever (3) krabi (1) kuala lumpur 2017 (1) lagu evergreen (17) lazada (3) learn (36) lense (3) logistics (1) mandi (3) mbo (1) mechanical (1) MERDEKA (4) milo cube (2) motivational collection (28) movie (1) my girlfriend is an alien (3) new year (1) offer (2) online shop (280) ootd (2) open order (1) pakej pelancongan (3) PALESTINE (4) parenting (21) parents (190) pay per click (1) PDRM (1) perkhidmatan (7) pertandingan (140) playtime (10) power bank (1) printing (2) production (1) program wakaf (2) promotion (53) property (14) puisi (2) qaiser (1) radio online (4) real estate (15) red one (2) resepi (9) resipi (7) review (185) runner (1) running (3) safety (2) safety handbands (1) sajak (1) sale (68) sea games 2017 (1) segmen (30) shopee (15) Sinar FM (2) soft case (3) special (1) students (17) sukan sea 2017 (1) sumbangan (1) Suria FM (2) tag (2) takaful (1) teenagers (1) Telco (3) telecommunication (7) telephone accessory (6) template (1) testimonial (1) THR Gegar (2) time (1) tips (169) tobi (1) toto (1) toys (1) trainer (3) training (9) travel (9) travel agent (4) vacancy (56) video (12) viral (1) visitor (6) watsons (1) wayang (1) webe (1) wedding (5) weriton (1) western delight (2) work (58) writing (3)

BLOG ARCHIVE

RECENT COMMENTS